Jump to content

Copyman

Фен
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Copyman

 • Ранг
  Начинаещ
 1. Reset на ABS индикацията

  Не - утре ще вдигам колата да погледна датчика/жиците и евентуално да търся по моргите. Надявам се с отстраняването на проблема да изчезне и индикацията. Да ресетна грешката така и не успях - пробвах всички възможни начини. А е възможно да минава ресет-а и грешката пак да излиза, защото тя се хваща още при първоначалната диагностика датчика -open/short.
 2. Reset на ABS индикацията

  Благодаря за отговора, но при мен тази система не проработи. Прочетох няколко сервизни документации за различни модели и прилагах процедурите, но ефект няма. Грешка на SRS изтрих преди време успешно а защо на ABS не мога. Опитах с късо на 2-пиновата букса и 1-3 на 5-пиновата (с късо там индикацията ми съобщи за кода на грешката). Според мен става с контактния ключ както си в документацията според която успях да извадя кода на грешката, обаче не става и със 20-кратно превключване на контактния ключ (или аз нещо не правя като хората).
 3. Здравейте колеги, Светна ми индикацията на ABS-а, колата е английска - докато разбера, че трябва да дам на късо не двупиновия куплунг а 1+3 на петпиновия мина доста време. Дава код на грешка 17 - датчик на задно ляво колело - както и да е това ще го видя какво е (смяна на датчик/ скъсан кабел). Обаче се опитвам да изчистя индикация на ABS-a и не успявам. В сервизното пише, че трябва да се превключи ключа за запалването повече от 20 пъти, в други сервизни има процедура с включен мост и натиснат педал на спирачката завърташ ключа и има ред на светването на индикацията, загасването, педала и т.н. Опитах всякакви варианти, но ресет не можах да направя. Пишеше някъде, че в края на процедурата ако мигне двукратно индикацията се изчистила грешката а трикратно мигане е че грешката е останала, но дотам не стигам ... Някой има ли информация каква е процедурата?
×