Jump to content

Stef@n

Фен
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Stef@n


  1. iso_eu, on 12 Nov 2014 - 09:40, said:

    Брей мноо модерни катализатори....чак спират пушешто маслоо....то това да не е DPF филтър ....че и те пропушват даже !

     

     

     

    Ами не разбирам, знам че си е изцяло за моя сметка ама...Иначе няма сив или какъвто и да е пушек от аспуха. Тази Eco Lite дали е подходяща за моя двигател ?


  2. В смисъл пуши ли колата, теч от някой датчик или гарнитура....

    Ако това беше към мен...колата не "пуши" и не се забелязват течове. Но ми работи катализатора, а познат монтьор ми каза, че ако работи катализатора няма как да вижда пушек. Както и да е ще го наблюдавам маслото и ако пак свърши, ще го сменя с някоя друга марка масло да видя как ще е с него.


  3. iso_eu, on 10 Nov 2014 - 08:03, said:

    А защо си с 10w40 ?Причините може да са много...тепърва трябва да ги откриеш.

     

    Честно казано не знам, може би по инерция от предната кола, а какви може да са причините ? Поне по главните, питам защото нищо не рабирам, в форума чета различни неща и който и да питам всеки предлага различни масла ?


  4.  Избрах Castrol Magnatec 10W40, май пишеше А3/В4, дано този път не го "изгори" като опелското :)

     

    p.s. Обаче май се прецаках с цената, щото тези от сервиза ми го дадоха за 82 лв., после погледнах в нета и :shock:

     

    След 3 месеца, хондата изяде Castrol-а, днес се наложи да доливам :biggrin: Какво означава това, маслото не е подходящо или имам някакъв проблем ?

    p.s. По скоро май е първото съдейки по последните постове ?


  5.  Избрах Castrol Magnatec 10W40, май пишеше А3/В4, дано този път не го "изгори" като опелското :)

     

    p.s. Обаче май се прецаках с цената, щото тези от сервиза ми го дадоха за 82 лв., после погледнах в нета и :shock:


  6.  И аз моля за съвет, че нищо не разбирам от масла и тн. Става въпрос за Civic 1.4/90 97 (D14A4) г., досега е карана с някакво опелско 10W40 най-вероятно наливно, вече стана за смяна и не знам какво да сложа ? От темата разбирам, че Motul е добро ама какво точно е подходящо за моя двигател ?


  7.  И 4 и 5 и 6 генерация хечбек ме кефят много, след това 7 и т.н. генерации имат ужасен дизайн, нек'ви като миниванове. Лично аз не харесвам купета 5 и 6 генерация, не знам защо ама за мен Civic трябва да е хечбек, както Pasat трябва да е комби :)


  8.  Днес я закарах при един познат, свали стоповете и почисти с кореселин там където контактува уплътнението на стопа. Самото уплътнение беше читаво, обаче който ги е монтирал предния път е спестил едната гайка. После изполва някакъв водоустойчив силикон, сложихме и 4 гайка и сега остава да завали за да се види дали пак ще тече :)


  9.  Благодаря, и аз мисля, че е от стоповете щото днес я закарах на автомивка и помолих да я понапръскат повече и протече точно под тях. @Mickelangelo и аз мисля да ги свалим и да уплътним със силикон, но ако някои има по-добра идея може да сподели :)


  10.  Значи преди седмица след големите дъждове, паля колата и качвам едни приятели, по едно време ми казват, че задните седалки са мокри ?? Проверявам вярно и то много мокри сякаш е излята 2/3 литрова бутилка с вода. Махам задната седалка - мокро и то доста. Отварям отзад багажника, махам резервната гума и в нишата където стои гумата доста вода, поне до половината. Огледах уплътнението на задната врата изглежда здраво, закарах я при един познат монтьор и той я гледа даже я тества с една кофа и нищо ?? Страното е, че облегалките не бяха мокри само седалките, отзад поставката която е закачена на задния капак също не беше мокра ? От къде може да е текло, и какво да направя за да установя причината ?


  11. Да си ползвам за последно темата, интересува ме по тези снимки дали става ясно има ли колата ABS ?

     

    Публикувано изображение

     

    Публикувано изображение

     

    Публикувано изображение

     

    Иначе знам, че ако има на таблото трябва да има лампичка, ама половината ми табло не работи, изгоряла е една от лампите. За другия начин не искам да пробвам Публикувано изображение

    • Надолу 1

  12. Доколкото прочетох из форума, за моя Civic 1.4/90 D14A4, са му достатъчни 44 (45) Ah. Обаче колата я карам само през почивните дни и е на открито, дали не е по-добре да взема 52 Ah ? Иначе съм си харесал тази Varta , понеже пак от четене в форума разбрах, че правят модели на Bosch и Berga (ама може и да не съм прочел правилно) а за българските производители има предимно негативни мнения ?


  13. Понеже много ги разбирам нещата, и не ми се занимаваше да проуча повечко, си купих свещи Bosch FR 78 X четири полюсни. Обаче ме обхвана съмнение, че продавачката ме метна, защото когато я питах ама за моя двигател ли са и тя бързо смота каталога и...Отидох при един познат и той казва ами те май за фолксваген, погледнаха моите свещи и ми казаха, че са ок, и няма смисъл да ги сменям, а тези (бош) да се опитам да ги върна. После като разгледах в нета, видях че свещите все пак стават според този сайт и сега се чудя дали да ги връщам или да ги запазя и след време да ги сменя ? Свещите дали стареят ?? Знам за NGK и общите поръчки в сайта, ама така или иначе се набутах, ще бъда благодарен за съвет какво да правя.p.s. Съжалявам за правописа

    • Надолу 1

  14. Да си ползвам темата, дано не е нарушение..Мисля да си сменя свещите, тези нали стават NGK BKR6E-11 ? Доколкото разбрах излизат около 40 лв ? И последно дали мога да намеря в Ст. Загора или трябва от on-line магазин ?

     

     

    • Надолу 1

  15. Така...току що се привърших в КАТ. Значи отидох пред КАТ сключих гражданска (вече може за 3 м. минимум) около 50 лв. и еко такса 262 лв. После в "Подготовка на документи" там представяш фактура и договор за покупко-продажба+италианския талон и още едно дето не му запомних името (ама то т'ва само за внос от Италия) и още еко-то и ГО, платих 11,80. После на канала провериха ми там номера на шасита и двигатели и спирачките. После с всичките документи почва голямото чакане. Специално за КАТ Ст.Загора има нововъведение, влизах взимаш билетче и чакаш. После като ти дойде редът преглеждат документите и ти дават табелите, плащаш в банката (този път беше на 2 крачки в самата зала) излизаш даваш ги на двамата 'монтьори' и се връщаш пак на същото гише, вземаш си талона малък и голям и талон за минат ТП и те т'ва е. Сори за дългото писание, ама дано е от полза на някой от Стара Загора. А щях да забравя няма проблем, че нямаш табели за ГО, като получиш номер си го дописваш на зеленото талонче.

    • Надолу 1
×
×
  • Създай нов...