Jump to content

spase

Фен
  • Мнения

    73
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    5

Всичко публикувано от spase

  1. Това с круиз контрола да не опитваш да го правиш на място? Колата трябва да се движи с повече от 40 км/час.
  2. Малко развитие по темата: Почти всеки ден отварям стъклата и люка (но не докрай) със комфорт модула още преди да стигна до колата. След като започне климатика да духа студено затварям стъклата и люка със бутоните. Никакъв проблем до сега. Миналата седмица обаче след като отворих с копчето докрай (auto), не можах да затворя. Отново с ключето затворих няколко сантиметра и люка тръгна. Този път ресет не се наложи да правя- всичко си работеше нормално. Може би в края се получава някакво заклинване, защото откакто напръсках куплунзите с контактен спрей не съм имал проблеми. Гресирах малко релсите с грес за спирачки. Качвам снимки къде трябва да пробиете кората ако ви се случи да не се затваря люка и трябва да се затваря ръчно. Така няма да се налага откопчаване на кората. Разстоянието е приблизително около 12 сантиметра от двата предни ъгъла на задния плафон.
  3. Оставяш си я където обичайно стои. За предпочитане на равно.
  4. Маркуча не се е спраскал от катеренето на баирите (иначе масово съседите ти щяха и те пишат по форумите ). Ако е имало масло в системата, това е вероятната причина + малкия или запушен отвор на радиатора към разширителя. Значи като се изкатериш горе я оставяш да изстине нацяло и проверяваш нивата в радиатора и раширителя. Ако е необходимо- доливаш. При следващото катерене, пак след като изстине ако нивата са ОК не пипаш нищо повече, само проверяваш следващите няколко пъти. Дано следващия ти пост да е след седмица, че всичко е ОК.
  5. Honda Diagnostic System или казано по друг начин компютърна диагностика.
  6. В сервиза със HDS би трябвало да могат. На мен така ми махнаха зключването.
  7. Това с фунията не го разбрах. Капачката може да работи нормално и пак да се получават аномалии. Например ако термостата отваря по-късно. Или ако перката се включва по-късно (или изобщо не се включва). Тогава температурата става по-висока от нормалното и може да изкара повече антифриз в преливника. Ако има повече въздух в системата, може да не успее да дръпне достатъчно антифриз обратно.
  8. Прави се с цел обезвъздушаване. Ако всичко работи нормално, не е необходимо. Обезвъздушаването си става след цикъл загряване-охлаждане. Въздуха от радиатора отива в разширителя. Когато колата изстине си взема обратно антифриз вместо изкарания въздух. Но ако има повече въздух в системата, може да не успее да го изкара всичкия. Може и да се получи така наречения "въздушен джоб".
  9. Аз бих направил следното: 1. Смяна на раздутия маркуч. 2. Проверка за запушено маркуче между радиатора и разширителя. 3. Оставяш оригиналната капачка на радиатора, ако няма съмнения че не е в ред. 4. Проверка дали перката на радиатора се включва при достигане горе-долу на средно показание на стрелката. 5. При загряла кола спираш на наклон, с носа нагоре. Колата да работи 2-3 мин на празен ход. 6. Проверка на термостата (малко е трудно в тия жеги). След това, при студена кола, ако е необходимо се долива антифриз в радиатора и казанчето на макс. След няколко цикъла загряване/охлаждане ще си проличи дали има проблем.
  10. На дръжката на вратата е. Не знам дали ще се намери като резервна част, освен от някоя морга. И аз съм за малко двойнозалепващо тиксо или малко капчица в ъглълчетата, така че при нужда да може да се разлепи.
  11. Не съм конкретизирал че е за CRV. В подписа си колегата @Димитров79 има HRV. Говоря по принцип, при повечето модели хонда има бушончета на три места: една кутия при двигателя и две в купето. Тези в купето разделят двете страни например на фарове, врати, седалки и пр.
  12. Да, това е размера, който трябва да поръчаш от китаеца. Това обаче е габаритния размер, междуосието е някъде около 65 мм.
  13. Даже е вероятно да са на отделни предпазители. В кутията до шофьора са бушони за двете леви врати, а в кутията до пасажера за десните. Най добре е да провериш първо всички бушончета.
  14. Трябва схема, за да се види кои жички са. Вероятно освен 2-те за плюс и минус има и контактен брояч (дава контакт при всеки оборот на редуктора).
  15. Можеш и сам да си запишеш диск. Ето в тази тема е дискутирано: https://forums.hondabg.com/topic/65105-accord-7-gen-пуснаха-карта-и-за-българия/page/9/?tab=comments#comment-1057534007
  16. Ако имаш майстор отивай там. Може да е лесно да се оправи. На сивика ми се беше прекъснала едната жичка преди години. Лошото е че беше вътре в корпуса. Не знам на CRV-то какъв е механизма. Може моторчето просто да е заклинило заради замърсяване/окисляване. Ако купуваш моторче, най-добре или оригинално ново или втора ръка от някоя морга. Че аз бях купувал веднъж ( пак за сивика ) заради изядени зъби на механизма, но новия механизъм с моторче бяха със различен брой жички. Съответно ми изчезна ауто-то, а отделно, че изработката беше калпава. Стъклото тръгва малко настрани, не може да се регулира добре. На всичко отгоре моторчето от стария механизъм не пасваше на новия.
  17. spase

    HONDA e

    Ееее, ти сега ще искаш и скутер да има. Manufacturer: Honda Motor Co. Ltd. Country of Origin: Japan Drivetrain Configuration: Front engine, front wheel drive Engine: 1237cc CVCC, producing 110PS at 5000 RPM Transmission: 5 speed manual Top Speed: 110 miles per hour Years of Production: 1982-87
  18. Не знам, на мен не ми се струва нормално да особено светлините по таблото.
  19. spase

    HONDA e

    По-скоро е от Honda City I
  20. Радиото се кодира при изключване на акумулатора. Ако не си го изключвал, провери дали са затегнати клемите. Добре е да се измери с мулцитет, а още по-добре с товарна вилка (при акумулаторджиите). Това, че са ти примигвали фаровете при опит за сваляне на стъклото е признак, че нещо не е наред. Или слаб акумулатор или лоша връзка.
  21. Как се опита "да активираш функцията AUTO" ? Колата или е оборудвана с auto или не е. При някои модификации е налично само за шофьорската врата, при други за всички врати. Имаш ли надпис auto на бутона? Възможно е прозореца нещо да е заклинил горе (чисто механично), щом чуваш някакво щракане. Ако модула е забил, може да опиташ ресет по следната процедура: Затваряш вратата и даваш ключа на позиция 2 (светват лампите по таблото). Натискаш бутона за надолу на стъклото. Изключваш контакта на 0. Отваряш вратата и повече не я затваряш до края на процедурата. Следващите стъпки повтаряш 4 пъти: Натискаш и задържаш бутона за надолу на стъклото, но НЕ НАТИСКАШ ЗА АУТО, А САМО ЗА НАДОЛУ и даваш на контакт (позиция 2). След като светнат лампите, отпускаш бутона за надолу и изключваш ключа на 0. На четвъртия път, не изключваш ключа на 0, а изчакваш няколко секунди. Ако стъклото вече се движи нагоре-надолу, но не му работи auto, тогава правиш задържане на бутона след достигане на крайна позиция първо надолу а после и нагоре. Ако стъклото продължава да не реагира вероятно имаш повреда в моторчето или редуктора.
  22. Пробвай така: при изключено радио натискаш и задържаш бутон 1 и 6, след това вкючваш радио-то.
  23. В амаяма опита ли? https://www.amayama.com/en/part/honda/19505r06e00 Или тук.
  24. Имам усещането, че се дразниш. За това ще напиша следните три неща и повече няма да казвам нищо: 1. Капачката ти изглежда нормално. Дали работи нормално - не знам. 2. Метода за обезвъздушаване със стоенето на наклон го написах, защото на мен ми се се случвало системата да не може да се самообезвъздуши. 3. Ако има загуба на антифриз и не се виждат течове от радиатор и маркучи, не значи че антифриза се изгаря. Има още едно място където може да се губи, като това не се вижда.
×
×
  • Създай нов...