Jump to content

scaramouche

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно scaramouche

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Аз съм 1.90 и близо 95 кг и отзад мога да седна за проба само ако е бутната предната седалка максимално напред. Предната седалка ми е удобна, поне на мен /дръпната докрай назад/. Дискове и накладки AISIN и LUK - и двата чифта се изкривиха за под 1000км. В момента съм с оригинални от Хонда.
  2. Колата не се продава, жената си я кара и си я харесва
  3. Преди година търсих кола за жената /за първа кола/. Спрях се на Джаз. Не намерих много информацияза колата по българските сайтове /освен че гори малко J/. Та накратко реших да напишамоето мнение за количката. 2003 година е произведена. За тази около година е минала 30 000км. Масло сипвам 5w 40 Мобил и сменям на 15 000км.Колата е с верига и с оглед на общия пробег /175 000км/ би трябвало да сепогледне, но не съм. При смяна на масло сменям и въздушния и филтъра на купето. За 15 000км бута около 0.5л. При следващата смяна ще сменя марката масла. Свещите са 8 на брой NGK BKR6E 11 сложих /жената казва че сега пали по-убедителносутрин/. При смяната не бяха зацапани. Сменил съм дискове и накладки. Като дискове два пъти сменямс нови уж маркови, защото явно попадам на ментета и се кривят /да не казваммагазините/. Летни гуми и взех Мишелин а зимни и взех Ханкук /колата якупих от автокъща и беше с галоши J/.Карам си със стандартния размер. От Мишелинките съм много доволен, но отХанкук-а не... но може да е субективно. Разхода го засичам точно защото зареждам само пълно - пълно.Градско – извънградско ми да ва средно 6,5л/100км /това е лятото, при женскокаране, като в горещите дни климатика си работи постоянно/. Зимата разхода емежду 7.5-8.5л/100км. Колата се кара на къси разстояния и се гаси често. Разбира се много е важен и стила на каране.Този разход е на жената, при мен е с около половин литър надолу ако не иповече. От към ходова част съм много доволен не хлопа и не тропа понашите дупки за тези 30 000км. Проблем ми създават единствено предните главини.Когато я купих се оказа че имат леки кривини и при спиране колата тресе. Сменихги с нови, 270 лева е главината и 80 за лагера това е цена за едното колело. Всичко е супер, но пък майсторае пренатегнал едната и сега е пак за смяна лагера. Мнооого леко вие при нискаскорост, тогава изпада в резонанс. + - много добро управление и стабилност и скорости, привключен климатик не се скопява съвсем, за сега безпроблемен двигател и ходовачаст, и най-доброто в колата е вътрешния обем, много удобно падат заднитеседалки, нисък разход - - за мен са колоните отпред който намаляват мноооговидимоста, багажника събира вода заради лошо уплътнение, и липсата на АBS /когато я купувах изобщоне обърнах внимание L/ Колата е купена за 7000 лева и със всички обслужвания /гумизимни и летни, обслужване на двигател и ремонт по главини и спирачки/ е излязламалко над 10 000лева.
  4. Проблема беше решен след смяна на главини и лагери и пак дискове и накладки. Главините бяха криви. При предишна смяна на лагери са ги били с чука и бяха мръднали.
  5. Благодаря за информацията. Като разреша проблема непременно ще пиша.
  6. Прочетох подобна тема във форума. 1- вариант прегряване, 2- да задържат буталцата и да прегрява /при мен не задържат/, 3- да са некачествени и... мистерия
  7. Здравейте,Преди време купих на жена ми Джаз. Колата е 1,2 2003 година. Проблемът е следния, при натискане на педала за спирачките се появи едно биене. И понеже жените не разбират много много, като се качих на колата се стреснах направо Смених дисковете и накладките /Ашика/ и в началото нямаше проблеми. Иииии постепенно пак започна да притрисва при натискане на спирачката. Какво ли може да е?
×
×
  • Създай нов...