backstage 24 #1 Публикувано 23 Март, 2010 Колеги, искам да сменя двигателя на моя сивик. Сега съм с 1.4i - D14A7. Искам да сложа 1.5, 1.6 или каквото вие кажете, което да е лесно за смяна. Кой двигател за моя модел е най-добър и удачен? Ако сменя двигателя, какво още ще трябва да сменя, някакви други части по окачване и т.н. И въобще има ли смисъл да се захващам с това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 23 Март, 2010 (Редактирано) Аз бих избрал D16Z6, като ти трябва оборудван двигател, кутия (евентуално, незнам дали има разлика от D14), инсталация и компютър.До колкото знам коша на англичанките е същия като на 5ген. Евентуално тампоните за двигателя да има разлика. Нищо не се преправя по окачването. Plug & Play общо взето Може би и ралика в OBD1/2, но ако имаш инсталация и компютър няма да има проблем. Редактирано 23 Март, 2010 от vex Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #3 Отговорено 23 Март, 2010 Колега, аз искам да си взема двигател от англичанка като мойта същата, например 1,5i - D15Z8 Аз така като го гледам е същия като моя http://images19.snimka.bg/003688741-big.jpg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #4 Отговорено 23 Март, 2010 Да, но какъв е смисълът на операцията тогава? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H22_turbo_Vtec 75 #5 Отговорено 23 Март, 2010 b16 или b18 друго според мен няма смисъл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #6 Отговорено 23 Март, 2010 D16Z6 го споменах като финансово изгодна алтернатива. B серията си е парички... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k.kostov 0 #7 Отговорено 1 Април, 2010 колега и аз съм замислил подобна смяна но не знам как стои въпроса с компютъра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CONEV 1 #8 Отговорено 1 Април, 2010 колега можеш да си вземеш и д16а9 или д16з5 само двигател и еку ще си го swapнеш на твоита кутия и малко по инсталл ще преправиш и си ти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове