Jump to content
joro0900

предна полуоска за HR-V 4wd 124 к.с.

Recommended Posts

Здравейте,

От скоро съм собственик на hr-v 4wd 124 к.с. Доволен съм от държанието на колата. Запазена доста, уж внос от швецария.

Но преди ден по повод на едно дразнещо стържене което се появява като натисна спирачка, легнах под предницата да огледам по подробно и открих друг проблем , не свързан със скърцането на спирачките. Става въпрос за предна дясна полуоска. На самата полуоска има нещо като гумен тампон по средата на оста (по късно прочетох че било някакъв успокоител) та това гумено нещо се беше напукало и изгнило в едната си част. почнах да го чевъркам при което се откри лоша гледка под него оста беше силно корозирала. Изрязах изгнилото и изчегъртах корозията .

и се оказа че това което виждам от полуоската е много по тънко от оста от двете страни на този успокоител.

 

Молбата ми и питането ми до колегите от форума е:

Някой знае ли дали оста на полуоската конструктивно е с еднаква дебелина по цялата дължина в частност по този гумен "успокоител" ???

защото като гледам лявата не мога да преценя дали няма конструктивно някаква по тънка част под това гумено успокоителче.

Или по лошото , това което виждам на дясната си полуоска след като остъргах част от изгнилия успокоител е това което е останало от "дебелата " ми полуоска след корозията , и да очаква всеки момент да се скъса.

Ще ви бъда благодарен за някаква информация , защото в нета намирам само как изглежда външно с този успокоител, а конструктивно не успях да намеря информация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Аз съм с црв, но и при мен е същата работа. Не мога да твърдя със сигурност но мисля че, има легло под гуменият успокоител. Съдя по това че също има нещо като каналче точно там където е най тясната част на маншона на външното каре. Точно там пък аз имах корозия и маншона не задържаше греста а я изпускаше. Не съм сменял полуоската, оправих нещата по български. Трета година нямам ядове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Благодаря, колега за коментара,

Аз вече ходих в сервиз Хонда , и казаха че ще се наложи да я сменям

иначе и аз я обработих против корозия и я напръсках с някакъв спрей с покритие притив ръжда, но видимо засегнатото място е доста по тънко .

Сега я карам така , няма проблем но ще я сменям , щото не знам в някоя ситуация , когато я натоваря малко повече от стандартно каране в града, може да се скъса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.Преди седмица смених лява предна,беше изтъняла и се счупи при потегляне на кръстовище,без да натоварвам колата!Имах проблем с намирането,но сега имам и дясна,поради некоректни търговци платих две,ако не намериш пиши.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...