Jump to content

Jderov

Фен
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно Jderov

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 1.02.1987

Profile Information

  • Кара
    Honda Ridgeline
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравей, приемате ли още новобранци? Добре пред входа на борсата ли се събираме?
  2. 1. Хонда Риджлайн, двигател 3.5 V-TEC V6 250кс., 2007г. 2. Газов инжекцион 3. Фобос 4. Около 20% по висок разход на гас 5. Не намирам разлика...може би защото е 250кс 6. Все още не мога да кажа 7. 8000 - 9000км 8. Много трудно я настроиха Този който е с лаптопа и трябва да я настрой определено се отнесе немарливо. Докато не се намеси собственика на сервиза. Не им се занимава да слагат 6 цилиндрови Г.И., защото настроиването е по трудно е няма голяма разлика в парите. Предпочитат 4 цилиндара...набързо и кой от къде е! Така ми я бяха настроили,че дали карам с 180км/ч или с 90км/ч дава еднакъв разход. Смениха ми инжекторите с по малки,защото се оказа че са ми сложили прекалено големи за да се презастраховат.Добре че беше собственика на сервиза да види инжекторите. За разхода на гориво веднъж минавам с 40л. гас 340км. Това за мен е супер все пак тежа 2 750кг. Сега като го засичах последно ми даде смесено 16/100км. Бутилка 60 лита побира около 54-55литра. Допълнително сложих на електронно омасляване на клапите.Командва се от pc-то на газовата ситема, колкото повече гас влиза в двигатела толкова повече и масло за смазване. От това масло ми гори около 100мл./ 1 000км. Цената му е 12лв. литъра, ако не греша. Виждам, че доста хора карат Хонда на гас...кажете кой каде зарежда? Намирате ли разлика в гаста на различните бензиностанции?
  3. Така ми пише по книжка, с такова карам
  4. Здравей, честито за продобивката ти, само да те радва На моята хонда на капачката на маслото си пише с какво да я карам. Званях да питам в представителството на хонда за моето масло (5w20), но те предлагат 5w40. Казаха ми от там, че било подходящо за нашия климат.Ако не греша ценаната му там е 27лв/1л.
  5. Чувал съм подовни неща. но както винаги различни мнения. Ще видим,ако имам проблеми ще ги споделя. Ти спомена на 40 000мили,че са правили солиден ремонт. Аз се сещам за един много популярен двигател дизелов 2.0 ТДИ масово слаган на Audi, WV, Skoda... При тях на същите км често гармят дюзите, а едната струва около 1 200лв. Познавам 5-6 човека който вече са ги сменяли и то не 1 а обикновенно по 2. Много се оплакват от скапаното гориво на нашия пазар.
  6. Здравей те, някой от вас слагал ли си е би - ксенон? Да сподели мнение...Мойте фарове са силни, но има още какво да се желае. Сега точно проучвам въпроса. Ако някой сподели мниние и коментар изпитан на свой гръп би било добре
  7. http://forums.hondabg.com/index.php?app=gallery&module=user&user=18171&do=view_album&album=1425
  8. Не са глупости. Лично собственик на такъв пикап ми се е "хвалил" как след няколко хил км. след слагане на метан инжекцион за няколко хил. лева се налага да прави осоновен ремонт на двигател който иначе е на около 40 000 мили (смяната: бутала, сегменти, биели, клапани...). Няма да конкретизирам и да навлизал в подробности, защото не е приятно да се говори зад гърба на хората какво-що им се е случвало с колите (току виж четата тази тема), това за метана. Тези двете във Враца които са на газ - при тях няма чак такива фрапиращи случаи с ремонти и т.н., но пак съм чувал от трети лица (за белия, за другия - бордото нямам информация), че определено карането на газ не му понася толкова добре и като цяло не си заслужава скопяването, в името на икономия.Уви и аз немога да намеря собствената си тема от преди 3 години, явно след ъпдейта на форума не се прихващат толкова стари теми/мнения с търсачката.Добре, тези пикапи има ли са това допълнително омасляване на клапите което аз съм сложил. До колкото съм запознат това е нещо ново. Поставя се именно за да не се скапват клапите, тъй като гаста е сухо гориво. Няма смаска на двигатела и изгаря на 100%. За това са ми поставили това масло
  9. Нямам акциз, води се лекотоварна. До колкото съм запознат те нямат
  10. Здравей, не можах да намеря тази тема. Ще се опитам пак сега. Какво ще рече поражения и какви проблеми? Моят е с някакви глезотии... Водите се второ поколение газова система. Има и трето но ценатаие 7000-8000лв. Няма избиване! Освен,че е с газов изекцион допълнително поисках да ми монтират масло което да смазва клапите. Впръскането на маслото се командва от компютара на завата система. Колкото повече гас влиза в двигатела,съответно и масло. Ако може да споделиш какво да очаквам? Аз на гас съм минал около 8 000км . Като гледам на тези 8 000км поне 500км градско и извън да е на бензин.
  11. В петък се прибирам и ще къча
  12. Ако е било това лято бях аз. Братовчетми беше закасал и му оствихме там колата
  13. До колкото знам има още два освен моя в София. Един вишнено червен, тъмно зелен ( моя ) и сив. За сивия не знам, но червения и моя са на гас....както и един от Силистра той също е на гас.
×
×
  • Създай нов...