Янушев 40 #1 Публикувано 20 Юни, 2015 Здравейте колеги. Колата е 5-та хеч. Някой правил ли е процедурата при преминаване от R12 към 134а.Какво трябва да се смени и от къде може да си набавя частите за преминаване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #2 Отговорено 21 Юни, 2015 (Редактирано) Преди 93-та всички са с R12.Никой ли не се е сблъсквал с този проблем? Редактирано 21 Юни, 2015 от Янушев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki50 10 #3 Отговорено 21 Юни, 2015 Колега,имам едно Мицубиши ,модел 94г със старият фреон,като го взех имаше пробив в една от тръбите и правих цветна заварка и след това го напълних с новият фреон.Никакви интервенции не съм правил! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #4 Отговорено 23 Юни, 2015 Дехидрадраторът се сменя. Вентилите за Р134 на зареждачките са други - сменят се или се ползват преходници. Ако нямаш течове - това е достатъчно. Препоръчително - да се използва, че системата е празна, и да се сменят о-пръстенчетата по фланците на тръбите - елиминира риска от течове на по-късен етап. Това е, на база моя опит с 4 такива упражнения 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #5 Отговорено 23 Юни, 2015 Благодаря колеги.Сега си поръчах преходници за 134а.Ще източа каквото има в системата,ще я промия,ще сменя о-пръстените и ще напълня новия фреон.За дехидратора незнам дали ще го сменя.Знам че е желателно, но ще видя дали има нужда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #6 Отговорено 27 Юни, 2015 Климатика вече е пълен с новия фреон-134а. Благодаря на колегите за помоща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #7 Отговорено 4 Юли, 2015 Намали системата с около 100 грама и за бъдеще няма да има никакви проблеми ....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #8 Отговорено 5 Юли, 2015 Намалил съм я.В аутодата пише за R12 --625grama, за R134a -- 525grama. Толкова сме го напълнили.Вече карам така и нямам проблеми за сега. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове