Jump to content

Recommended Posts

Става въпрос за CRX D16Z5. Последователно светят грешки 7 и 9 ?!? Не зная какво значат. Иначе си пали и върви нормално. Забелязах ги съвсем случайно. Всяка помощ ще ми е добре дошла и предварително 10х!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Става въпрос за CRX D16Z5. Последователно светят грешки 7 и 9 ?!? Не зная какво значат. Иначе си пали и върви нормално. Забелязах ги съвсем случайно. Всяка помощ ще ми е добре дошла и предварително 10х!

7- throttle position(TP)switch/sensor9-camshafti position(CMP)sensor 17- ти е за дроселната клапа,а 9 ти е за позицията на разпределителния вал(една кутийка)на самия вал може би

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ако не се лъжа, CYP ( код 9) сензора на Z5 е в делкото. а на по-старите двувалки е на изпускателния вал.Сега свети ли ти чека-а или просто ЕЦУ-то си ги помни тия гршки от преди. Първо измисли какво си пипал по колата преди да светнат. След това си провери куплунзите на 2-та сензора и на ЕЦУ-то.Изведнъж ли се появиха 2-те грешки или ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не се лъжа, CYP ( код 9) сензора на Z5 е в делкото. а на по-старите двувалки е на изпускателния вал.Сега свети ли ти чека-а или просто ЕЦУ-то си ги помни тия гршки от преди. Първо измисли какво си пипал по колата преди да светнат. След това си провери куплунзите на 2-та сензора и на ЕЦУ-то.Изведнъж ли се появиха 2-те грешки или ?

прави ли опит да изчистиш грешките?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slither

Не съм правил опит да ги изчистя - мисля че 'помни' нещо старо поне за разпределителните валове. За другото не зная :P:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хммм .... а къде е този бушон - тези под волана или тези при акумулатора?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

или просто си откачи акумулатора за 15-20сек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...