Jump to content
ARMAVEL

Въпроси за d16y5 турбо

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам няколко въпроса за турбо на конкретния мотор.Доста четох в нашия форум, а и в щатските и общо взето ги схванах нещата-какво ми трябва,до колко издържа моторчето и т.н.Имам няколко неясноти обаче...

1.Идеята е колата да си ми остане дейли драйвър,като за целта турбото ще бъде на ниско налягане (поне в началото) и

ще бъде съчетано с газ.По думите на предния собственик на колата,рейката и инжекторите са съобразени да хранят до 200к.с.Интересува ме по какъв начин ще мога когато съм на газ и ползвам колата за ходене до работа и т.н,да я карам на ниско налягане т.е сейфти дейли настройка :D (от сорта на 0.3) а за стартове (бенз.100) на 0.5-0.6 например? Предполагам електронен бууст контролер,афтър електроника или?

2.Каква турбина да избера? Масово в щатите ползват т25/28 от с13 и по ммнения на собствениците,турбинката върши перфектна работа-спуулва бързо и държи г/д през целия работен диапазон.Другия вариант е за тд05 16г от импреза,но няма ли пък да доиде голяма?

3.На колко мм да са турбо пътищата и дали да са от алуминиеви тръби със силиконови снадки или неръждавейка?

Благодаря ви предварително.

п.п Да поясня-мотора е икономик,9:4.1,obd2b p2n комп

Редактирано от ARMAVEL

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предния собственик няма ка да ти е казал че ижекторите ще изкарат 200 коня!!!Нещо друго е казал....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се,сега отворих обявата и сверих-"а рейка инжектори и ЕЦУ до 200кс са Милано!" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...