Jump to content

zmiata29

Фен
  • Мнения

    519
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от zmiata29


  1. Здравейте, доклад: ходих при Настев - син, занесох му помпата която се мотаеше в гаража, на другия ден ми се обади, прегледал я е и каза, че се налага да смени гумичките (О пръстени), беше петък, в понеделник ми се обади, че е готова - 80лв. Още не съм я взел, че нямам път на там, но вярвам е свършил работа.

    • Нагоре 1
    • Благодаря 2

  2. Здравейте, от известно време имам усещането, че спирачната помпа издава багажа, вече на два пъти, при внезапна ударна спирачка, заради кадърни засичащи индивиди, задейства се ABSа и после педала потъва и спирането е халтаво. Помпам педала, удървя се и после спирането става много по добро и педала е по чувствителен от преди внезапното, ударно спиране.

    Първото което направих; смених спирачната течност в Бултрако, с оригинална, приемчика каза,че всичко е точно и,ч е няма проблем с помпата.

    Вчера една оФца се опита да се надене на калника ми, скочих на педала и се и се размина, но проблема пак се появи.

    Говорих с FENABG и той дистанционно заподозря помпата, имам една помпа, втора употреба, дето ми се мотае в гаража, но тя седи така суха вече, близо, две години и си мисля, че може да се разсъхнала.

    Въпрос едно: може ли да разбера ако я отворя да ли става за нещо и какво да гледам?

                   две: от къде мога да намеря ремонтен комплект ако си е заминала?

                   три: ако тръгна да купувам нова помпа на коя фирма да заложа, колата е с десен волан(различна е от левия)

    Благодаря предварително!


  3. Значи, ако искаш всичко да ти е на ред(в смисъл, съвестта ти да е чиста) смени маслата на задния диф(както е писал колегата, по горе) и маслото в скоростите, задължително с оригинални, БЕЗ компромис!!

    Друго  по 4WD то няма какво да правиш, освен да чакаш сняг, за да ти е полезно.

    Да ти честита и да си я караш със здраве!

    • Харесвам 1

  4. Аз пак се съмнявам в бушоните(един бушон) в отсека на двигателя, провери ги един по един, вади мери и слагай. Съмнявам се да си е глътнала граматиката колата? При мен беше същия проблем, само, че на старото HRV, Гледах ги бушоните с фенерче, без да ги вадя, всичко наред, после като почнах да ги вадя и меря, единия беше цъфнал, купих сложих и запалих.🤓

    • Нагоре 2

  5. Има и необясними неща, техника е все пак, но ако не е отварян капака на клапаните от три и повече години....., е ясна работата.

    Иначе, аз имам проблем с двигателя, чука нещо, но върви, реших да рискувам с нов(друг втора употреба). Още не съм го закичил, щото подкарах HRVто, но предпочитам агрегат сглобяван заводски.


  6. На 24.06.2020 г. at 9:47, diezz написа:

    иридиеви пак ngk, нямам никакви проблеми, прекъсването изчезна.

    С две ръце, аз Клавдий, иридий препоръчвам!

    Колеги, дяволи, нали знаете  приказката за дявола дето си нямал работа?!?

    Сега, тия Хонди са създадени от инженери (дръпнати), дето не знаят що е пропан-бутан и има ли той почва у нас, камо ли в .......?!?

    Ако беше целесъобразно щяха не да правят хибриди ток-бензин, а газ-бензин!

    От тук нататък всичко е НАДЛЪГВАНЕ.

    Нас ни лъжат, че тази газова е точната за нас, ние се лъжем ,че сме се сдобили с точното устройство, а двигателят проклиня, че  е попаднал в БГ, а не за рециклиране.

    Та, има един дето лъже  Хонда/Акура, качествено в БГ и това е Маркони.

     

    • Хаха 1
    • Надолу 1

  7. Стар бензин, лек конденз и ламдата се ошашкала, нищо чудно да светне още един-два пъти. Може с добавката да се оправи, като сипваш гориво прясно и ще се продуха. Единствено като се прибереш, мини през някой дето има оригинален Хонда диагностичен уред, да ти изчисти грешката, щото с тия уредчета като тоя от снимката ти, лампата изгасва, но грешката си седи в паметта на компа и трупа.

    Лек път! Ша какраш и ш си пеИш.


  8. Ако колата не е карана дълго време, може нещо да се спекло- зацапало. Ако не ти е проблем и колата работи нормално въпреки лампата, излез на наякоя магистрала и я покарай повечко с около 100км/ч и  най вероятно чека ще изгасне. Успех!

    • Нагоре 1
    • Объркан 1
×
×
  • Създай нов...