Ironstone 0 #1 Публикувано 27 Февруари, 2007 Не ти трябва нотариус, защото ти ще си първия собственик в България и реално няма прехвърляне на собственост, фирмата е само вносител. От тях трябва да имаш договор за покупко-продажба (никога не вреди да е нотариално заверен, но не е задължително) и копие от митническата декларация от вноса на колата. Оригинала им трябва на тях като вносител при евентуални проверки и прочие, поне така ми казаха на мен. Поне аз като си взех англичанката (и тя внос от Италия) минах само с тези документи и досега нямам проблеми. Предполагам за кражба проверяват на границата VIN кода, но не съм сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svilen 0 #2 Отговорено 27 Февруари, 2007 Мерси много за отговора. Другият ми въпрос е свързан с транзитните номера. Продавача ми каза, че му трябват 80лв. за застраховка на колата , докато е с тези транз.номера. Та питането ми е дали има такава застраховка в действителност и какво покрива тя..( кражба, птп и т.н.)? Казаха ми също, че тези номера са с трайност 1 месец. Чувал съм ,че докато колата е с такива номера не трябва се оставя без надзор и натъмно...какво мислите по този въпрос? Мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #3 Отговорено 27 Февруари, 2007 честито и със кеф да си я караш, а относно въпросите по застраховката, иди при някой застрахователен брокер за да не те подведем тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
delano 113 #4 Отговорено 27 Февруари, 2007 (Редактирано) Проверка дали не е издирвана колата се прави в Кат при регистрацията,след което след седмица си получаваш талона.Успех Редактирано 27 Февруари, 2007 от hofa.mfg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #5 Отговорено 27 Февруари, 2007 аз като вадих транзитните номера трябваше да направя първо застраховка гражданска отговорност, може би това е имал предвиди после, след като я вземеш, да не забравиш да минеш през данъчните в двумесечния срок, щото аз го изпуснах срока....и там особеното беше, че като съм я купил с фактура и не съм минал през нотариус, нямам и застрахователна оценка, и там в данъчното трябва да се плати една сума, ако не се лъжа 2% от стойността на застрахователната оценка, та там на място си има представители на застрахователи и ти правят (срещу 10 лв.) една оценка проформа, 1000 лв. за да платиш 20 на данъчното... глобата за неспазване на 2 месечния срок е 20-200, обикновенно взимат 20. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #6 Отговорено 28 Февруари, 2007 (Редактирано) аз като вадих транзитните номера трябваше да направя първо застраховка гражданска отговорност, може би това е имал предвид и после, след като я вземеш, да не забравиш да минеш през данъчните в двумесечния срок, щото аз го изпуснах срока.... и там особеното беше, че като съм я купил с фактура и не съм минал през нотариус, нямам и застрахователна оценка, и там в данъчното трябва да се плати една сума, ако не се лъжа 2% от стойността на застрахователната оценка, та там на място си има представители на застрахователи и ти Редактирано 28 Февруари, 2007 от Ironstone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo #7 Отговорено 28 Февруари, 2007 зада нямаш ядове и да си спокоен че всичко ти е оредено още като си я звемеш мини през КАТ, после ако ще и правиш каско правиго още същия ден ако е възможно и накрая данъчното, ще ти отнеме не повече от 2 дни. Ако смяташ да и правиш пълно каско, направи и гражданската отговорност в същата застрахователна компания, има разни отстъпки, които не са за подценяване, най добре е ако имаш някой тво човек застраховател. А тези 80лв. са точно за гражданската отговорност само че 80 няма да стигнат, повече ще ти излезе на твоя двигател. Аз за 1.4 90кс платих 85лв. във Витоша АД, проверих в ДЗИ също е толкова! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Rust #8 Отговорено 28 Февруари, 2007 Може да си направиш каско преди още да сложим номерата. Правиш гражданска и след това веднага каско, маркират ти колата и вече можеш да спиш спокойно. След като сложиш вече стандартните номера отиваш пак при застрахователя да ти завери в полицата ,че си с номера и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Policman #9 Отговорено 28 Февруари, 2007 Незабравяй да искаш от автокъщата декларация обр.1,те знаят за какво става на въпрос ,защото без нея няма да искат да ти регистрират колата в КАТ и ще те върнат за нея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svilen 0 #10 Отговорено 9 Март, 2007 (Редактирано) E we4e moga s gordost da zaqwq, 4e Hondata e ve4e moq.. Malko se odylji sroka s 4akaneto na dokumentite, no vse pak mina. Sega 6te napi6a gore-dolu kakwo stana za tezi , koito se interesuwat - byde6tite sobstwenici na Honda i nowa(stara) kola wyob6te. Pi4a w awtoky6tata mi dade edin kup dokumenti. Be6e mi izwadil grajdanska zastrahowka, tranzitni nomera zaedno s wremenen talon(za dwa meseca). Originalnite dokumenti na kolata- originalen talon za registraciq ot IT, dogowor m/u IT sobstvenik i avtoky6tata, dogowor za pokupko-prodajba m/u men i avtoky6tata i faktura. Wtowa otno6enie trqbwa da mu priznaq , 4e wsi4ko be6e naprawil i wsi4ko mi obqsni, tai 4e nqmah nikakwi problemi w posledstwie. Dadoh mu kintite sko4ih w hondata..posle direktno w serviza - smqna na maslo i filtri...$$$ We4erta q ostawih na platen parking..ostawih na ohranata malko $$$ da piqt po edna bira..na drugata sutrin napylnih rezerwoara i gas kym Montana. Редактирано 9 Март, 2007 от Svilen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #11 Отговорено 9 Март, 2007 пиши на кирилица и като отидеш с преведените документи в КАТ, гледай внимателно касиерките в шавливите пръстчета, понеже КРАДАТ превода на оригиналните документи пред тебе - основно на талоните, а заверата е с шефовете на КАТ на най-високо ниво Това се случи с превода на моя талон (и не само на мене) и след лют скандал , 2 часа моткане и простотии и акъли от началниците на "законоопазващата" институция и след като категорично заявих че няма да изкарам второ заверено копие от заклетия преводач................тихомълком оправиха всичко и ми издадоха документите Предполага се, че със същите данни скоро щеше да има още един акорд в БГ, но с акцизен двигател 3.0, регистриран като 2.0 Далаверата и екшъна с други балъци продължава, дори и по ТВ са излъчвали абсолютно същите оплаквания, явно е на национално ниво измамата................... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svilen 0 #12 Отговорено 9 Март, 2007 извинявам се за латиницата..тотално изключих.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове