Jump to content

Zlatev06

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Мнения публикувано от Zlatev06


  1. Линк: https://ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html

    Вид и количество: HONDA ATF DW-1 0.946 L 3x0.946L 

     

     

    Стойност на поръчката: (3*14.99)*2.15 =97 лв

    Начин на плащане:

                                        

                                        - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване:

                                        - чрез куриер

     

    Парите са преведени по банковата сметка 

    • Харесвам 1

  2. Здравейте колеги кодовете на боите ги има на много лесно място но кои да се сети ..... в  japancars.ru като си въведете VIN-на в раздела за брони прагове и т.н ги има всички номера на бой с който колата е била произвеждана примерно търсите броня и ще излязат 7 брони с различни парт номера заради боята кода го пише в наименованието 

     

    Това са всички кодове за 7-ма 

      BOI.thumb.JPG.067218bca966cffc98842cd4f2a9ed08.JPG

     

    Не съм открил топлата вода ...:D споделям това за някои който изпадне в моя проблем по незнайни причини да няма код на боята да си реши проблема по бързо 

     

    • Харесвам 2
    • Благодаря 2

  3. Благодаря за отговорите колеги или ще намеря същата за сравнение и номер на боята или ще се обадя в представителство на хонда друго не остава .

     

    Говорих с приятел които има акорд само че 8-ма и при него кода на боята го нямало общото общото между двете коли е че са внос от Испания и ми каза че на испанките номер на боята не пишело :boxed: дали е реално така ........


  4. Преди 1 час, smirky написа:

    Точно на дясната част ти липсват нещата. Супер странно! :) При мен си ги има.

    Радвам се за теб няма да ти се налага да влизаш в приключения като мен :D

     

    Ударих си бронята по наи-тъпия начин и като отидох при бояджията да се разберем да я прави установихме че кода го няма никъде ....

     

    Ако някои колега види темата със 7-ма фейс 2.4 ако може  да погледне дали при него  има написан номера (да знам поне дали го пише там а при мен липсва по незнайни причини) 

     

    Или някои със същия цвят 7-ма го има написан  ще бъда много благодарен :)


  5. Да моята табелка е на същото място но на нея няма номер на боята нито лепенка на колонката на вратата знам какво е код на боята щях да съм го видял на двете ми бивши хонди винаги е бил на колонката на врата... 


  6. Здравейте колеги  къде се намира кода на боята  колата е  7-ма фейс вчера я обикалях 20 минути и не можах да го намеря няма по врати колонки и т.н или е претърпял нещо и липсва или аз не мога да видя къде е ... 


  7. Преди 13 часа, MotoMK5 написа:

    Да попитам тука като правите реглажа след това да кажем сме със старата гарнитура.

     1.Лепите ли с нещо гарнитурата някакъв силикон или направо монтирате капака и всичко заспива?

    2. Ако сме с нова гарнитура нужно ли е да лепим със силикон въобще ако е нужно и при стара гарнитура?

     

    Стара (стига старата да не е станала на камък) или нова гарнитура се слага силикон само на четири точки.

    Ето линк към сервизното ръководство за слагане на капака   http://omanual.ru/Honda/Accord/7/R00/HTML/00/SEA3E00A14600017811KCRT00.HTML

    SDA3EA0A14600017811KCRD01.png

    • Нагоре 1
    • Благодаря 1

  8. На 7.02.2021 г. at 22:42, martinhristov написа:

    А при теб имаше ли разградено уплътнение на капачката на резервоара за спирачна течност ?

     

    Ами не е в добро състояние малка част от уплътнението липсва. 


  9. На 22.01.2021 г. at 20:03, martinhristov написа:

    Здравейте отново,

     

    Благодаря на всички включили се до тук в темата !

     

    Има развитие по проблема, установих кога се появява !

     

    Педала потъва на около 30 % (започва да спира от 30%) от хода си само когато се натиска много плавно, например карате зад друг автомобил и искате да намалите скоростта си, докосвам педала и плавно го натискам надолу, само така потъва.

    При натискане на педала за спиране до 0 км/ч, педала НЕ потъва, НЕ говоря за т.н. "скачане" върху педала, а за директно натискане без предварително докосване.

     

    Да обобщя :

     

    - Докосване на педала и плавно натискане - проблема СЕ появява.

    - Директно натискане без предварително докосване - проблема НЕ се проявява. 

     

    Още едно наблюдение което направих днес (човека който се возеше с мен го потвърди), когато педала НЕ потъва, колата "дръпва" съвсем леко на ДЯСНО (страна пасажер), когато педала ПОТЪНЕ и го натисна до долу (80%) за да спра до 0 км/ч колата дърпа на ЛЯВО (страна водач). Това също ми се стори странно, нямам обяснение за него.

     

    Прикачам снимки на дисковете и накладките си отпред. Както се вижда от снимките накладките имат скосена част отгоре, първо си помислих, че не би трябвало да е така, но след като видях чисто нови накладки разбрах, че е правилно. Спирачките са ATE, ако има някакво значение.

     

    Проблема и установеното до тук са трудни за обяснение с текст, затова моля да бъда извинен ако нещо от написаното не става ясно на първо четене !

     

    Здравей колега при мен проблема беше същия с големия ход при плавно докосване . Спирачната ми течност беше под всякаква критика . Източих всичко от казанчето и го свалих със спирачната помпа измиване до блясък и обратно в колата нова течност и помпане с обезвъздушаване  докато не излезе чиста течност от всяко колело . Спирачките вече бяха станали съвсем различни но като падна малко сняг при първото задействане на ABS-са просто усетих как педала пропадна малко и проблема се върна умишлено обикалях около 2 часа и почти всяко спиране нарочно да се задейства ABS-са . И отново вдигнах да  обезвъздушавам въздух излезе само от задните колела и спирачките вече станаха брутални дори се съмнявам че при задеистване на ABS-са отново пак ще трябва обезвъздушаване.  Така че при теб проблема сигурно ще е със въздух в системата от ABS-са. Kолега ми беше предложил да я  обезвъздуша със диагностика с опция за отваряне на клапаните на ABS-са и тогава шанса за оставане на въздух е нулев не съм го пробвал не знам дали нашите коли го имат заложено като опция принципно много други го имат но не е лошо да се провери имали го като опция.

    • Харесвам 2

  10. Светването на VSA и ABS  се получава заради слаб ток при старта имаше тема в която е коментиран този проблем.  И при мен  светват от няколко дена като застудя при първото палене сутрин светят около 3-4 секунди и изгасят. Но при мен звуци от стартера няма . А за паленето спрямо сивика  к24-та си върти една идея повече при студен старт. А стартера не вярвам да не подлежи на ремонт.

     

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1

  11. С две завъртания първо чукване само  като за второто върнах контакта и дадох пак запали за общо същото време както с едно завъртане .

    А ако е евентуално капан за налягането който да изпуска преди да я запаля като и дам три пъти контакт и да надуе помпата 3 пъти няма как да не си направи налягането и няма ефект .


  12. преди 4 минути, CARPERA написа:
    Преди 7 часа, JapCar написа:

    При K20 не върти толкова много, каква е разликата, принципът е същият? 

    Принципно/теоретично, всеки двг се нуждае от 1-2 оборота за да синхронизира датчиците/паленето, но 6-7 ми се вижда доста.

    Дори да приемем, че 6-7 е нормално за този двг, как се връзва с разликата студена/топла кола?

    За налягането споменах само заради логика, не че имам опит. При топла в рейката все още стои някакво налягане, (защото до скоро е работила) достатъчно за да запали, но при студена то е паднало вече и е необходимо въртене,помпата да качи достатъчно налягане...Дори не си спомням кое държи налягането, регулатор на налягане или обратен клапан или и двете, но ако те изпускат бавно, а и филтърът/помпата да не са топ, теоретично е възможен ефекта топла/студена...

    Мисля че точно тук е проблема като визирам обратен клапан.

    Друго да пробвате не дръжте на контакт  да върти  6-7 пъти, при 2 завъртания върнете ключа да изгасне ,и завъртете отново да видите има ли разлика,при повторното дали пали веднага.

    Пробвайте го и кажете отзиви.

     

    Пробвах го няма никакъв ефект. 


  13. Благодаря на всички до сега който изказах мнение. При мен времето за студен стар е 3-4 можеби 5 секунди не съм го засичал. Схемата с генератора е при запален двигател и тя е такава че според консумацията на колата увеличава или намаля производството на ел.енергия с цел някаква икономия на гориво такаче не мисля това да има влияние за паленето. Очаквам още мнения на колеги с този двигател за да видим как палят тези к24-ки студени .


  14. преди 10 минути, jijane написа:

    Аз не съм срещал к24-ка дето да пали като д-серия с помирисване на ключа. Все въртят по няколко оборота.

     

    Благодаря за отговора аз съм имал civic и prelude те си  палеха с помирисване на ключа и може би заради това ми прави впечатление и ме дразни .Може к24-ка найстина да пали така и аз да си мисля че това палене е проблем затова съм и писал да видя мнението на хора каращи такава кола и запознати с този двигател.


  15. преди 52 минути, CARPERA написа:

    Колата е бензин,и няма газ нали.

    Филтър  бензиновия при Акорда беше в резервоара нали.

    Възможно е той да е задръстен.

    Пробвай сутрин или когато е студена колата,да дадеш няколко пъти на контакт,така помпата бензиновата подкача гориво.

    Друго да пробваш не дръж на контакт  да върти  6-7 пъти, при 2 завъртания върни ключа,и пак завърти и кажи дали има разлика.

    Веригата кой я провери виждам че си градски. 

     

    Да бензин без газ ,филтъра е там да но ме съмнява да е той, това за помпата го знам пробвах няма ефект, веригата идва на белези перфектно навсякъде няма луфтове и шумове или видимо износване а и ако имаше нещо с нея щеше да има съвсем други неща светещ чек не добро вървене и т.н но ако има други по сигурни действия за проверка сподели ,това със завъртанията ще го пробвам да видим какво ще стане , да градски съм даже сме се чували един по телефона може да си забравил.

     

    преди 56 минути, slavi_vd написа:

    Здравей колега и моя Акорд пали по същия начин 😁 ще следя темата от интерес дали това може да е симптом за верига или проблем с валове и клапани!

    п.п. на колко км е твоята?

    Здравей лично аз не мисля че е верига, клапани или валове на 164 к   е моята .


  16. Здравейте колеги моля за съвет за решаване на този проблем колата е 2.4 автомат фейса когато двигателя изстине напълно пали трудно акумулатор и стартер не мисля че са защото върти без да се замисля и не върти слабо. Завърта 5-6-7 пъти и тогава запалва това за мен е много въртене топла запалва на второто завъртане. Колата няма никакви други проблеми реглаж е правен преди 10 к веригата е проверена и т.н. 

     


  17. Монтирах го на около 40 см преди камерата защото пръстена беше малък и буксите на камерата не минават през него намотах го колкото успя да събере около 10-12 навивки не ги броих. Но колкото по близо се сложи до камерата ще е по добре .

    • Харесвам 1
×
×
  • Създай нов...