Jump to content

ANDRO_ID

Фен
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно ANDRO_ID

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic 1.4is
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  1. Мерси за отговорите. Настина не знам какво е офсет, но за мен беше важно да разбера дали има техническа възможност да си сложа старите гуми с джантите, които са значително по-добри от тези в момента. Така или иначе няма самият аз да правя интервенцията, но ще се опитам да обясня в сервиза какво сте ми казали. Поздрави !!!
  2. Преди няколко дена бях успял да намеря една тема по темата , но в момента нещо не съумявам. Помня само, че там се казваше, че има минимална разлика от 0,5 см в дупките или нещо подобно. Та конкретният ми въпрос е има ли техническа възможност да си сложа джантите с гумите от стария ми опел на сивика ? В случай, че имат значение конкретните модефикации опела е Astra F двувратка, а сивикчето е 6та генерация двуврата японка. Благодаря предварително за помощта и експертните мнения.
  3. Мерси за топлото посрещане във форума и специални благодарности на ZaRRick за компетентните съвети. Действително колата ми има шибидах и вероятно ще трябва да поогледам сериозно системата за дренаж на водата от него преди да е станало твърде късно. Искам обаче да разсея някои съмнения, които срещнах по-горе. От 3 години шофирам (предимно opel и понякога bmw). Преди пет години обаче съседката скочи на един червен сивик 5-та генерация хечбек и от тогава тази кола не излиза от сънищата ми. В интерес на истина исках точно такава, но за съжаление повечето са вече твърде уморени, а не съм от хората които си сменят колите през месец. Просто ако сега не си бях купил хонда, каквото и друго да беше щях да продължавам да си мисля за нея като спортната кола, която винаги съм искал да имам но всъщност нямам. Истината обаче е че има коли за всякакъв тип хора и съответно всеки оценява нещо като го пречупи през собствената си ценностна система. Ето защо по горе съм споделил нещата, които са ми направили впечатление при условие, че слизам от немска кола при която те отсъстват. Там обаче пък липсват други предимства, основно гравитиращи около спортния дух на шофиране, ускорението и разхода на автомобила . Не мога да кажа дали едните са по-надежни от другите, защото наистина съзнавам, че за коли на тия години твърде голям започва да става фактора "поддръжка на колата през ходините". Не съм "таен агент" на някоя друга марка коли, а просто човек който е свикнал да поставя ясно нещата от двете страни на монетата за каквото и да става въпрос. Дори ще съм изключително доволен ако някой, който се двоуми в избора си прочете това и въз основа на него избере автомобила, който повече му подхожда като характер. Съгласете се, че много ще е тъжно ако някой си купи хонда и след това осъзнае, че комфорта при пътуването е доста по-важен фактор от скоростта,динамиката и икономичността на колата. Това няма да означава, че хонда правят лоши коли, а че правят автомобили за определен тип хора със определен тип светоусещане. Ето например карал съм доста мощно ВMW, но едва когато застанах зад волана на хонда разбрах, какво означава спортен автомобил ( а колата за която говоря е едва 90 коня ). Спортен автомобил обаче означава и по-спартански салон , с който все още ми е трудно да свикна ако трябва да бъда честен. Иначе да ви кажа и аз съм по-улегнала натура човек, но пък ако не карам хондата от сънищата си между 20 и 30 годишната си възраст не виждам кога другаде щедае.
  4. Много благодаря са мненията и съветите, Добре разбирам че тази кола е издържана във философия доста различна от тази на немските автомобили, по пък е факт че предишния ми такъв имаше доста по-малко проблеми като го купих, но предполагам това опира до конкретната кола. Моя сивик не е нов внос, но е каран от жена ( което освен недостатъци си има и предимства ) и за последните година - две колата е висяла на някакъв паркинг без никой да се грижи за нея ( филтъра за маслото беше леко ръждясал ). Въпреки това моторчето върви чудесно и ми се струва, че е на действителни 140 000. Колата е наистина запазена отвътре и без особени забележки отвън, но механизмите на вратите и прозорците им личи, че от маса време не са работили. Плюс това е крадена веднъж и предполагам поради това още повече е утежнило положението с вратите. Моя приятел с Vtec-a ми сподели, че и той е имал подобен проблем с мокрия мокет и се е оказало, че по ръба на гредите на купето минава маркуч, който отвежда стичащата се от тавана врата към пода на автомобила. То обаче имало лошия навик да се изхлузва и съответно водата отива право под краката ми. Не разбирам много от автомобили, но ми се струва, че ако имаше теч на някаква течност, съответно тя щеше да намалява прогресивно в съответното казанче където се налива. Нивата обаче не мърдат. Освен това нямам проблеми със съединител, спирачки или кормилната уредба.
  5. Здравейте След като ми смляха наскоро опелчето ми се наложи да сменя возилото. След дълги колебания между Mazda 323F, AUDI A4, Opel Astra G и GOLF 4 реших да си взема една черна жабка хечбек с 1.4is мотор. Да ви кажа чесно от години гледам с доволна доза завист на Vtec-a 5та генерация на един близък приятел и си казах, че ако сега не си купя Honda няма кога да е. И на мен ми се искаше подобен мотор, но за съжаление са доста редки на пазара, а нямах възможност да чакам. Така или иначе спрямо стария ми 1.4mi 60 коня мисля, че ще го усетя като Vtec . Като цяло съм доволен от покупката, но има някои неща които ме смущават и се надявам да ми дадете съвет как да ги отстраня. Първото, което ме притеснява са вратите. Дрънчат на ламарина като се затварят и понеже са някакви клопнали леко надолу не се затварят с лекотата с която примерно при една стара ръждясала астра и в повечето случаи трябва повторно да правя движението за да се получат нещата. Втория проблем, които срещнах е мокрия мокет на мястото където стоят шофьорските ми крака и тези на пасажера до мен. Това наистина ме притеснява, защото действително целия под е във вода, а ръждата не прощава подобни проблеми. Третия момент, който едва ли е проблем, но все пак ... докато карам чувам всякакви шумове, от мотора, от гумите от какво ли не ... имам чувството, че все едно шофьорската ми врата я няма, а когато някои седи на задната седалка едвам можем да се чуем при нормален разговор. Още не съм я карал по магистрала и на междуградско, но сигурно усещането е все едно пилотираш Чесна, без да си си сложил пилотските слушалки. Четвъртия момент е местенето на седалките за да се осигури достъп до задницата на колата. Не знам как са ги мислели нещата тия японци, но не ми се струва нормално всеки път когато натиснеш ръчката за да си оставиш пазарсите чанти да ти се променя цялостната позиция на седалката в двете равнини. Предишната ми кола също беше с две врати, но просто се накланяше и след това обратно се връщаше в абсолютно същата позиция в която е била първоначално. Дано не ми намерите за твърде придирчив, но това изключително ми трови нервите, защото постоянно ми се налага да оставям нещо отзад и съответно да си намествам седалката след това. Също някъде бях чел че специално при тази кола с такъв мотор е горе долу еднакъв разхода ако я караш примерно до 2500 и до 4000 оборота .. има ли нещо вярно в това ? Ще ви бъда много благодарен ако ми дадете някакви насоки, тъй като започвам да си мисля, че висшата японска инжинерна мисъл в тази кола се намира само под капака й. Мерси предварително
×
×
  • Създай нов...