Jump to content

Xs7yle

Фен
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Xs7yle

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic 1.6 1996
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна
  1. Здравейте, колеги моля за вашата помощ относно АБС-а на хонда сивик 1.6 англичанка 96г. хеч. Абс- не работи, не свети лампата на таблото, помпата не се чува да работи въобще. Мислех че абс-а на колата работи, докато не претърпях леко птп при което се наложи да натисна рязко спирачки и колелетата блокираха предно дясно и задно ляво. Това стана така, защото 1 шофер не спря на стоп, а и времето беше дъждовно. Отървах се с счупен фар и малко посчупена броня. Проверих всички предпазители под капака, вътре в купето здрави са. Има една кутиика с предпазители и 1 реле за абс-а под предния капак. Проверих всичко в тази кутиика здраво е даже релето замерих пробвах работи, като го окъся и помпата заработва. Смених там всички предпазители с нови. Давам на контакт и лампата пак не свети на абс-а, помпата не се чува да работи. Четох из форума за проблеми с абс-а там пише за постоянно светеща лампа какво се прави, обаче моята въобще не свети. Проверих лампата да не е изгоряла - не е, но я смених с нова за всеки случай. Има в кутиика на абс-а 1 реле което окъсявам и помпата се чува как работи няма проблем, самото реле съм го пробвал работи. Не мога да си обясня, защо не сработва, незнам какво пропускам.
  2. Здравейте, свалих джантите 1 по 1 и ги изчистих, след това смених шарнира и кормилните накрайници, и като чели се оправи.Намерих от къде да си обезвъздуша системата макар /имало пробка отпред на блока над маркуча ама кой да види/, че разбрах че тя сама се обезвъздушава, но за всеки случай. Имам 1 малко въпросче малко извън темата как да си сваля рамото на задната чистачка, за да сменя моторчето, че беше клеасало вътре. Благодаря Ви за мненията.
  3. Здравейте, колеги имам хонда сивик англичанка хечбек 1996г. 1.6 с мотор D16Y3. Въпросът ми е, откъде се обезвъздушава парното, къде се намира пробката. Защото възнамерявам да сменя термостата и антифриза. Следващият ми въпрос от какво е възможно да притриса цялото купе на колата след 90км/ч почва да тресе и става не управляема, а в нея возя сина ми, който е на 3 месеца и мене доста ме притеснява това. Сменил съм шарнири, сега ще сменя и кормилни накрайници. Колата беше цяла в кал отвън от потопа в кв. Аспарухово, защото живея там след като евакуирах съпругата и детето на следващия ден отидох на автомивка да я измият цялата от долу отгоре да махнат калта нямаше проблеми с притрисане, а сега тресе цялото купе. Благодаря за вниманието Ви предварително !
×
×
  • Създай нов...