Jump to content

maks4o0o

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от maks4o0o


  1. Зравейте, както колегата по-горе, така и аз имам задачата да закупя летни гуми. Размерът е 205/55/16.

    Честно казано, се колебая между:

    1) Uniroyal Rainsport 3;

    2) Vredestein Sportrac 5;

    Принципно гледам и Dunlop Sport BlueResponse, но не съм сигурен, дали си заслужават по-скъпата цена, разликата не е кой знае колко голяма, но все пак ....

    За първите два модела ме притеснява основно шума, защото поне по каталог ги дават шумни гуми. ...Ако някой има опит с някоя от следни гуми, моля нека сподели!

    Отворен съм и към други предложения, разбира се, просто съм си сложил бюджет до 125лв. / бр. ... Не карам особено спортно, но все пак си понастъпвам, от време на време и искам добро сцепление, и не много меки бордове ..


  2. Здравейте! Колата ми е 2.2 i-ctdi 2005 и, до колкото съм запознат, досега не са ѝ чистени ЕГР клапан и др. Канех се да дам колата на сервиз в скоро време, да почистят нещата, защото е карана само в България и предвид качеството на горивото, предполагам че би трябвало да има насъбрани доста нагари. И въпросът ми е следния, дали някой от вас е ползвал такава услуга и знае ли дали е ефективна, защото е доста по-бързо, чисто, както и евтино? Аз лично попаднах на http://carbon-cleaner.com/ ... Със сигурност и други предлагат подобна услуга .. Ако някой има някакви впечатления моля да сподели!


  3. Здравейте! С наближаването на зимата идва започва и търсенето от мен на зимни гуми 205/55/16. Истината е, че не ми се дават пари за най-скъпите марки. Въпросът ми е следния: понеже съм се спрял на Hankook Winter Icept RS 2 (W452), някой има ли отзиви като цяло за марката, защото аз нямам никакви наблюдения ... По тестове, където гледах спрямо цена-качество изглежда да е едно от дорите решения. Днес минавах през Маргел и реших да попитам, там ми препоръчаха вместо тези, Fulda Montero 3 ...Но те са официални представители на Goodyear ( а Fulda са към тях ) и това ме навява на мисълта, че заради това го правят ... Ако някой има наблюдения или пък други съвети за гуми от този ценови клас ( 125лв./бр.) .. моля да сподели. :)


  4. Здравейте! Както съм споменал в заглавието, колата е Акорд 7.

    Не знам дали някой друг освен мен има същия проблем, но не видях подобна тема. Двете ми задни врати скърцат ужасно и колкото и да пръскам вътре механизма ( от него скърца ) не се оправят нещата ... Някой ако се е сблъсквал с това и го е оправял моля да сподели за решението, че имам чувтвото, че карам кола на 30г. .... Благодаря ви предварително! :)

    • Нагоре 1

  5. Вчера свали пистовия ремък. Шумът съвсем леко се намали, но все пак се чува ... Не е потракване а постоянен шум ( по думите на майстора, шумът е от търкането на веригата по пластмасовите водачи ) ... Така, че сега е ясно, че се чува шумът от там, само единствено се чудя дали е за смяна, защото аз лично не съм чувал кола с този двигател да работи без този шум ... И да не стане така да сменя вериги, водачи и т.н. и накрая шумът да си остане същия ... Не е особено силен, просто се притеснявам да не стане проблем. Може би не е лошо да отскоча до Юби-Ко примерно ... предполагам, че ще ме насочат там ... Просто исках да чуя как звучи една такава Хонда със сменени вериги ... Ама явно никой в София не е правил скоро това ... или просто не чете форума или пък не му се занимаваа де ... :D


  6. Здравейте! Имам съмнения, че ми се е разшумяла веригата понеже се чува странен шум от двигателя. Има ли някой колега от София със същия Акорд, който е сменил верига да се видим просто да чуя как работи кола при сменена верига, защото си мисля, че може и да си внушавам. Благодаря предварително!

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk


  7. Здравейте!

    Колата е Хонда Акорд 2,2i-ctdi 2005г. и проблемът е следния: Струва ми се, че при работещ двигател се чува странен шумящ звук. С късия ремък съм, а на обтяжната ролка съм сменял лагера. Отидох до Омбре и лично според мен се отнесоха доста непрофесионално ... " Оо остави я ... трябва да се отвори да се разгледа .. Може да е демпферната шайба на коляновия вал или веригите може да са ... Не се притеснявай, съвсем норлано е ".... Какво не се притеснявай ... сякаш ми говорят за 20-30лв. .... В допълнение на това преди няколко месеца колата ми беше там за ремонт на вътрешно каре

    ( рециклиране ) и тогава се чуваше по същият начин и тогава ми казаха .. карай си нищо няма ... Та въпросът ми е следния: Ако има някой колега от София, който е сменял или верига или демпферната шайба на коляновия вал да се срещнем за да чуе дали му е познат звука, както и  аз да чуя как звучи една безпроблемна такава кола, защото си мисля, че може и да си въобразявам. 

    Благодаря предварително!


  8. Пластмасата се сваля повече от елементарно. Изрично попитах за цена на ролката без обтяжния механизъм. Именно поради тази причина се допитах и тук, защото миналата седмица сам си смених ремъка и знам трудността. Единствено не бях свалял обтяжната ролка, но щом казваш, че не е трудна работа, значи ми се струват грешни пари за такава сравнително елементарна манипулация. Единственото, което ще ми е нужно някъде да избият лагера от ролката и сътоветно да ми сложат новия.


  9. Колеги, понеже виждам, че се коментира този евтиния парктроник, въпросът ми е следния: Купих си този парктроник и понеже бронята ми беше за боядисване, реших и да боядисам датчиците, защото колата ми е светло синя-сива и черни датчици стоят доста грозно. След като боядисах датчиците, и без да ги тествам отново ги подвързах и моментално започнаха да пищят сякаш има препятствие, а реално няма. Някой от вас боядисвал ли е такива датчици и има ли проблем да се боядисват (имам някакви съмнения, че боята е металик и евентуално металните частити да правят проблем, но честно казано не съм достатъчно запознат с метода на работата на датчиците). Ако някой знае нещо по въпроса бих му бил доста благодарен, защото според мен на Акорд 7 седан е доста лоша видимостта отзад ... :)


  10. Благодаря за информацията, колега! В скоро време ще трябва, я сам или на сервиз да го направя, защото си шуми доста а и "хлопа" леко ... Просто ще видя дали Юби Ко или Омбре, защото като звънях на Юби Ко изобщо не ми предложиха този вариант, а ролка за 98лв. + 50лв. труд. Което като цяло 150лв. за една ролчица ми се струва малко много, но може да е моя грешката, че не обясних точно проблема, а директно попитах за смяна на ролка без обтяжен механизъм ...


  11. Здравейте отново! Купих си късия пистов ремък, успях и да го сменя, обаче като махнах стария и видях, че обтяжната ми ролка е заминала.. Въпросът ми е: Знаете ли дали се продава отделно само ролката без обтяжния механизъм, защото той си е наред и за една ролка не ми се дават 200+ лв. ? И ако някой има представа ако може да ме упъти от къде и как излиза, защото по номер на рама излиза само ролката+механизъма ?


  12. Здравейте! Да споделя, че открих виновника! Точно, където се оттича каналчето за шибедаха (вижда се като се махне подкалника), точно под него се намира отвор в купето, от където минава жилото за предния капак. Е явно някой, който е притежавал колата преди мен е прокарвал кабел през този отвор (може би за аларма или нещо друго и аз не знам), но е скъсал уплътнението и от там водата се стича по жилото и директно в колата ... С малко късмет успях да разбера, че от там протича ... Та купих си силикон и запуших отвора. Благодаря на всички за съветите и мненията!

    • Нагоре 3

  13. Здравейте! Въпросът ми е следния: понеже съм решил да заменя стария (дълъг) пистов ремък с новия (къс), когато отида в магазин за авточасти и по модел и година излиза само една дължина на ремъка: 2265мм. и предполагам, че това е размера да дългия .. Може ли да ме ориентирате по какъв начин трябва да излезе късия ремък ... на фейслифта ли или с каква дължина е, колко писти има ... ?

    • Харесвам 1

  14. Здравейте! Както в заглавието съм споменал, колата е Хонда Акорд 7, 2.2 i-cdti. Искам да ви попитам ако някой сам си е сменял пистовия ремък или е наблюдавал да му го сменят ... нужно ли е да се сваля нещо за да се извади стария или постави новия, понеже ми се струва, че разстоянието е много малко и дали ще има място след като го освободя да мога да го извадя и съответно обратното - да поставя новия ... Забелязах, че при бензиновите има повече разстояние и няма проблем, затова ме интересува някой с дизелова ако знае ... Благодаря ви предварително! :)

×
×
  • Създай нов...