Jump to content
Guest sunny_cocolino

проблем свещи

Recommended Posts

Guest sunny_cocolino

Здравейте колеги, имам проблем с развиването на едната свещ.Просто заяде и не мога да я развия.Как ли не опитвах, на топъл, на студен двигател, купих си даже някаква смазка под формата на спрей и пак не става. Страх ме е да не я напъна много за да не стане по- лошо. Не знам дали има значение, става въпрос за Д15Б2.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Значи и аз имах същия проблем с една от свещите.Не знам дали твоята е заяла колкото моята,но опитай следното.Купи си препарат за улесняване на развиването на ръждиви болтове и т.н.Значи това не е чиста смазка,а има и други работи.Аз използвах WD-40.Напръскай добре както си развил така свеща донякъде.После пробвай да завиеш свеща обратно без да стягаш.И така завиваш-отвиваш постепенно все повече и припръсваш с препарата докато стане номера.Обаче ако въобще не си можал да мръднеш свещта те съветвам да не напъваш много,защото може да се счупи свеща и да остане в главата и тогава мамата си трака.Ако не си можал да я мръднеш въобще напръскай добре с препарата и остави да поседи примерно половин-един час така.После пробвай пак.Ако не стане напръскай обилно и я остави така една нощ примерно,за да може да проникне добре навсякъде и да си свърши работата.С друго да ти помогна не се сещам.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morskija

Здравейте колеги, имам проблем с развиването на едната свещ.Просто заяде и не мога да я развия.Как ли не опитвах, на топъл, на студен двигател, купих си даже някаква смазка под формата на спрей и пак не става. Страх ме е да не я напъна много за да не стане по- лошо. Не знам дали има значение, става въпрос за Д15Б2.

аз също имах такъв проблем да ти кажа варианта е само с вд-40 както каза колегата и те съветвам от опит да не се мъчиш с клуч за свещи а с въздушен гайковерт първо малко напред задължително после назад и пак и така докато се развие Няма къде да ходи ;)

аз също имах такъв проблем да ти кажа варианта е само с вд-40 както каза колегата и те съветвам от опит да не се мъчиш с клуч за свещи а с въздушен гайковерт първо малко напред задължително после назад и пак и така докато се развие Няма къде да ходи ;)

ЗАБРАВИХ НЕщО МНОГО ВАЖНО НЕ РАБОТЕТЕ С ГОЛЯМА СИЛА НА ГАЙКОВЕРТА А С МАЛКА ДА НЕ Я СКЪСАТЕ щОТО И ТАКА СЪМ ПРАВИЛ И НЕ Е НИКАК ПРИЯТНО :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sunny_cocolino

Вчера с помоща на един приятел я развих. Голяма борба падна, но най-накрая се предаде.Ето и малко подробности.Първо следвайки съветите си купих от Пикадили смазочно масло МоS2 под формата на спрей. След това намерих подходящ здрав ключ.Напръсках обилно със спрея и изчаках около половин час и опитах да я развия, но ядец:(.Свеща не помръдваше мамка му и прасе..след известно количество ругатни и чесане по главите с моя приятел решихме да опитаме следната постановка: аз напъвам с ключа а той въоръжен с един чук лекичко удря ключа от горе и свеща най-накрая подаде.След 10 минути някъде успяхме да я извадим, като почти до края излизаше много трудно.Като я видях ми стана лошо. Последните 4 витки от резбата бяха замазани с материал от главата.Леко притеснен се обадих на Дидо за съвет какво да правя.Инсртукциите бяха: леко и внимателно навиваш новата свещ, като преди това да намажа резбата с малко масълце или грес.Така и направих. Завих внимателно свеща колкото можах, но не успях да преценя дали се зави до край.След това колата запали без проблем и ми се струва че двигателя си работи нормално поне за сега.Брей че дълго стана, но се надявам че споделения опит няма да е излишен....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...