Jump to content

velrad

Фен
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно velrad

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    CR V 2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пазарджик
  1. Днес приключих със ремонта по джипката. MIYAMOTO се оказа 100% прав. Още веднъж благодаря за съвета! Главния проблем са били натегнатите клапани. До един натегнати като изпускателните бяха тотално затегнали. Валовете са ОК. Клапаните щяха да са последното нещо, което щях да проверя. Както казах, на майстора си имах пълно доверие до сега. Или тотално се е объркал при реглажа или само е отворил капака на главата и го е затворил. Тогава като си взех колата от него не видях каквато и да е била промяна в работата на ДВГ-то. А днес след като ги регулирах двигателят мърка. Няма никакви вибрации или колебания в оборотите. Изчезна и придърпването при потегляне. И на газ върви перфектно. От чек енджина няма и помен вече. Какъв е извода: При прогресивни проблеми с оборотите на празен ход и гаснене започнете с реглаж на клапаните като ви съветвам ако можете си ги регулирайте сами
  2. Клапаните са регулирани преди 12000км веднага след като купих колата. За тези 12000км колата е карана поне 4000 от тях на бензин. Ще ги проверя пак заедно с гърбиците на валовете все пак не съм ги регулирал аз макар, че ми ги прави мой познат, на който имам доверие. Благодаря за съвета! Моля, за извинение ако съм обидил някой!Днес смених термо клапана на въздушния байпас на дросела, който е бил проблема при колегата injeneer и ниските обороти са вече ок и колата спря да гасне. Обаче чека пак продължава да светва и да гасне след известно време сам. Ще я покарам утре и ще направя пак диагностика. Явно проблема не е само един. Реглаж клапани отново и проверка на валовете както посъветва MIYAMOTO.
  3. Колата има газово БРЦ и на газ положението е същото. Колега injeneer утре ще погледна и термо клапана, който е бил виновника при теб. Днес си поиграх отново. Този път проверих показанията на ECT(датчика за температурата на антифриза) и мисля да го сменя. По данни на производителя стойностите които трябва да подава към компа на колата са от 0.5V при студен двигател до 0.8V при работна температура. При замерването моя подава от 0.002V при студен ДВГ до 0.012V при загрял ДВГ.
  4. Здравейте на всички съфорумци! Колата е 2002 CR V gen 2, 2.0 бензин автоматик. 168000км доказан пробег. При отнемане на газта и оставяне на ниски обороти гасне и топла и студена. С високите няма ядове. Проблема се появи постепенно и първоначално го правеше само студена. При много добре загрял двигател положението е малко по-добро и не гасне всеки път когато спра на стоп или изключа от скорост. Изчистих дросела и стъпковото моторче. Няма никаква промяна. При свалено стъпково моторче като дам на контакт моторчето реагира и движи байпас клапата. Смених целия дросел с всичко по него от ударена кола работила до последно нормално. Никаква разлика в работата на ДВГ. Пак гасне. Чек енджина свети когато си иска и гасне сама. Показва само неравномерно запалване или missfire и на четирите цилиндъра. След изчистване на грешките може да мине и месец преди да светне пак чека. Сменени са масло, филтри, свещи и реглаж на клапани преди 12000км. Колата има газово БРЦ и на газ положението е същото. Премерена компресия, която е в границите от 8,5 до 9 на различните цилиндри. Нова и дават 9.6 и по спецификация дават до ниво 7.6 не трябва да се цепи ДВГ за ремонт. Не гори и капка масло, не пуши. Антифриза е проверен и е на макс. Дърпам каравана с нея и няма никакви признаци на загуба на мощност. Хванал съм се сам да открия проблема защото ми писна от майсторски бисери за пропаднали клапани и ремонт на глава и гарнитури. Забелязах, че когато колата е леко загряла при бавно отнемане на газта успява да задържи ниските обороти. Сякаш стъпковото моторче реагира не достатъчно бързо и при форсиране и рязко махане на крака от газта колата гасне.Моля ако някой е имал същия проблем или подобен и е успял да го отстрани да пише!Прочетох доста и по чуждите форуми, но уви никой не е написал как се е справил с този проблем. Благодаря предварително на отзовалите се!
×
×
  • Създай нов...