Jump to content
IVTEC

Симптоми и последици от разбит лагер на колянов вал

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Въпросът не касае Хонда, а Mercedes C 220 CDI 2009 година 170 к.с. Поради тази причина е и в този раздел, и тъй като не е моя не смятам да си правя регистрация във форума на Бенцовете, а да запитам от името на собственика и от мое любопитство. Колата я купи мой близък и му прави впечатление, че двигателят трака повече от нормалното според него. Баща ми има същата кола и като ги сложихме двете една до друга наистина намирам някаква разлика, особено на празен ход. При високи обороти на място няма разлика, но в движение при ускорение на баща ми категорично е по-тиха.

И моят познат тръгна по какви ли не специалисти, всеки от които му даде какви ли не мнения - от нищо й няма на колата, карай си я, през дюзи, през еми от лошата нафта, та до съмнения за разбит лагер на коляновия вал. Последното е неприятно, но това, което ни съмнява е, че на въпрос би ли имало проблем, ако продължава да я кара така, отговорът беше - "никакъв", можело да си я кара колкото и както иска. Аз имам съмнения, защото човекът си смени и дюзите, шумът остана, но те пак правят някаква минимална компенсация в стойностите на отделните цилиндри, което какво общо има с лагер на коляновия вал?

Та, въпросите са ми два:

1. От какво може да е това повишено тракане? Нито пуши, нито има проблем с вървенето, нито с разхода.

2. Ако е разбит лагер на колянов вал, може ли симптомите да са такива? А наистина ли няма проблем колата да се кара или може да се случи нещо по-сериозно?

Ще съм благодарен на всеки, изразил становище по въпросите, защото вече се ходи в няколко сервиза, и то все квалитетни, и всеки дава различно предположение без реално решение на въпроса и най-вече без гаранция, че след предложената манипулация, тракането ще намалее.

И се извинявам, че питам за Мерцедес в този форум, но моят приятел няма регистрация там, а за една тема и на мен не ми се занимава. Баща ми пък само кара и хич не го интересуват форуми и лакардии, така че... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...