Jump to content

BadVan

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно BadVan

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Хонда Акорд
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив
  1. Ами дори и на на втория линк, там на таблицата с проблемите виждам, че Хонда една от марките, която има такива проблеми, но в сравнение с други автомобили този проблем е нищожен. Защо тогава говорят, че Хондите най - често страдали от отзи проблем, баси пропагандите, а и става въпрос за моделите на Хонда след 2003 година, което мен не ме засяга за радост. Докато на Генерал Моторс всичките автомобили са проблемни още от 1999 до 2008 г.
  2. ДА мноо добро и компетентно мнение, БЛГ за което. В статията, която ми даде обаче да чета (линка) пишеше, че този проблем с клапните се появява най - вече на колите след 2004 година в резултат на по - "крехките" клапани , които се произвеждат. Така, че това малко ме пооспокои, но със сигурност ще отида при добър майстор да ми каже има ли изобщо няккаво пропадане или проблем с клапаните.
  3. Незнам брат, аз затова и питам тука вас, дето имате повече от мен опит. Защото ми писна от палячовци само да лъжат и в тая стегнация могат да ти кажат всичко само и само да ти вземат парите. А за тоя Flash lude онзи ми каза да го пиша в google и съм щял да разбера, даде ми и брошура, но не беше на БГ. И така алп можеш да ми отговориш, имали според тебе такова нещо за клапаните и колко струва реглажа по принцип?
  4. Да благодаря ти за своевременната реакция. Значи освен всичко друго казваш, че има нещо вярно в цялата история, занчи би било добре да отида поне да ми ги регулират тия клапани?
  5. Здравейте колеги,Карам Хонда Акорд 1,8 кубика, 115 коня,03.1998 г. Рамата започва с SHHCE756. Хондата карам на газ, с пълен инжекцион съм от 2008 г. , преди това колата също е била на газ от (2002г.), но с обикновенна газ.Съвсем наскоро бях да ми сменят филтрите на газта, след смяната майсторите ми дадоха по техните думи много важен съвет. Въпросният съвет гласеше. "Момче на този вид Хонди, след продължително каране на Газ им пропадат клапaните и трябва или да си купиш и инсталираш Flash Lube (Което представлявало система за смазване клапаните, 7-8 капки на минута от някаква смазваща течност) или в краен случай да ги регулираш веднъж на 20 000 километра". Системата Flash lube струвала 150 лв. с монтажа, а реглажа на клапаните 40 лв. Същите имали и майстор, който ги регулирал. Ако не съм правил една от двете процедури клапаните щяли да ми се скапят и да ми се прецака главата на двигателя, а ремонта и можел да го прави само един чоек в Пловдив и струвал 1800 лв. с частите. А софтуера им показа, че колата е карана от 2002 на газ и има 1200 часа на газ и 93 часа на бензин. Общо взето това е много време на газ и досега ако не е извършвана една от двете процедури би трябвало да са пропаднали безвъзвратно . (карам машината от 1 година, това са 14 хиляди километра и не съм правил нищо такова, стария собственик я кара 1,5 години познавам го и знам , че и той не е правил нищо подобно, а и навъртя 30 хилляди километра, преди това нензам), но аз не осещам и незнам как да осетя пропадане на клапани и дали изобщо може да се осети подбно нещо, преди колата да ме изостави някъде. ВЪПРОСИТЕ МИ СА; Има ли наистина такова нещо за клапаните? (защото намерих само две мнения във форума и двете гласяха, че това този проблем изобщо не е доказан) И ако отговора ви е "да" искам да знам дали някой го е изпитвал, дали има такъв проверен истински случай на пропадане на клапани на Хонда Акорд и причината да е газта? И на колко хиляди километра е била колата? И колко е карана на газ? И как всъщност и под въздействието на какво точно пропадат . (Иначе колата ми е на 175 000 км.) Има ли начин аз лично да разбера и да осетя кога и как пропадат и мога ли сам да си го проверя? Защото ме е страх , че ако отида най - вече при техния майстор или при който и да е друг, винаги може да ме нареди и уж да ми ги регулира. Още повевче, че знам ,че клапани започват да пропадат поне на 300 - 400 хиляди км. Ще ви бъда изключително признателен, ако ми отговорите на така зададените въпроси, защото този въпрос доста ме притеснява и вълнува. Благодаря ви предварително!
  6. Ами Едмундо, незнам защо се смееш на човека, Тъй като и аз съм падал до около 7 газ извън града, но карах с до 90 км/ч, максимум до 110 км/ч, но за малък период от време. Явно твоята газова уредба не е пълен инжекцион и затова имаш такъв УМОПОМРАЧИТЕЛЕН разход. Ако пък е комбинирано с бясно каране те разбирам напълно.
×
×
  • Създай нов...