Jump to content
Guest agyulev

Волана се побърка !

Recommended Posts

Guest agyulev

Здравейте Отново притеснен ви пиша с голямата надежда някой да ми помогне. Преди 3 часа се прибирам от работа и на един десен завой само се чу "туП" волана ми се привъртя и сякаш предницата омекна и пропадна заедно с волана. Въртя в едната посока и се усеща едно прескачане като зъб който изтърва! Веднага спрях, огледах гумите - няма нищо. Отворих капака, набарах полуоските - пак нищо. Всичко си е на мястото. Понеже беше тъмно неможах да доогледам всичко перфектно. После запалих колата и опитах да завъртя на място от пълен ляв до пълен десен! Никакъв проблем. Скъш нищо не се беше случило, а аз си изкарах акъла. После може би защото бях стреснат ми се струваше, че колата не е стабилна, но уви.... Волана си беше на право - реагираше си адекватно. Общо взето всичко ОК! Но понеже това с управлението на автомобила не е шега работа, та ако има някой някакво мнение по въпроса ще съм му много благодарен. Питах един познат и каза че има някаква шпилка към кормилната щанга, която може да е прескочила, но аз незнам дали е възможно.Отново моля аз помощ - БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

Редактирано от agyulev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

виж дали имаш хидравлична течност до максимума.после я качи колата да я огледат отдолу при магарето където се захваща рейката.на мен ми се сцепи магарето така от въртене на място със същия рязък звук.отиди да го прегледат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest agyulev

хидравлична течност имам до горе - не е от нея - погледнах я. Интересното е че сега все е дно нищо не е станало - а аз съм притеснен - ама МНОГО !Това дето каза утре ще го погледна в сервиза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest agyulev

Здравейте отновоДнес бях в сервиза с моята Хонда за преглед. Значи отпред няма никакви външни признаци за нещо счупено. Единствено маншона на кормилната щанга в ляво е скъсан и щангата има малък луфт. Та днес си купих щангата - 40 лв. от Nipparts и утре ще ми я сменят в сервиза. Дава още съвсем малък луфт в хидр. рейка - но за там не ми се мисли ако трябва да се сменя нещо. Та освен това излязоха и задните тампони - големите. Зая тях ми искат по 60лв. на парче. Какво ще кажете за цените ??? Утре ще кажа за какво ства въпорос. След като сменят щангата ще ги помоля и да направят един реглаж на рпедницата ( то без това няма и как да мине). В момента колата все едно е на лед - нестабилна и изключително голям луфт има във волана - въртя а не завива директно! А това ме притеснява !!!!!Ако мога да помоля някой да изкоментира цените дали са добре или са надути. Ще съм ви благодаренПриятна вечер на всички !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Здравейте отновоДнес бях в сервиза с моята Хонда за преглед. Значи отпред няма никакви външни признаци за нещо счупено. Единствено маншона на кормилната щанга в ляво е скъсан и щангата има малък луфт. Та днес си купих щангата - 40 лв. от Nipparts и утре ще ми я сменят в сервиза. Дава още съвсем малък луфт в хидр. рейка - но за там не ми се мисли ако трябва да се сменя нещо. Та освен това излязоха и задните тампони - големите. Зая тях ми искат по 60лв. на парче. Какво ще кажете за цените ??? Утре ще кажа за какво ства въпорос. След като сменят щангата ще ги помоля и да направят един реглаж на рпедницата ( то без това няма и как да мине). В момента колата все едно е на лед - нестабилна и изключително голям луфт има във волана - въртя а не завива директно! А това ме притеснява !!!!!Ако мога да помоля някой да изкоментира цените дали са добре или са надути. Ще съм ви благодаренПриятна вечер на всички !

Здрасти,Ти сам си си отговорил на въпроса за луфта във волана - щангата ти има луфт.Празния ход на волана (както обикновенно го има при жигулите) е именно причинен от щангите и кормилната рейка.Когато не са затегнати добре и има луфт, съответно ти завърташ волана, но докато се обере луфта, за да се завъртят и гумите се получава празен ход.Затова виждаш как жигулките въртят лекичко волана, а все си ходят направо - именно - просто шофьора обира празния ход ;-)Неприятно, но факт. Лошото е, че при съвременните коли, този луфт не трябва да го има - но при теб се е получил. Усещаш го особено като караш по-бързо, защото тогава изминаваш повече метри за единица време и не можеш толкова бързо да обереш луфта.Сервиза е решението - бягай докато е време.Успех.ПП: за цените не мога да ти дам съвет - не ми се е налагало да ремонтирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BurZz

Цените според мен са добре. Аз сменях големите тампони отзад преди месец - два. Цената им беше точно толкова - 60лв парчето + 20лв за смяната и на двата. За щангата не мога да кажа, но все пак мисля че 40лв е в реда на нещата.Със здраве!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest agyulev

Благодаря на всички !Току що взех колата от сервиза. Смениха и кормилната щанга и направиха реглаж на предницата. Има голяма промяна. Изглежда и дясната щанга ще сменям след време. Определено старата имаше луфт. Ще кача снимки малко по-късно вечерта - ако успея :(Сега остава да взема задните тампони и е перфектна.Засега това от мен - хиляди благодарности !Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...