Jump to content

doolettle

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно doolettle

  • Ранг
    Начинаещ

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  1. http://doolettle.snimka.bg/automobiles/lam...283634.15826702така изглеждат, 4бр= 30 парички. Намират се в ПловдивТел. 0877497809 или 0895435848. Ако има мераклии по-добре по тел. че с ЛС може да се позабавят нещата.
  2. к'ви 9лв тия лампички са стотинки! иди в магазините които ти е посочил колегата по-горе и ще намериш. Има магазини също и на бул Хр.Ботев след военна болница по посока McDonald's и като караш по 6-ти септември в посока гребната база точно преди прелеза завиваш наляво така, че жп линията да ти е отдясно и магазина е в първия или втория блок които пак са ти отляво.
  3. Огромно благодаря колеги Днес намерих време, оправих нещата и съм доволен от резултата. Сега остава да я светна на стробоскопа но тук вече си знам. Чао засега и много безаварийни от мен!!
  4. Ако е пренатегнат ангренажния ремък (а и не само но в по слаба степен) се получава едно виене подобно на хидравлична помпа на Пасат
  5. Хахаха то и на моя имаше нещо такова но мисля, че беше "Japan standart" или нещо от сорта и имаше някви глифи също. Сега ме е яд че не го снимах за да се пазите от такива
  6. Не, от там си взех Гейтса и гарнитурата и маслообирачите (имаше малка грешка с маслообирачите но ми ги смениха без проблем, просто от склада бяха сложили неточен етикет и гумичките бяха по-големи) а като им казах дали са чували за FIB ми казаха че това е ново за техните уши. Ако си със SUN който пак отпечатан в ромбче а опаковката е синя значи си ОК (доколкото знам са доста добри и са уж японски). Винаги съм казвал да не се пести от ремък и ето! а аз го платих мисля 28 лева тва менте!
  7. Аз на коляновия вал не видях белези. Има една предпазна шайба която стои като ограничител и заедно с другата такава зад зъбната шайба на вала държат ремъка да не се мести аксиално и на тая предната шайбичка има две дупчици радиално разположени като за белег но тя от своя страна може да се завърти във всички посоки и я пренебрегнах. Аве верно ми се стори много тъпо тоя японец да я е направил така, че за да зацепиш ремъка да тряа 50пъти да свалаш и качваш ремъчната шайба. Що се отнася до нея обаче не видях да има трети белег. Тоя който е с двете чертички като се насочи към белезите на капака тогава първи цилиндър е в ГМТ (доколкото е възможно да се отчете от специалния инструмент "отвертка" поставена през свеща ) Няма проблем за повторното разглобяване, по-късно може да я свърша и тая щот е тъпо при тоя потенциал да не мога да изпреваря една Газ-ка!А за колегата със същия ремък- Ако е взет от магазина за японски части на Шахбазян в Пловдив, махай го веднага! Преди около година един мой приятел и съсед си взе същия ремък от същия магазин само, че за Микра (държа да подчертая, че е "наливен" без никаква опаковка). Е той пък го оплеска още на околко 2000км! Само, че при него салатата беше пълна и със всички подправки- 3 от 8клапана, две кобилици и стабилно набити бутала! При него хубавото е, че всичко се разглобява със стиснати очи и стана за няколко часа но нервите, труда и една добра сума си заминаха без да трябва. В интерес на истината за на брат ми Сивика ремъка пак е от там и още е жив но статистиката "2 от 3" мисля, че е достатъчно показателна. Само да попитам дали има вариант да се разхлаби ремъка без да се свала долния капак че не обърнах внимание а Хондьо е с баща ми в момента и немога да видя.
  8. а това пробиване дето се говори навсякъде се налага щот буксата на халогенната крушка не пасва на ксеноновата и се налага отнякъде да се вкарат кабелите на ксеноновата крушка във фара. Като цяло най-сложно е да си намериш място на баластите и да ги захванеш здраво с болтчета. След това имаш са свържеш един + към акумулатора и една или две маси към купето, а всичко останало са букси които и да искаш неможеш да объркаш.
  9. Колеги знам, че ви писнало от подобни теми но имам нужда от малко помощ. След няколкочасово ровене из темите не открих нищо конкретно.След обслужване на д15б2 явно съм случил на менте ремък (марка FIB написана в малко ромбче като SUN закупен от небезизвестен магазин за японски части), последния се скъса на по-малко от 6000 пробег при спокойно каране. Свалих главата и имаше два съвсем леко криви клапана понеже по буталата и особено в средата им имаше доста нагар вследствие на висок разход на масло. Спестявам ви подробностите и стигам дотам, че главата е качена на мотора и всичко освен водачите е препипано лично и единствено от мен + нови маслообирачи, полиране отвътре и центровка на клапани от което съм сигурен, че всичко си е перфектно. При слагането на ремъка обаче(гейтс) нещо не схванах как точно са белезите. Направих зацепването според схемата на опаковката на ремъка. На разпределителния вал има два белега на 180* и м/у тях обозначение UP. Нагласих шайбата " _ UP _" така, че двете чертички да съвпаднат с равнината на горната част на главата измерно с линийка поставена по ръба на главата. На опаковката обаче тия белзи са показани да са хоризонтално а главата е лко поднаклон. На долната шайба обаче имам два белега. Говоря за шайбата на клиновидния и пистовите ремъци. Първия (по посока на въртене) беше с три чертички а вториа след около 2-2.5см с две чертички (горе долу така ......III..........II........). На долния капак на ремъка има два белега като мерник и мушка и аз завъртях шайбата така, че да сочат право средната чертичка от първия белег. И сега въпроса ми е: Къде да*ба сбърках та не ще да върви? Компресията е 12 на всички цилиндри. Знам, че не съм много често във форума и това ми е мисля втория пост тук но тя пущината не се разваля и не ми се налага (виж, в други форуми съм много поредовен ). Пробвах с аутодата но нещо немога да я инсталирам и затова ви моля за точен отговор много ме е яд да я карам на 50% от възможностите и.Благодаря за отделеното внимание на всеки който е стигнал до този ред
  10. не е като да караш 96 г. сивик или една здрава акордионка... за това аз си карам 89 годишната каляска която си върви доста стабилно... нужни са повече грижи нали?!
×
×
  • Създай нов...