Jump to content
IzueL

Проблеми със шофьорски и преден пасажерски прозорци

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Имам следният проблем: от около 2-3 месеца ел.прозорците от шофьорската и пасажерската страна започнаха да се държат по странен начин - когато реща да ги повдигна да края, в момента, в който достигнат крайно положение, издават звук като от удар и не искат да остават в напълно затворено положение, а остава около 0.5 - 1 см луфт. Наскоро даже шофьрското стъкло отказа да слезне при натискане на бутона, но след 2-3 минутки се затвори до някакво междинно положение, при което остана около 4-5 см до крайното му положение. Оттам насетне прозореца не иска да се повдига на по-високо положение от посоченото и се наложи ръчно да го повдигна и да го залепя, за да не се пълни с вода купето при скорошните дъждове :) И тук е моето питане - къде според вас е проблема? Машинките иначе си повдигат без проблем нагоре и надолу. Моделът е Сивик Англичанка 98 година след фейслифта, 1.4 бензин, хечбек.

 

Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В механизма за повдигане има една ос , която се износва и мисля , че от там ти идва проблема.Възможно е от износването скоро да падне самата ос , а от там и стъклото да не може да се повдигне.Имах преди година такава случка с моята англичанка.Има една много добра тема по случая за ремонт на стъклоповдигащият механизъм , която аз ползвах и ремонтирах механизма на шофьорската врата.Ще я потърся за да я пусна тук и да си решиш проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е темата http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45086&st=0&p=395492&fromsearch=1&&do=findComment&comment=395492

А тук http://picbg.net/viewpic.php?u=24965taPN0&i=407288 е снимката, по която си оправих механизма с помощта на стругар, който ми изработи оста .От тогава нямам проблеми .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колега! Ще прегледам и прочета темата, а пък при възможност събота ще разглобявам вратата да видя какво наистина е положението.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...