Jump to content
Ironstone

Ураааааааа..!

Recommended Posts

Не ти трябва нотариус, защото ти ще си първия собственик в България и реално няма прехвърляне на собственост, фирмата е само вносител. От тях трябва да имаш договор за покупко-продажба (никога не вреди да е нотариално заверен, но не е задължително) и копие от митническата декларация от вноса на колата. Оригинала им трябва на тях като вносител при евентуални проверки и прочие, поне така ми казаха на мен. Поне аз като си взех англичанката (и тя внос от Италия) минах само с тези документи и досега нямам проблеми. Предполагам за кражба проверяват на границата VIN кода, но не съм сигурен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за отговора. Другият ми въпрос е свързан с транзитните номера. Продавача ми каза, че му трябват 80лв. за застраховка на колата , докато е с тези транз.номера. Та питането ми е дали има такава застраховка в действителност и какво покрива тя..( кражба, птп и т.н.)? Казаха ми също, че тези номера са с трайност 1 месец. Чувал съм ,че докато колата е с такива номера не трябва се оставя без надзор и натъмно...какво мислите по този въпрос? Мерси предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито и със кеф да си я караш, а относно въпросите по застраховката, иди при някой застрахователен брокер за да не те подведем тук :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверка дали не е издирвана колата се прави в Кат при регистрацията,след което след седмица си получаваш талона.Успех

Редактирано от hofa.mfg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз като вадих транзитните номера трябваше да направя първо застраховка гражданска отговорност, може би това е имал предвиди после, след като я вземеш, да не забравиш да минеш през данъчните в двумесечния срок, щото аз го изпуснах срока....и там особеното беше, че като съм я купил с фактура и не съм минал през нотариус, нямам и застрахователна оценка, и там в данъчното трябва да се плати една сума, ако не се лъжа 2% от стойността на застрахователната оценка, та там на място си има представители на застрахователи и ти правят (срещу 10 лв.) една оценка проформа, 1000 лв. за да платиш 20 на данъчното... глобата за неспазване на 2 месечния срок е 20-200, обикновенно взимат 20.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
аз като вадих транзитните номера трябваше да направя първо застраховка гражданска отговорност, може би това е имал предвид

 

и после, след като я вземеш, да не забравиш да минеш през данъчните в двумесечния срок, щото аз го изпуснах срока....

 

и там особеното беше, че като съм я купил с фактура и не съм минал през нотариус, нямам и застрахователна оценка, и там в данъчното трябва да се плати една сума, ако не се лъжа 2% от стойността на застрахователната оценка, та там на място си има представители на застрахователи и ти

Редактирано от Ironstone

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

зада нямаш ядове и да си спокоен че всичко ти е оредено още като си я звемеш мини през КАТ, после ако ще и правиш каско правиго още същия ден ако е възможно и накрая данъчното, ще ти отнеме не повече от 2 дни. Ако смяташ да и правиш пълно каско, направи и гражданската отговорност в същата застрахователна компания, има разни отстъпки, които не са за подценяване, най добре е ако имаш някой тво човек застраховател. :) А тези 80лв. са точно за гражданската отговорност само че 80 няма да стигнат, повече ще ти излезе на твоя двигател. Аз за 1.4 90кс платих 85лв. във Витоша АД, проверих в ДЗИ също е толкова!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Може да си направиш каско преди още да сложим номерата. Правиш гражданска и след това веднага каско, маркират ти колата и вече можеш да спиш спокойно. След като сложиш вече стандартните номера отиваш пак при застрахователя да ти завери в полицата ,че си с номера и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Незабравяй да искаш от автокъщата декларация обр.1,те знаят за какво става на въпрос ,защото без нея няма да искат да ти регистрират колата в КАТ и ще те върнат за нея :)!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

E we4e moga s gordost da zaqwq, 4e Hondata e ve4e moq..:cool: Malko se odylji sroka s 4akaneto na dokumentite, no vse pak mina. Sega 6te napi6a gore-dolu kakwo stana za tezi , koito se interesuwat - byde6tite sobstwenici na Honda i nowa(stara) kola wyob6te. Pi4a w awtoky6tata mi dade edin kup dokumenti. Be6e mi izwadil grajdanska zastrahowka, tranzitni nomera zaedno s wremenen talon(za dwa meseca). Originalnite dokumenti na kolata- originalen talon za registraciq ot IT, dogowor m/u IT sobstvenik i avtoky6tata, dogowor za pokupko-prodajba m/u men i avtoky6tata i faktura. Wtowa otno6enie trqbwa da mu priznaq , 4e wsi4ko be6e naprawil i wsi4ko mi obqsni, tai 4e nqmah nikakwi problemi w posledstwie. Dadoh mu kintite sko4ih w hondata..posle direktno w serviza - smqna na maslo i filtri...$$$ We4erta q ostawih na platen parking..ostawih na ohranata malko $$$ da piqt po edna bira..na drugata sutrin napylnih rezerwoara i gas kym Montana.

Редактирано от Svilen

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пиши на кирилица!!!

и като отидеш с преведените документи в КАТ, гледай внимателно касиерките в шавливите пръстчета, понеже КРАДАТ превода на оригиналните документи пред тебе - основно на талоните, а заверата е с шефовете на КАТ на най-високо ниво!!!:cool:

Това се случи с превода на моя талон (и не само на мене) и след лют скандал , 2 часа моткане и простотии и акъли от началниците на "законоопазващата" институция и след като категорично заявих че няма да изкарам второ заверено копие от заклетия преводач................тихомълком оправиха всичко и ми издадоха документите :beer:

Предполага се, че със същите данни скоро щеше да има още един акорд в БГ, но с акцизен двигател 3.0, регистриран като 2.0 :P Далаверата и екшъна с други балъци продължава, дори и по ТВ са излъчвали абсолютно същите оплаквания, явно е на национално ниво измамата................... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за латиницата..тотално изключих..:cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...