Jump to content

blue_shadow

Фен
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от blue_shadow


  1. Ще има ли хора, които ще пътуват в Събота към националната. Дайте да се съберем ако нещо и да тръгнем заедно Публикувано изображение/>

     

    Сборен пункт, час, маршрут? Имаш ли идеи? Не съм го решил на 100%, но ако ходя ще мина през Цалапица и някъде към 10-11ч. да съм там.

  2. Не знам сако колегата пуснал темата защо не писа в краина сметка при него какво се е случили след смяната.

    Извинявам се, че не съм писал какво стана, но веднага след смяната, заминах на море в Гърция и съм забравил. Шума изчезна и досега няма никакви ядове! Маслото (Honda MTF) го поръчах от Бултрако Пловдив.

  3. Оправих мигачите и аварийните! След като отворих копчето за аварийните, въпреки че нямаше следи от каквито и да е било проблеми, му пренатегнах контактните пластинки. С това проблема беше решен! Публикувано изображение

     

    Извод - проблема беше поради изгоряла жица от копчето за аварийните до релето (зелено-бяла) + разхлабени пластини в самото копче.


  4. Здр колеги, днес ми писна и разглобих всичко - лоста за мигачите, копчето за аварийните и някой друг панел над педалите. Установих, че няма ток до лоста за мигачите, после мерих и релето - там също нямаше ток, независимо дали е на контакт или не. Видях в honda manual-а кой цвят кабел захранва релето (зелено-бял) и установих, че идва от копчето за аварийните. Оказа се, че до копчето има ток, а от там нататък, не. Сложих здрав кабел от аварийните до релето и го вързах с "+" от ключа, който активира мигачите. И чудо - мигачите тръгнаха. Аварийните също тръгнаха след като свързах постоянния "+" с подменения кабел към релето, а управляващия кабел на релето, чрез който се гасят мигачите при натискане на копчето с изходите за мигачите. НО, след като върнах копчето на аварийните и нищо пак не работеше - само лампата на таблото свети постоянно. Сега съм свалил копчето и мисля да го отворя и прегледам за повреди.

     

    Използвах схема отдолу. Със синьо е подменения кабел за захранване на релето. При махнато копче с червения кабел симулирам положението, когато копчето за аварийните е изключено и е подаден контакт- тогава мигачите работят. Със зеления кабел симулирам натиснато копче на аварийните без да е даден контакт от ключа - всички аварийни светлини работят.

    Публикувано изображение


  5. Намерих 1 зелено-бял кабел с нагоряла изолация, но здраво жило над таблото с бушоните. Срязах го и го презапоих, но нямаше резултат. Чудя се дали, ако ида на компютърна диагностика, ще има начин да се намери проблема.


  6. Погледни там където е излезнал дим под кутията с бушоните където са кабелите най вероятно има нагорял кабел и неконтактувя добре

    Днес бях на майстор, той провери всичко и остана само този вариант с жицата, който ще се решава след нова година, защото е по-времеотнемащ.... Интересното е че, освен всичко днес сутринта ми беше паднал акумулатора - нещо което досега не се е случвало и на -20 С.

  7. И при мен не се завърта до край, стига някъде по средата между последната степен за стъклото и предпоследната. Гледах отзад рамената и всичко ми се стори наред - плъзгат се до край.


  8. Здравейте, не намерих подобен проблем във форума, затова ще Ви помоля за съвет. Сивик англичанка, 1,4is, 1998, D14A8Днес ми изчезнаха мигачите и аварийните. Прегледах бушоните в купето и под капака. Установих, че този за аварийните под капака (10А) беше изгорял. Смених го и аварийните се оправиха, но мигачите, скоростомера и оборотомера не работеха. При повторната проверка на бушоните и неколкократни проби аварийните отново изчезнаха и точно в този момент забелязах лек дим от ляво на таблото с бушоните...... Сменения бушон под капака си е здрав. Сега при вкл. на аварийните свети само лампата на таблото. Също таке не свети лампата за SRS-a. Отворих и релето - здраво ми изглежда.П.С. Не знам дали има връзка, но днес мих колата (с обикновен маркуч)


  9. ОК, моя проблем е напълно идентичен. Ще пробвам да сменя маслото. Само че не знам какво да взема, в аутодата пише, че трябва да се сипва масло Honda MTF? Подобно масло, едва ли ще намеря (освен от сервиз на Honda), така че остава да сипя някакво по-качествено за ръчни скорости?


  10. Кога последно си сменял малсо на скоростната кутия и какво сипа ?

    При покупката на колата преди година е проверявано и майстора каза, че е добре. Преди няколко дена друг майстор също го гледа и каза, че е бистро и на ниво. Ако има проблем с маслото, не би ли следвало постоянно да има шум, виене и други признаци? (Карал съм кола, която в последствие съм установявал, че има нужда от доливане на масло в кутията и не съм забелязвал разлика преди и след процедурата.)

  11. Здр, колеги, имам проблем със странен нискочестотен шум, като от някакво напрежение /триене/ отпред, при завой от 90 и повече градуса наляво или надясно. В сервиза майстора гледа колата, кара я и каза, че не вижда никакъв проблем. Лагери, карета, носачи, спирачни апарати и всичко по окачването е ОК, маслото в скоростната кутия е ОК, откачихме даже ремъка на хидравликата за волана и без работеща помпа пак има шум. Шума се появява когато колата е на скорост, 1ва, 2ра, 3та и се появява в пика на завоя. Опитах да пробвам да изключа от скорост и да видя дали ще има шум, но най-вероятно поради намаляване на скоростта шума не мога да го чуя.Моля за мнение колеги, имали подобен проблем, или вещи в занаята. Търсих подобен проблем в темите, но не намерих нищо подобно. Колата е Сивик 6gen., 1,4is - D14A8, 90к.с., 1998год.


  12. Благодаря за отговорите! Днес търсих резистори, но не намерих. И реших да приложа другия вариант: направих резисторите със жички от реотан на печка лъч/елва. Измерих с мултицета 1 ом за 2ра степен и 0,7 ома за 1ва степен, запоих ги за клемите и сега имам работеши степени :) Не знам дали оборотите са на 100% еднакви с фабричните, но по слух и усет оборотите са прилични. Притеснявах се жичките да не се зачервят и прегреят, и си направих експеримент - пробвах резисторите извън кожуха на вентилара и действително 2ра скорост ставаше червена, но след поставяне дори на половина в отвора до вентилатора веднага изстиваше и дори на допир с пръст не пареше. Вътре в кожуха на вентилатора резисторите са точно на пътя на въздушния поток и дори на 1ва скорост има достатъчно движение на въздуха, за да се охладят жичките и да не греят. Това е засега, надявам се схемата да работи дълго и безпроблемно.

    Публикувано изображение

    Публикувано изображение


  13. Здравейте колеги, не ми работят 1ва и 2ра степен на вентилатора на парното/климатика. Разглобих жабката и извадих виновника от вентилатора - изгоряло съпротивление - 2 от 3 жички на съпротивлението са прекъснати. Тъй като не съм ел. техник и не съм виждал подобни съпротивления се чудя дали ще могат да се припоят жичките и да се реши проблема. Ако не става със запойка, дали е възможно да се заменят с резистори, които се използват в електрониката, при този вариант ще ми трябват стойностите на елементите (големината на товара). В сервизното упътване пише, че големината на целия товар от 3те съпротивления (между 2 и 4 изход на буксата) трябва да е 2-3 ohms

    Публикувано изображение

    Изгорелите съпротивления са това в средата и от ляво.

     

    Публикувано изображение

×
×
  • Създай нов...