Jump to content

Stef@n

Фен
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Stef@n

  1. Ами не разбирам, знам че си е изцяло за моя сметка ама...Иначе няма сив или какъвто и да е пушек от аспуха. Тази Eco Lite дали е подходяща за моя двигател ?
  2. Ако това беше към мен...колата не "пуши" и не се забелязват течове. Но ми работи катализатора, а познат монтьор ми каза, че ако работи катализатора няма как да вижда пушек. Както и да е ще го наблюдавам маслото и ако пак свърши, ще го сменя с някоя друга марка масло да видя как ще е с него.
  3. Честно казано не знам, може би по инерция от предната кола, а какви може да са причините ? Поне по главните, питам защото нищо не рабирам, в форума чета различни неща и който и да питам всеки предлага различни масла ?
  4. След 3 месеца, хондата изяде Castrol-а, днес се наложи да доливам Какво означава това, маслото не е подходящо или имам някакъв проблем ? p.s. По скоро май е първото съдейки по последните постове ?
  5. Да много добре се е получило, ако всички така се грижиха за колите си
  6. Избрах Castrol Magnatec 10W40, май пишеше А3/В4, дано този път не го "изгори" като опелското p.s. Обаче май се прецаках с цената, щото тези от сервиза ми го дадоха за 82 лв., после погледнах в нета и
  7. Благодаря ти, а някакъв конкретен продукт - ако гори масло и ако не гори ?
  8. И аз моля за съвет, че нищо не разбирам от масла и тн. Става въпрос за Civic 1.4/90 97 (D14A4) г., досега е карана с някакво опелско 10W40 най-вероятно наливно, вече стана за смяна и не знам какво да сложа ? От темата разбирам, че Motul е добро ама какво точно е подходящо за моя двигател ?
  9. И 4 и 5 и 6 генерация хечбек ме кефят много, след това 7 и т.н. генерации имат ужасен дизайн, нек'ви като миниванове. Лично аз не харесвам купета 5 и 6 генерация, не знам защо ама за мен Civic трябва да е хечбек, както Pasat трябва да е комби
  10. Дъжд всеки ден, що да давам пари за автомивки
  11. Май в крайна сметка е това - повече силикон. За левия стоп се наложи още един път да го сваляме, пак силикон и поне за сега уж държи.
  12. Аз взех DAYTON D110 175/65 R14 82T за 60 лв., ако някой друг смята да взема да има в предвид, че са шумни...
  13. Днес я закарах при един познат, свали стоповете и почисти с кореселин там където контактува уплътнението на стопа. Самото уплътнение беше читаво, обаче който ги е монтирал предния път е спестил едната гайка. После изполва някакъв водоустойчив силикон, сложихме и 4 гайка и сега остава да завали за да се види дали пак ще тече
  14. Моята има удар отзад и стоповете не са "наместени" много добре Ще играе силикона явно, благодаря на всички включили се.
  15. Благодаря, и аз мисля, че е от стоповете щото днес я закарах на автомивка и помолих да я понапръскат повече и протече точно под тях. @Mickelangelo и аз мисля да ги свалим и да уплътним със силикон, но ако някои има по-добра идея може да сподели
  16. Значи преди седмица след големите дъждове, паля колата и качвам едни приятели, по едно време ми казват, че задните седалки са мокри ?? Проверявам вярно и то много мокри сякаш е излята 2/3 литрова бутилка с вода. Махам задната седалка - мокро и то доста. Отварям отзад багажника, махам резервната гума и в нишата където стои гумата доста вода, поне до половината. Огледах уплътнението на задната врата изглежда здраво, закарах я при един познат монтьор и той я гледа даже я тества с една кофа и нищо ?? Страното е, че облегалките не бяха мокри само седалките, отзад поставката която е закачена на задния капак също не беше мокра ? От къде може да е текло, и какво да направя за да установя причината ?
  17. Да си ползвам за последно темата, интересува ме по тези снимки дали става ясно има ли колата ABS ? Иначе знам, че ако има на таблото трябва да има лампичка, ама половината ми табло не работи, изгоряла е една от лампите. За другия начин не искам да пробвам
  18. Доколкото прочетох из форума, за моя Civic 1.4/90 D14A4, са му достатъчни 44 (45) Ah. Обаче колата я карам само през почивните дни и е на открито, дали не е по-добре да взема 52 Ah ? Иначе съм си харесал тази Varta , понеже пак от четене в форума разбрах, че правят модели на Bosch и Berga (ама може и да не съм прочел правилно) а за българските производители има предимно негативни мнения ?
  19. Понеже много ги разбирам нещата, и не ми се занимаваше да проуча повечко, си купих свещи Bosch FR 78 X четири полюсни. Обаче ме обхвана съмнение, че продавачката ме метна, защото когато я питах ама за моя двигател ли са и тя бързо смота каталога и...Отидох при един познат и той казва ами те май за фолксваген, погледнаха моите свещи и ми казаха, че са ок, и няма смисъл да ги сменям, а тези (бош) да се опитам да ги върна. После като разгледах в нета, видях че свещите все пак стават според този сайт и сега се чудя дали да ги връщам или да ги запазя и след време да ги сменя ? Свещите дали стареят ?? Знам за NGK и общите поръчки в сайта, ама така или иначе се набутах, ще бъда благодарен за съвет какво да правя.p.s. Съжалявам за правописа
  20. Значи аз мога да ти обърна не само волана, ама що ми 'дращиш' из темата ? Все бях виждал заблудени из форумите, ама ти другарко ...
  21. Да си ползвам темата, дано не е нарушение..Мисля да си сменя свещите, тези нали стават NGK BKR6E-11 ? Доколкото разбрах излизат около 40 лв ? И последно дали мога да намеря в Ст. Загора или трябва от on-line магазин ?
  22. Сори, че си up-вам сам темата, обаче искам да попитам нещо. Забелязах, че на таблото свети една лампичка, над тази за ръчната. За какво е тази индикация ?
  23. Здравей, ако си и правил пълно обслужване на колата, колко долу-горе ти е струвало ?

×
×
  • Създай нов...