Jump to content

st_piskov

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от st_piskov

  1. Ти па си се утрепал да ходиш за риба
  2. Всичко е дошло от несменен филтър купе,за който уж бяха го сменили преди 7000 км!Оказа се пълен с боклуци,които влизат при моторчето и го задънват!То естествено изгаря и от там гори и резистора за степента на оборотите на парното,понеже самия резистор се охлажда от вентилатора!Смених го и него и всичко заспа!
  3. Днес разглобихме колата да проверим вентилаторчето и се оказа,че то си е заминало!Смених го,обаче се оказа,че работи само на най-силна степен на духане и климатика изобщо не се здейства,утре ще сменям майстора,днешния вдига рамене!Някой с идеи какво може да е?
  4. Здравейте, търсих доста из форума за проблема ми,но нищо не открих! Та...днес сутринта тръгвам за работа и в момента, в който пускам парното усещам, че вентилатора не работи, при положение, че вчера вечерта си бачкаше нормално!Единствено като завъртя копчето на вентилатора в крайно дясно положение се чува някакво цъкане на реле,някъде зад жабката! Някакви идеи какво може да е или читав майстор в или около Пловдив?
  5. Опитва се тук един майстор да ме убеди,че много трудно,едва ли не невъзможно е да се установи кой е изгорялия компонент на делкото,ако изобщо проблемът е от него!Трябвало да се смени цялото делко?Така ли е наистина,вдигнах ръце вече от "майстори"
  6. Баси и късмета!Вчера както си карах и колата изгасна и няма палене!Днес проверих-ток до свещите не отива!Възможно ли е да е отишло делкото?По принцип цялото ли се сменя или може да се сменят отделни елементи от него?
  7. Слави,за каква малка кабели говориш и на какви пари!
  8. Разстоянието на кабела е 59 см.Какво имаш в предвид,колега?
  9. Разстоянието на кабела е 59 см.Какво имаш в предвид,колега?
  10. Днес джипката излезе от бокса,сменен е ангренажа,пистовите ремъци,всички филтри и масло!Оказа се,че кабела на 1-ви цилиндър е за смяна,та ще търся оригинални кабели втора ръка!Разбрах,че чисто нови от Хонда били доста цифра!Някакви идеи за читави кабели 2-ра ръка?
  11. Не съм,само свещи,интересното е ,че на диагностиката моторът спи,оборотите не мърдат!сериозното придърпване започва след 2700-2800 оборота,по време на движение
  12. Вече и клапаните са регулирани,слава Богу наред са и наистина този ремонт по тях е правен и то кадърно!Обаче този проблем с придърпването остана,особено след 90 км се усеща често и е доста неприятно!Интересното е ,че при по-ниска скорост го прави много по рядко!Някакви идеи?
  13. Вчера смених свещите,колата ноправо си промени вървенето!Обаче придърпването макар и доста нарядко и едвам забележимо си остана!Е не е както беше,ама сигурно ще трябва да се барнат клапаните!
  14. Не е на метан,с газов инжекцион БРЦ е!Хондата я взех от човек с никEAGLEYAE или нешо от сорта беше!Валери се казва!Кое е лошото в случая,така или иначе ,ако е направена читаво това е в плиус за мен!
  15. Не се знае още със сигурност дали ще опря до този ремонт,но искам да съм подготвен за всичко!Кои са тези фактори,бихте ли ме посъветвали как да преценя дали да слагам глава втора ръка или да ремонтирам старата!Забравих да кажа,че първото нещо което ми каза стария собственик,без да съм го питал е,че е слагал керамични легла на клапаните,но не съм в състояние да вярвам ,че това нистин го е правил!А и няма как да се разбере!
  16. Слави,първо благодаря за пича,където ми го препоръча,очарован съм! Днес бях при него,прегледа колата,общо взето за това което бях отишъл почти свършихме работа!Оказа се,че някой некадърник е сменвал горна помпа на съединителя и въобще не е знаел какво прави!След намесата на Митака,всичко си дойде на място и засега съединителя е 6!Ако ме питаш какво прави-нещо бърка под волана,там където е педала на съединителя и от там оправи работата!Диагностиката показа развален датчик за скоростомера,срещу 30 кинта взехме читав втора употреба и сега и километража бачка!Придърпването-Митака иска да сменим свещите и да регулира клапаните!Лошото е,ако не стават за регулиране вече-знаеш какво следва!Теча не остана време за него ,но каза ,че 99% е сигурен ,че е от гарнитура картер!Отделно има и малко дреболии,които не са болка за умиране!Другата седмица ще я карам пак колата при него да видим за клапаните!Общо взето много кадърно момче,разбира си от работата!Въпроса е ако клапаните са в гъза,какво да правя!Според него,колата трябва да върви повече!
  17. Теча не е видим,трябва да се отвори капака на ангренажа!Звъннах на Митака най-вероятно днес ще прегледа колата!
  18. Какво имаш в предвид за сваляне на кутията?Майстори имам читави,просто исках да я види човек,който наистина разбира от црв!Тази седмица влиза в сервиза за основно обслужване,има и кофти теч на масло,възможно е да и от някой семеринг!Повече ме притеснява съединителя!
  19. Здравейте фенове на марката!Казвам се Стоян ,живея в гр.Стамболийски!След доста четене накрая и аз се реших да се сдобия с една хондичка!Става въпрос за Црв 1-а генерация 99 год!Колата си я харесах от пръв поглед,човека се оказа колега във форума,но се оказа ,че колата има доста кусури за оправяне,които предишния собственик за мое голямо разочарование беше добре замаскирал!Преди всичко искам да кажа,че преди да седна да пиша тези редове почетох доста,но в нито една тема не можах да намеря решение за моите проблеми!Ще се опитам да опиша някои от тях и се надявам за помощ от ваша страна!На първо място-съединителя,при доста майстори ходих,всички вдигат рамене!Стария собственик ме убеждаваше до последно,че съединителя е нов!Проблема при него е,че отделя твърде горе,от време на време се получава едно приплъзване,все едно износен съединител,което е временно и от само себе си се оправя!Това може да се случи веднъж на 100 км примерно и от само себе си се оправя!Някакви идеи?Другото,което искам да попитам е за читав майстор в Пловдив и региона,който може да закачи колата на комп,!Светва ми чека от време на време,а и има някакво придърпване по време на движение!Буксата ми е от старите и това се оказа проблем в доста сервизи-просто нямали такава букса!Колата има още доста проблеми,но тази семица влиза в бокса и мисля ,че ще ги отсраня,а те не са малко!Ще съм благодарен все пак на помощ от ваща страна!
×
×
  • Създай нов...