Jump to content
FallenAngel

Паднала шайба на коляновия вал

Recommended Posts

Здравейте съфорумци !

Преди около два месеца както си карах хондичката и взе да се чува някакво тропане откъм предницата и ми светна лампата на динамото. Спрях, вдигнах капака и гледам шайбата на коляновия вал излязла и ремъците по земята.. Първо помислих че е превъртяла и двигателя е лютеница, но изкарах късмет. Оказа се скъсана шпонка. Видяхме, че леглото на вала е леко захабено явно от силните вибрации като е станала белята. Намерихме нова шпонка и я сглобихме, като майстора сложи осигурител за резби на шпонката, че и на болта на шайбата. От тогава съм минал около 1500 километра като до сега проблеми е нямало, но неговото мнение е, че е най-добре да намеря друга шайба и да я сменим.  Мен ме притеснява въпросното легло на вала където влиза шпонката и реших да се допитам до вас , като по дългогодишни хондаджии с опит , дали ако сменя само шайбата има надежда колата да си върви безпроблемно ? За съжаление нямам снимка на вала , но определено не е износен както съм виждал при други коли. Шпонката не влиза абсолютно плътно и има някакво съвсем леко играене и сега като карам постоянно се ослушвам и дето се вика... няма го кефа да си караш хондата спокойно :(  Хондата е 1.4iS D14A8 , на няма и 10 000 км от основен ремонт и не ми се отваря мотора отново за да сменям вал...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени само шайбата и карай

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JB weld на шпонката в канала и + стягане на болта на нютони според менюъла.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам червен локтайт - дали ще свърши работа ? Ако не ще търся JB Weld

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...