M.Yankov 2 #1 Публикувано 14 Януари, 2016 (Редактирано) Колеги в търсачката не намерих отговори на това питане, затова го пускам като тема. Интересува ме - кои са взаимозаменяемите амотрисьори и пружини за нашите хонди и какви са разликите помежду им - височина, твърдост и т.н. Моята хонда е японка седан. Като "семеен автомобил" предполага 4 души багаж и т.н. - в случая окачването по-различно ли е от на останалите хонди? Доста е висока и не ми харесва стойката тип щъркел (гуми няма да коментираме опитвах с 3 размера) Разстоянието от гумата до калника е 4 пръста (свободно) Искам да обера този просвет до два пръста, което прави 3-4см надолу. Преди да коментираме спортно окачване ще съм ви много благодарен ако направите съпоставка (до колкото е възможно поне) между - AccordPrelude Civic 3dr Civic coupe Civic sedan CRX Rover 200 coupe (изглежда с много малък просвет над гумата) Rover 400 Rover 600 Първо, взаимозаменяеми ли са, и мога ли да ползвам амортисьори и пружини от някой друг модел за да сваля с 3-4см.? Благодаря ви предварително!! Редактирано 14 Януари, 2016 от M.Yankov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кръчмонавта 17 #2 Отговорено 14 Януари, 2016 Здрасти, от прелюд и акорд няма да стане. От сивик 5та(седан купе и хеч са еднакви пружините + амортисьорите) както и от 6та(седан купе и хеч са еднакви пружините + амортисьорите пак). За роувърите ще те излъжа, но ако са същите години, почти 100% са еднакви. Най-евтиния вариант е само пружини, има такива които свалят 35/35мм(отпред отзад) по 100лв 2ра ръка вървят. Следващото ниво е койловъри, за да си настройваш както си искаш, но за да не вози като кашон и задницата да скача на дупките, трябва да има охарчване(ТА текникс и тем подобни комплекти за по 400лв просто по-добре да си отрежеш пружините :D ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.Yankov 2 #3 Отговорено 14 Януари, 2016 "просто по-добре да си отрежеш пружините" - беше първото, което ми дойде на ум, но си викам айде по хуманно да постъпя Благодаря ти много! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RichClub 0 #4 Отговорено 16 Януари, 2016 Пружини от англичанка не стават за японски хеч 6-та ген. Разликата беше точно в широчината на чашка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.Yankov 2 #5 Отговорено 2 Март, 2016 Колега би ли прикачил снимка в профил.. да видя просвета между гумата и калника. При мен е 4 пръста (че и малко отгоре) Стои неестествено! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.Yankov 2 #6 Отговорено 24 Октомври, 2016 Колеги стават ли амортисьори от 1.8 VTI (аеродека) на 6ген. седан? Никъде не намерих подобна информация! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове