gax 2 #1 Публикувано 23 Февруари, 2015 Привет колеги, Не намерих информация във форума как е решен този проблем. Карам Акорд 7 седан. Наскоро сложих ГИ и багажното пространство понамаля. Имам прахов пожарогасител 6кг с планка (червен), но не виждам подходящо място в багажника за монтаж. В момента се търкаля и при остри завои дразни. На стария ми Сивик имаше пристягаща лента с халки и пожарогасителя беше сравнително стабилно укрепен. Тук има 1 ластична лента, която е хлабава и не би могла да го задържи стабилно. Ще съм благодарен за отговорите Ви, както и за споделените идеи и снимки. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
panix 2 #2 Отговорено 23 Февруари, 2015 мисля,че най-добрият вариант е да измислиш начин да го прикрепиш към нещо в багажника =/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #3 Отговорено 24 Февруари, 2015 Общо взето взех идея за разположението на бутилката от колегата VPOP. На една от снимките му се вижда и част от пожарогасителя - в долен десен ъгъл на багажника. Мястото наистина е подходящо. Но как е закрепен? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #4 Отговорено 24 Февруари, 2015 Малкият прахов пожарогасител, от авариен комплект е в подлакътника до шофьорското място. По-големият е в кухината на багажника, до патерицата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stoiko_22 12 #5 Отговорено 24 Февруари, 2015 Под седалката на пасажера (бързо трябва да се действа) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #6 Отговорено 25 Февруари, 2015 Под седалката на пасажера (бързо трябва да се действа) Благодаря за отговорите! За седалката на пасажера има много писано и препоръчвано, но как е закрепен. Или се лашка и потропва при спиране/тръгване ... Дайте снимки, моля! В кухината до патерицата не виждам чак толкова място, че да се събере. Може би е по-компактен Вашия? Снимчица ще може ли ...? Аз открих добри идеи, но май са американски Акорди и багажника е различен. При мен има кора на това място и кухина зад нея. Може би до тонколоната ... Интересно, че в Упътването за експлоатация не намирам инфо за позицията. Ще ме поправи ли някой? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #7 Отговорено 3 Април, 2015 Аз в тая ластичната лента в една дебела найлонова опаковка съм наврял заедно с пожарогасителя аптечка, триъгълник и жилетка и така се уплътнява добре, и нямам никакви проблеми. Не мисля, че би ми попречило и да го извадя бързо, ако ми се наложи, не дай Боже! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #8 Отговорено 18 Април, 2015 И аз го държа под седалката . Все пак ако се наложи ще ми трябва бързо .А и ако стане нещо с бутилката надали ще бъркам отзад да го търся Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #9 Отговорено 21 Април, 2015 Колеги ето инфо от източника на последните снимки (VPOP) с описание и нови снимки: Използва се стойката от пожарогасителя (така ги продават). Хваната е с две самонарезни рапидки дебели 3мм и дълги не повече от 10мм. Самата изолация/кора е достатъчно твърда, а отдолу няма какво да се нарани, при положение, че рапидките не са по-дълги от 10мм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilevUK 2 #10 Отговорено 5 Септември, 2015 Отстрани на газовата бутилка да го сложиш? Малко парцали отстрани и няма да има мърдане мисля. Малко извън темата забелязал съм че тука в тоя форум какви само проблеми с колите си дискутираме - как да си сменя крушката, нещо не ми е удобен подглавника, какъв цвят стелки ще ми пасват най добре и моя фаворит въпросите как да си тунинговам колата или "абе тая кола я карам душманската и не се троши сигурно може и повече". А като гледам по другите форуми пред какви проблеми се изправят хората - отиде ми гнпто втора ръка е 5 бона, дюзите заминаха, турбото отиде и любимото ми на сутринта колата не искаше да запали - оказва се че или е изгорял компютъра по незнайна причина или е нещо което даже най големите майстори в оторизираните сервизи вдигат ръце и почват да сменят части с нови ей така на посоки. Извинявам се че си излях душата ама ми е хубаво че имам Хонда 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #11 Отговорено 11 Септември, 2015 И на мен, и на мен И причините са точно същите Или на стуринта не ще да запали, защото е студено и електрониката е капризна. Мхи хи Или сега като си напомпих гумите, трябва да карам със скорост до еди колко си като вляза в менюто на еди кое си подменю, та да обуча датчика, че като са напомпени, както трябва, е точно така, както ги карам сета. Луда работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове