Jump to content

stmar

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от stmar


  1. Близо година и половина имах следния проблем:тръгвам от място и стрелктата на скоростомера не мърда... след едно две почуквания почваше да работи . Днес обаче след почукването да съм карал с 60-70 тои тръгна превъртя целия километраж и се върна малко под нулата и оттам вече нищо .Доколкото знам жило на 5 генерация няма та незнам кое да сменям датчика или самото табло със скоростомера

    Имах същия проблем със скоростомера на 7-ма генерация 1.7 Ctdi. Но държа да кажа --АБСОЛЮТНО същиия. Колата беше на 3 години и се бях стегнал много.Бяха ме наплашили - не пипай нищо то всичко е много сложно.... и тем подобни щуротии- даже взеха да ми разправят как сигурно километража е бърникан за да ми продадат колата. Пълни тъпотии. Предложиха ми да ми донесат от Англия , но в мили и т.н. То не бяха лоши спойки,то не беше стъпкови мотори и прочее. Много ме дразнеше и след 2 месеца търпение и понеже никой майстор и сервиз не искаше да пипа а само ме плашеха, си плюх на ръцете , извиках неволята извадих пласмасовата кора която притиска таблото, свалих плексигласовия капак и внимателно издърпах стрелката ,казвам ти-съвсем леко ,защото може да ти остане в ръката. Това също не е проблем но трябва да я поставиш при включен контакт за да съвпадне с нулевата позиция. Сглобяваш по обратния ред. Просто стрелката ти е докосвала леко циферблата.ИЗПИТАНО И РАБОТИ ;)

  2. Не залъгвай човека. Извинявам се. Според мен това не може да е от тези скоби на водните съединения.Скобите са много сигурни и се използват на много отговорни места. Виж колега моя съвет е да огледаш внимателно за теч. Теч от антифриза се разпознава лесно ще е омасленои пепелта от улиците (в следващите дни ще има много такава) ще е полепнала. Още една идея: Като спреш отвори капака и предпазвайки се с кърпа бнимателно отвори капачката на разширителния съд на охладителната система. Не трябва да има голямо налягане или да кипи. Бъди внимателен;)!!


  3. при мен ако по-дълго време не е палена стига до 6-7 секунди - с 5W40 съм и съм сменял масла и филтри на 3 различни производителя.Веднъж бях с 10W40.И точно затова се върнах на 5W40.Между другото в инструкцията е дадено само това БЕЗ алтернатива.


  4. Здравейте! Бих бил много благодарен ако някой може да помогне.Става CIVIC 1.7 cdti 2003.След подмяна на турбокомпресора с нов сега мощността на двигателя се "разгръща" по плавно от преди,което е + ,но имам чувството ,че е по-муден. Въпросът ми е има ли възможност да се провери съответствие обороти-надув и някаква регулировкабило софтуерна или на привода за управление на дюзовия/направляващия/ апарат на турбинната част. Турбината е с променлива геометрия на направляващия апарат.Благодаря предварително!

×
×
  • Създай нов...