didomoto 3 #1 Публикувано 8 Октомври, 2014 колеги,в момента карам сивик аеродек но съм си харесал fr-v с бензинож двигател. питам се кои е по добре 1,7 или 2.0 , ако някои има някакво мнение и виждане по въпроса моля да го гподели. благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #2 Отговорено 8 Октомври, 2014 K20 е по-добре от D17, жалко че трудно излизат такива. На фейслифта има и 1,8, на който има и автомат. Успех и късмет с избора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didomoto 3 #3 Отговорено 9 Октомври, 2014 мерси колега и аз си мислех за 2.0 мотор ,и е с верига а има и с 6 скорости от тази версия. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #4 Отговорено 17 Октомври, 2014 Твърдо за К20. От три години съм под капака на моят стрийм с такъв, и мога да кажа че това е уникален мотор.Но знам че трудно излизат при FR-V такива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FRV 0 #5 Отговорено 19 Октомври, 2014 Карам такава 1.7, да ти кажа нямам никакви оплаквания от мотора, а по скоро от късата кутия която са сложили и като гледам всички реват........ макар че с късата кутия е доста адекватна на всички предавки. На мен не ми е грижа защото карам бавно и си релаксирам ...някъде около 100км, над тази скорост мотора е шумен. Градско 9/100 , извън 6.5 Дали с верига или с ремък .............. да ти кажа като наблюдавам е божа работа ......... нито знаеш състоянието на веригата , нито пък ако си с ремък знаеш колко оригинална ролка слагаш и кога ще затегне, или пък ремъка на континентал дали не е започнал да го прави някой китаец ........ всичко е на късмет. Сега като се замисля ако мога да избирам между 2.0 и 1.7 пак щях да си взема 1.7 от съображения ,че каракам предимно градско и на бензина,разликата в горенето на двата мотора ще е поне 2 литра според мен............ извън градско имат минимална разлика. Ако може с нещо друго да ти помогна за ориентир ........ пиши Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #6 Отговорено 19 Октомври, 2014 (Редактирано) Карам такава 1.7, да ти кажа нямам никакви оплаквания от мотора, а по скоро от късата кутия която са сложили и като гледам всички реват........ макар че с късата кутия е доста адекватна на всички предавки. На мен не ми е грижа защото карам бавно и си релаксирам ...някъде около 100км, над тази скорост мотора е шумен. Градско 9/100 , извън 6.5 Дали с верига или с ремък .............. да ти кажа като наблюдавам е божа работа ......... нито знаеш състоянието на веригата , нито пък ако си с ремък знаеш колко оригинална ролка слагаш и кога ще затегне, или пък ремъка на континентал дали не е започнал да го прави някой китаец ........ всичко е на късмет. Сега като се замисля ако мога да избирам между 2.0 и 1.7 пак щях да си взема 1.7 от съображения ,че каракам предимно градско и на бензина,разликата в горенето на двата мотора ще е поне 2 литра според мен............ извън градско имат минимална разлика. Ако може с нещо друго да ти помогна за ориентир ........ пиши Колега само да те просветя малко че 2.0 е по икономичен (или са на кантар) от 1.7 в градски условия. Редактирано 19 Октомври, 2014 от raishauer 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FRV 0 #7 Отговорено 19 Октомври, 2014 http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=12327http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=12326Поне по данни на производителя не е....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #8 Отговорено 20 Октомври, 2014 Това съм го гледал и съм сигурен че е печатна грешка. К20 се слага на много модели и такъв разход няма 11 литра градско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FRV 0 #9 Отговорено 20 Октомври, 2014 Можеш да разровиш из интернет, че мотора 2.0 е навсякъде с 2 литра горница на градски разход. Но остави това, всеки си има мнение, целта е да помогнем на момчето а не да спорим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
power_dreams 0 #10 Отговорено 17 Ноември, 2014 (Редактирано) Здравейте и от мен, от известно време съм собственик на Хонда Стрийм 2.0 Автоматик 5 скорости и климатроник. Все не ми оставаше време за регистрация и тормозех един приятел за поръчка на части и консумативи от този як форум. Извън града при нормално каране харчи-6.5-7 литра 95. Говоря смесено каране от Варна до София и обратно, като не съм вдигал повече от 120 км. Резервоара зареждам докато прелее и на следващо пълнене пак до горе докато прелее, ама хубаво го пълня да излезе въздуха щото инъче няма да е точно. Като я избирах ме грабна от пръв поглед особенно като се качих да я карам. та си търси големия двигател 2.0 за да разбереш че караш Хонда Редактирано 17 Ноември, 2014 от power_dreams Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slash76ss 0 #11 Отговорено 2 Декември, 2014 Здравейте на всички,карам FR-V 2.0 с газова- разхода градско 15 ,извън 10-11/100км.Като съм с караваната 15/100км смесен разход.Караваната тежи около 1000 кг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
power_dreams 0 #12 Отговорено 5 Декември, 2014 Колега как се отразява дърпането на каравана толкова тежка ? Сподели дърпа ли достатъчно двигателя с тая къща на гърба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slash76ss 0 #13 Отговорено 12 Декември, 2014 По асфалта няма никакъв проблем вдигал съм до 100км.На черен път е по сложно но с малко помощ се справяме (колега с джип). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове