agyulev 0 #1 Публикувано 24 Февруари, 2007 Може ли да помоля колегите, които са правили тази гимнастика да кажат как стават работите и горе долу колко излизат. Количката ми отзад е с барабани, а имам идеята да сложа дискове. Първият ми въпрос засега е е : заслужава ли си???? предположение че колата не е с цел изпълнения. Чисто и просто въртя доста километри с нея и искам в отношение спирачки да съм по-сигурен. Знам че след като са го измислили така, би трябвало и така да си остане, но ... Колата е Д15Б2 БлагодаряП.С. Извинявам се за темата ако се повтаря, но в search-a имаше бегли теми за това. Питам конкретно!Благодаря и поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #2 Отговорено 24 Февруари, 2007 дано хора с конкретен опит ти отговорят,но аз съм чувал от няколко такива че след гимнастиката спирането им се влошилоняма майтап.....нали знаеш че барабаните по принцип са много хубави спирачни конструкции?само дето имат два недостатъка-не се охлаждат толквоа добре и ако влезне вода после не спират хубаво.но за задни спирачки са идеални според мен... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dancing_niki 0 #3 Отговорено 24 Февруари, 2007 Предполагам ще ти трябват само нови главини и регулатор на налягането, иначе може да стане така че по-голямата част от спирачното усилие да е разпределено на задните дискове, което е предпоставка за поднасяне или блокиране при аварийно спиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agyulev 0 #4 Отговорено 24 Февруари, 2007 Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest joro_bul #5 Отговорено 25 Февруари, 2007 За сега съм доволен от спирането, макар и да няма потресаваща разлика и дори не смених разпределителя, но чуствам колата по-стабилна при спиране. Преди с барабаните все ми поднасяше или изобщо не спираше, е не може да свалям барабани на всеки 10х.км. да регулирам задни спирачки - аман и за това ги смених. Така , сменят се само главините които се държат за носача с 1 цинтрален болт и 4 обикновенни с ключна звезда, спирачните маркучи и жилата на ръчната, аз го свърших това за 1 ден като се има и в предвид, че смених и всички тампони на заден мост . Аре действайтеА ръчната как е сега ?много добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #6 Отговорено 25 Февруари, 2007 И мен ме интересуваше този въпрос до скоро. Но за сега се отказах да сменям задните спирачки с дискови. Спря ме това, че незнам на практика какво подобрение да очаквам и високата цена на главините продавани втора употреба.....~300 лв., като ги обслужиш и сложиш труд на механик за смяната, ще минат 400 лв със сигурност. Ако знаех 100% какво да очаквам, щях да реша дали си заслужава цената? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове