Jump to content

chani

Фен
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от chani


  1. Тогава дизелите да кажат имат ли DPF филтър или нямат..

    Попадам на информация, че колите идващи от западна Европа, след 2004 година са с такъв филтър.. На повечето обяви в мобиле-то пише, че го имат?:)

    Споделете.


  2. Приятели да попитам отностно тоя флтър за твърдите частици-от коя година започват да го слагат ,понеже виждам че го пишат на модели след 06 месец/юни/2006?

    До колкото знам на модели 2005-2006 го няма ,но явно към средата на 2006 вече го слагат  или  можеби греша?

    И как се разбира,че го има?


  3. И все пак колеги и да сте прави ,никой ли няма да каже точно конкретен МНОГО ДОБЪР МАЙСТОР,който да си знае работата,независимо в коя точка на България???:)

     

    Аз докато разучавах моята от къде точно хлопа ,научих от западните хонда форуми че проблема бил в номер 14 -слайдъра и частично от номер 3 което е нещо като водач и там също ставал луфт.Обаче тука като спомена на някой майстор за ремонт на тази рейка и никой не ще да я пипа -пък ако кажа че и знам какво трябва да смени нали само да го направи майстор с инструмент и условия и отговора е да си я правя сам като знам от какво е Публикувано изображение Така ли пък никой в България не им разбира Публикувано изображение Това е просто една механична рейка, подпомагана от мотор като усети датчика че почваме да въртим волана -това нали най -общо казано.То аз по предницата имам и някво друго тропане ама и него не могат да го хванат досега откъде е .

     

    Ще излезеш доста прав.Доста рових по нета и мисля,че проблема на нашите колесници не е толкова старашен колкото го описват псевдо майсторите от квартално нивоПубликувано изображение

    В един руски сайт се говореше именно за тези два елемента.При ремонт на рейката се сменят части N14,N3,като и N1(скобата която държи маншона).

    Предполагам,че именно проблемните два елемнта са точно тези двата.Навскъде където ставяше въпрос за ремонт на рейката ставаше въпрос за подмяната на (N14) 53605-S5A-003 и (N3) 53416-S5A-J02.Номера на скобите който държът маншоните е N53536-S5A-900.

    Като цена на частите навън им излиза по около 30-40 паунда за всичко,което е нищо.С малко повече желание и време всеки може сам да си направи ремонта и да си спести едно 100-200лв от сервиз.

    Ето нагледно какво се прави при самата подмяна на частите.Вижте снимките на колегата ''NITRO",обясниле всичко доста добре.

    http://www.redliners...11299&start=180

    И тук също,пак негова статия http://www.drive2.ru...30376151754823/

     

     

    .

     


  4. Благодаря ти приятел-би ли погледнал на твоята,как е хваната конзолата от заде до ръчната-с две болчета ли е!!Благодарско!!

     

    колеги-става въпрос за ХОНДА 1,4 90 коня2002год-колата е на баща ми -дали може да се сложи конзола/не подлакътник/която е от ръчната до таблото/facelifta го има и моделите 2003 мисля,че ги имат??Дали ще пасне ,ще може ли да се закрепи-някой,ако слагал или има да помага,не знам дали 2001 -2002 може да се сложи??

    А съвет да даде някой-със централното ,се отключват само шофьорската врата и багажника)

    Благодарско!!

     

    Може да се сложи, аз съм с модел от 2001ва и си има. Въпросът е да намериш от къде да купиш такава... Изглеждат ми стандартни. Ако намериш пробвай на място да я напаснеш, стане ли - всичко ще е наред Публикувано изображение

     


  5. колеги-става въпрос за ХОНДА 1,4 90 коня2002год-колата е на баща ми -дали може да се сложи конзола/не подлакътник/която е от ръчната до таблото/facelifta го има и моделите 2003 мисля,че ги имат??Дали ще пасне ,ще може ли да се закрепи-някой,ако слагал или има да помага,не знам дали 2001 -2002 може да се сложи??А съвет да даде някой-със централното ,се отключват само шофьорската врата и багажника)Благодарско!!


  6. той си работи,но ако е затапен,вече не е ли изолиран тотално,,:)/>

    <br>....колеги,няkой затапвал ли си е EGR  клапана software-но/re-map/<img src="http://forums.hondabg.com/public/style_emoticons/default/excl.gif"><br>

    <br><br>аз съм го затапвал хардуерно и по принцип като ремапват мотора егр пак си работи

  7. Няма крушки при мен...за мое голямо съжаление...за да погледна от вътрешната страна на платката,където предполагам са диодите ,трябва да махна стрелките а ме е страх да не разбазикам нещо...

    да друго е твоето табло, обаче става по същия начин и крушките са същите. По-напред в темата май бях писал и снимки имаше


  8. Евала пич ,евалата ти давам,че се отзова толкова бързо,ще погледна пак ,но мисля че моето табло е друго..

     

    тия лампи ,при мен не се виждат -те предполагам са от вътрешната страна на платката и ми пречат стрелките-при тебе са от външната страна..много странноПубликувано изображение/>

     

    това е таблото на американския сивик , но при нас се сменят крушките по същия начин.

     


  9. Въпрос с повишена трудност:blink:/>,отностно контролните лампи по таблото:----възможно ли е да се свърже ,чрез мост или както и да е , лампата на на "limp mode"/двигателчето/ с някоя друга,примерно ABS или CHECK ENGINE,знаем ,че са диоди и ще е трудно,ако някой има идеи да подсказва,просто питам ,като вариант!!


  10. Колега има ли някакво развитие с колата??

    Здравейте,

     

    Проблемът с 1.7 нафта.

    Колата ми пак взе да забива в авариен режим като мина 3500 оборота най вече на трета, при връзка с комп. показа, че надува 1.5 бара и прави черта. след оглед се оказа, че задържа геометрията на турбината. Техническото лице ми каза, че трябва да свалим турбината и да почистим геометрията, след 2 часа турбината беше доло отворихме я, наистина имаше проблем задържаше геометрията. Казаха ми да занеса горещата част и геометрията на пясакоструй, така и направих , събрахме всичко обратно всичко се движеше много добре, монтирахме на колата запалих всичко беше перфектно форсираше се на място никакви проблеми, тръгваме на проба 1-ва ,2-ра 3200 ? нещо гръмна гася веднага и... какво да гледам под капака турбината се е разцепила на две...? скъсана ос, капака на студената част го нямаше половина + перката.... Публикувано изображение

     

    • Нагоре 1

  11. Колега,закарай колата на диагностика,там ще покаже ,какво и е-така само можем да гадаем!!И да не забравиш да пишеш ,че е важно-помагаш на другиПубликувано изображение!

     

    Колеги имам проблем със моита хонда включва се чека чистих турбината и пак забива \\\\\\наи вече когато е студена

     

    явно никои неможе дами помогне

     


  12. При мен-задръстен ЕГР клапан ми свети лампата//малко двигателче/ и угасва когато си иска ,без логика,без да ми прави проблеми,,без диагностика няма да мине колагата...Колега пиши .като разбереш подробности, моляте!!!


  13. Да рабирам ли че ангренажният ремак задвижва и водната помпа или водната помпа се задвижва от пистовият ремак....

    При смяна на ремака-задължително ли сменяме и водна помпа???

    Това си е твой избор,но помпата беше към 30 лв,а играе роля на още 1 ролка.По- добре сменяй за да нямаш ядове защото ремъка трудно си се сменя
×
×
  • Създай нов...