Jump to content

ibarnev

Фен
  • Мнения

    124
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ibarnev


  1. Привет! 

    Ето и от мен, макар и в последния момент!

     

    Линк: https://ato24.de/en/zf-lifeguardfluid-8-1-l.html

    Вид и количество: 

    ZF LifeguardFluid 8 1L x 7L

    Линк: https://ato24.de/en/bmw-twin-power-turbo-5w-30-ll-04-engine-oil.html

     

    Вид и количество: 

    BMW Engine Oil Twin Power Turbo 5W-30 LL-04 1 L х7L

    https://ato24.de/en/bmw-twin-power-turbo-5w-30-ll-04-engine-oil.html

     

     

    Стойност на поръчката:(€24.50 x 7 = €171.50) - 10% = €154.35  x 2.15лв) 331. 85лв  + (€11.70x 7  = €73.71 x 2.15лв ) 158. 47 = 490. 32 лв

     

    Начин на плащане:

       Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване:

                                        - Лично в кв. Манастирски ливади

    • Харесвам 1

  2. Привет, Наско !

     

    Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html

    Вид и количество: MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30 1x1L + 1x5L

    Стойност на поръчката: (12.59 + 49.99)*1.9775=124лв

    Начин на плащане:

                                        - Парите ще бъдат преведени по Revolut

    Начин на получаване:

                                        - Лично в кв. Малинова долина 

    Клубни поставки: Не

     

    • Харесвам 1

  3. Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html

    Вид и количество: MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30Ravenol 1x5L

     

    Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-z1-4-l.html

    Вид и количество: HONDA ATF-Z1 1X4 L

     

    Стойност на поръчката:(1*49.99+1*55.96)*1.9775=209,51 лв.

    Начин на плащане: 

                                        - Парите ще бъдат преведени по Revolut

    Начин на получаване:

                                        - Лично в кв. Малинова долина

    • Харесвам 1

  4. Привет , моята поръчка е :

    Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html

    Вид и количество: MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30 1 X 1L

    Вид и количество: MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30 1 X 5L

     

    Стойност на поръчката: (12.59 + 49.99)*1.9675 = 123, 12лв

    Начин на плащане: парите ще бъдат преведени по REVOLUT

    Начин на получаване:  Лично

    • Харесвам 1

  5. На 13.11.2020 г. at 19:36, Baksi написа:

    Колега на Цветан Лазаров Пре борса Къра има магазин за авточасти. Преди две седмици си поръчах и ми доставиха.7,80 мисля че струваше блистера. Ако имаш път натам провери дали са останали.

    Да, благодаря и аз открих, точно същите които ми трябваха по 0,25лв парчето. Мерси много!


  6. преди 49 минути, inspektora написа:

    И аз съм с един такъв и вече една година няма проблем. В кутията с предпазителите, която е до двигателя има и резервни.

    Да, знам за резервните, но ги използвах и искам да възстановя загубите... 😉


  7. Здравейте, дали някой има идея от къде мога да си закупя предпазители(бушони) от 7.5А и 20А, които максимално да приличат на оригиналните. В момента съм с един предпазител( 7.5А),който ми трябваше да сложа по спешност и го купих за 25ст. от едно магазинче. Но тъй като е с по-високи крачета и стърчи и въобще не знам колко мога да му вярвам отидох до Бултрако, които ми обявиха цена 7.50лв за един предпазител/бушон.....които никога няма да им дам!


  8. Трябва ли да слагаме двутактово масло в резервоара на дизеловите CR-V или това е някакъв мит? Вече от няколко места го чувам през годините. Когато ми обясняват, като че има логика и особено след като изпищях преди година и половина със задрала помпа BOSH на common rail . Аз по принцип слагам добавка BARDHAL и незнам дали това компенсира някак евентуалните недобри качества на горивото. Но говорим за 1литър масло 2т на 80 литра резервоар....интересно ми е вие как се отнасяте към това (малко ми звучи като поддръжка на Трабант)


  9. Преди 13 часа, DAN_DAN написа:

    Колега @ibarnev аз пък съм на точно противоположното мнение. Според мен i-DTEC е по-надежден и здрав от i-CTDI. Лично мнение от натрупания опит, само, че при мен опита не е със CRV ами е с Accord. Предходният беше 7 генерация, 2006 година, фейслифт, 2.2 i-CTDI. Един месец след покупката замина съединителя. Всички в тоя форум знаят колко струва смяната барабар с маховика. Двигателя винаги е имал един специфичен шум, в последствие разбрах, че е верига (вериги). До смяна не се стигна, защото се разделих с автомобила по независещи от мен причини. И пак повтарям, всички тук знаят колко струва този ремонт. При мен не се е случвало, но тук във форума съм чел за няколко повредени турбини включително и на живо съм виждал един Civic със същия проблем в сервиза на мой приятел. Сегашният ми aвтомобил е Accord 8, 2008 година, 2.2 i-DTEC  и вече 6+ години откакто го притежавам, такива драми нямам. Може би нещата опират и до конкретния екземпляр, но като чета форума не срещам да има оплакващи се от гореспоменатите проблеми. Ти си първият който срещам да се оплаква от горивната система на i-DTEC. Според мен най-големия минус на този двигател е наличието на DPF, тук нещата наистина са трагични. Но и за това си има причини които са известни, също така има и лек. При мен DPF не се е запушвал никога откакто имам колата, но аз карам над 95% извънградско на дълги разстояния и зареждам само от скъпата нафта. Относно разхода на гориво според мен нещата са на кантар. А относно динамиката, въпреки 10-те конски сили и 10-те Nm отгоре, осмицата я усещам една идея по-тромава от седмицата. Това го отдавам на по-голямото собствено тегло.

    Забравих да кажа, че Honda Crv I-CTDI я карах 5 години, навъртях около 120 000 и не съм ремонтирал нищо, нито по двигател, нито съединител. И аз говоря за двигатели, а не за съединители. В момента Crv I-DTEC го карам 3 година и до сега ми държи влага скъпия ремонт на тази помпа за високо налягане Bosh 😀. Аз пък точно в този форум съм чел за доста хора, които се оплакват от изпищяла гореспомената помпа и за това , че I-Dtec не е толкова икономичен(сравнен с I-CTDI). Инак съм съгласен, че е тих и въпреки че съм с автомат(голямо удоволствие) набира много добре.  И нека не се водим от принципа — каквото аз карам то е най-доброто. Все пак мисля, че не случайно I-CTDI има награда “двигател на годината за 2005”

    • Харесвам 3

  10. Едно допълнение и от мен. Мисля, че има разлика като говорим за дизел, кой двигател е по-здрав между I-ctdi и I-dtec. И тъй като конкретния въпрос беше за Honda  с I-ctdi, мисля че определено това е по-здравия, по-икономичен двигател. Предното ми Crv 2005 беше с такъв и вървеше безпроблемно, икономично и невероятно добре. Сега съм с CRV 2011 пак върви страхотно - 10те коня в повече ги усещам, но вече ми изпищя помпата за високо налягане (закупуване, ремонт с дюзи отиде към 3000лв), а това се оказа системна болест при този common rail  и не е толкова икономичен....честно казано продължавам да си я карам с невероятно удоволствие, просто споделям какви опасности крие I-dtec, но за I-ctdi съм с две ръце ЗА!

     


  11. Преди 20 часа, Pavel_Pavlov написа:

    Спираш в тъмно срещу стена достатъчно далеч, че да е лесно да видиш малко движение (вертикално) на лъча светлина от фаровете. Двигателят трябва да е запален. Отваряш багажника и двама човка си отпускат тежестта на багажника така че лъчът на стената да се вдигне нагоре. Ако работи нивелирането, трябва след това да слезе сам до първоначалното ниво.

     

    Ако си с ксенон, трябва фабрично да имаш автоматично нивелиране. Проблеми с него може да бъдат биалетките на окачването или моторчетата да са спекли и да трябва да се почистят.

    Е по-ясно от това,....мерси. Ще пробвам!


  12. Здравей Чавдаре,

    бих искал да поръчам :

     

    Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html

    Вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 1x5L

                                       Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 1x1L

     

    Линк: https://www.ato24.de/en/honda-psf-0-354-l.html

    Вид и количество: Honda PSF 0,354 L  - 3x0,354L

     

    Стойност на поръчката: (45,65+10,55+17,97)*0,95*1,9675 = 138,63лв

    Начин на плащане:

                                        - Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД - 

    Начин на получаване:

                                        - Лично в ТЦ Боила

     

    Благодаря ти и поздрави!


  13. Извинете, че чак сега ви отговарям.

    Все още не съм решил проблема, но засега и не бързам, температурат отвън бавно и полека става все по-привлекателна за без климатик! А честно казано, по чисто финансови причини не мога още да се наканя да предприема нищо, като например закупуването на компресор. Ще ми се да е оригинален, ще видим. А иначе може би ще се възползвам от съвета на bbozhanov( благодаря ти!)  и да отида на второ мнение, най-малкото за да ми потвърдят, че проблема е в компресора или да ме зарадват, че не е! ;))

    Поздрави на всички!

     


  14. Ами всъщност, това което разбрах е, че целия компресор е сдал багажа. Задрал е, или нещо такова...честно казано заведох я колата с препоръка на хора, които с това се занимават и понеже аз нищо неразбирам със склонен да им вярвам. Попитах ги специално дали подлежи на поправка и те категорично отрекоха.

    Щеше да излезе нещо поправимо но...


  15. Ами за съжаление по VIN не ми изкарва всичките подробности(все ми дава комбинации от екстри, които не съвпадат с моята)...и на всичкото отгоре въобще не дава секция за климатроник, където да открия съответната част(компресора).

    Като опитам по модел, пък става голяма обърквация точно кой модел е моята(имам предвид дали има sunroof,HID,left hand, navigation и т.н)

    Благодаря ти все пак Carpera, но нещо не успявам да я открия(моята кола имам пред вид)

    А иначе втора употреба - защо не, но това не отменя да открия точния part number на компресора, нали😉 ?

    Ще продължа търсенето, но благодаря?

     


  16. Здравейте!

    След преглед се оказа, че компресора на климатика ми е извън строя и е нужна пълната му замяна!

    Бихте ли ми помогнали  да определя точния му Part number. 

    Това до което аз стигнах е : 38810RFWG01 и 447280-1230

    Но честно казано не мога да разбера, първо дали е точно за моя модел и като търся за евентуалното му закупуване, кой номер да използвам!

    HONDA CRV I-Dtec 2011 AUTOMAT

    Ако можете да ми кажете и Ел. магазини , в които мога да проверя ще съм ви много благодарен....че в тая жега 😅!

    Поздрави

×
×
  • Създай нов...