Jump to content

stills

Фен
 • Мнения

  12
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно stills

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Prelude
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна
 1. А това нормално ли е?
 2. Здравейте, колеги! Искам да попитам следното. Карам Прелюд 5 2,0 133нр. След запалване и САМО след първото потегляне след запалването се чува кратко жужене, все едно помпата нагнетява отново гориво. Това нормално ли е и знае ли някой откъде идва? Същото жужене се чува при сработванeто на АВS-a.
 3. Ниво антифриз

  Ами понеже като цяло съм почистил повечето детайли в коша и казанчета и така нататък. Искам малко да го почистя.
 4. Ниво антифриз

  Благодаря колеги! А самото казанче виждавм, че е на нещо като зъбче хванато за коша. Освен маркучето на капачката, по друг начин не е свързано със системата нали? В смисъл ако го дръпна нагоре да го извадя, отдолу няма маркучета и други такива?
 5. Ниво антифриз

  Видях къде се намира MIN-MAX. Като погледнеш казанчено от дясно долу се виждат две по-дебели изпъкнали черти. Моето е на MAX, но ако се наложи от къде се долива- през капачката на радиатора или направо в казанчето? Досега съм карал само коли без капачки на радиатора и си доливаш от казанчето. Та затова сега разпитвам като първолак.
 6. Ниво антифриз

  Сега пак разгледах. Има антифриз в казанчето. Някъде малко над долната част на щипката на казанчето (където се закрепва). Незнам до къде трябва да е точно, защото не виждам да е разграфено. Нивото съм го отбелязал.
 7. Колеги, колата е Prelude 2.0 5 gen. Сутрин на студен двигател нивото на антифриза в радиатора е до горе, но в казанчето отстрани него няма нищо. Там трябва ли да се налива или е за някакъв излишен антифриз- като преливник? Майстора ми каза, че този мотор не са с разширително казанче ( с MIN и MAX), а се гледало просто радиатора да е пълен до горе. Така ли е?
 8. Здравейте, колеги. Някой може ли да ми каже за какво е въпросната лампичка. Има бутонче до нея и когато се натисне тя пресветва веднъж. Натискането не оказва влияние на колата (примерно да прекъсне токове или т.н) Пробвал съм и при запален и изгасен двигател. Колата няма аларма или поне от автокъщата така казаха и не са ми дали дистанционно.
 9. Здравейте, колеги. Някой може ли да ми каже къде се намира куката за теглене отпред (ако има въобще) на Прелюд 5 ген? Ако няма- някакви идеи за поставяне?
 10. Проблем с температура

  Благодаря много на всички. Весели празници
 11. Проблем с температура

  Да точно там си седи. За около 300 км. падна леко само 2 пъти. Ще я покарам още малко да я видя може да се раздвижи термостата, защото скоро не беше карана колата- ако прави пак така ще го сменя. А относно честото включване на перката. Включваше се доста често за по 6-7 секунди в трафика въпреки че е студеничко навън и като цяло нямаше видими промени в стрелката (е може би леко е помръдвала нагоре, но пак дори не и до средно положение). Това нормално ли е и при вас? Като се включи перката къде е стрелката?
 12. Здравейте, колеги. Нов съм във форума. С две думи от 2 дни съм собственик на Prelude 5 gen.- 2.0 133hp. Като цяло колата е много запазена и гледана, но имам само 1 проблем за който се надявам, че някой ще ми помогне. Стрелката за температурата никога не се качва до средно положени, където е нормално да седи. Най-често е малко под това ниво. Колата си духа топло и маркучите са топли. От време на време в движение леко пада и малко по- надолу. Перката и тя много често се включка, но за кратко и въпреки, че се включва стрелката дори не е стигнала средното нормално ниво. На какво се дължи това според вас- термостот или температурен датчик?
×