Jump to content
ManiaK

V-tec глава от F20b6 на F20a4

Recommended Posts

От вчерa ми влезе една муха в главата и искам да я споделя с вас и да поискам съвети .... мнения..... предложения... но не и Предположения! Въпроса ми e по-скоро към по-сериозните тунери, защото ми трябва и малко техническа информация:Възможно ли е да се сложи витекова глава от Ф20B6 (Акорд 98-01) на Ф20А4 (Прелюд BB3)??? Какви ECU-та ги управляват и възможно ли преработка? Някой изобщо захващал ли се е с такова нещо? Лошото е че по този въпрос и г-н Гугъл не знае много! Така че всяка информация би ми била от полза!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

относно ЕЦУ-тата, минаваш от обд2 към 1 и си свиркаш. Става с преходник или с рязане на букси и запояване на обд1 такива.относно самата глава, нека някой друг да потвърди, но мисля че няма грижи. С тая Ф серия имаше една игра, че може да не съвпаднат водните отвори, но за по-подробна информация питай лукчо и миямото.... те се бяха видяли в чудо ама не знам с каква точно комбинация от Ф части беше.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж каква хубава тема има тук:http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=529272Ето и какво казва човека за проблемите при охлаждането:

This is the water tube talked about earlier.. a 94+ is on the bottom. As I was putting it back together the thermostat housing wouldnt reach the tube!!! So I had to quickly find a 94+ tube. This will all be in the write up. As you can see the 94+ is about 2-3cm longer to accomodate the higher head.

Също ако не си чел темата на адаша може да й метнеш един поглед:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=25576&st=0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При на брат ми сбирточа нямаше vtec и за това не мога да се изкажа по темата , но иначе - да, не съвпадаха водни канали и трябваше да се запушва един ( ф22 глава на ф20 блок )... Миямото да каже точно случая , че аз даже не бях във варна да видя ;)но от цялата работа извода е, че щом са сложили на F22bх глава на F22ax блок, няма причина да не стане и на f20 със запушване на канали и т.н. ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Тая муха беше и в моята глава ама като си направих сметка цена/мощност/играчка .. сметнах че по-добре да си сложа H22-ka. Иначе ако намериш изгодно някоя глава пробвай. До колкото си спомням аз намерих от Ф18 и беше към 3-400лв май ,не си спомням точно.А като смениш главите може да има разлика във височините и ремък ще трябва да търсиш, еку , гарнитура, може да има разлика и в изпускателния колектор ще трябва и него да вземиш както и всмукателния. Не съм много сигурен това трябва да се провери за всмукателния, делкото незнам дали е същото .. доста неща трябва да гледаш и да внимаваш :lol: Но ако ти е мерак давай ,ти ще си първия! :lol:п.п. Доги ме разубеди и дургите бяха ме поразубедили малко ама той направо ме свали на земята :lol:

Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...