Jump to content
sandyufp91

Проблем с датчик на сивик 6та

Recommended Posts

Здравейте колеги, тъй като в предишната ми тема никой не ми отговори (защото е стара надявам се) , реших да задам въпроса в нова тема (дано не нарушавам някое правило на форума :angel:  )

Проблема е относно грешка която ми изкарва чек лампата, а и се вижда при свързване с компютър чрез к-лайн конектор.

Грешката която ми изкарва е 10 - IAT -  Intake Air Temperature Sensor circuit  .Като гледах на компютъра ми показваше стойности за температурата, затова смятам, че сензора си работи. Но за да докажа на себеси направих и един тест. Тъй като се занимавам с електроника чрез микроконтролер свързах сензора, като направих и паралелно измерване на температърата. Има някакви разлики с графиката от сервизната книжка, но не са по-големи от 10% (на око). Оттам прецених че проблема е в окабеляването ?!?

Почнах да чета тробълшуутинг на хонда, излизаше ми и на тойота. Това което пробвах е следното:

при махнат сензор -> тоест отворена верига, тоест максимално съпротивление се получава минусова температура -40

при окъсяване на мястото на сензора - тоест минимално съпротивление се получава 250 и нещо.

Измерих и напреженията на буксата спрямо сервизна книжка на хонда - 5V между двата кабела, и 5V между единия кабел и маса на колата.

При преминаването на всички тези измервания сервизната книжка казва BAD ECM, което доста ме съмнява. :dunno:

Срещал ли е някой подобен проблем?

И втори въпрос имам разбира се:

Масата на колата обща ли е с масата на компютъра? Това го питам тъй като не ми дава верига между масата на датчика и масата на колата :(

ПС: При рестарт на компютъра чрез бекъп бушона или откачане на акумулатора грешката остава.

Поздрави колегии :honda:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...