Legal 44 #1 Публикувано 20 Август, 2014 Здравейте, интересува ме, кои обороти са най-добрите за работата на този двигател? Четох, че шофиране с обороти 1500 - 2000 не било добре за колата, зацапвало се нещо. Интересуваме, ако това е вярно, какво се зацапва и какви са признаците? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #2 Отговорено 20 Август, 2014 Мисля, че няма добри и лоши обороти, а съобразяване със скоростта.Майстора ми даде съвет, ако имам филтър за твърди частици, на дълъг път да покарвам известно време в по-високи обороти, по-агресивно. Така се получава нещо като "самопочистване" на този филтър, т.е. Част от мизерията изгаря.Не знам дали го обясних правилно, но е нещо такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
butaloto 6 #3 Отговорено 20 Август, 2014 Ниските обороти на високи предавки са вредни.. като й натиснеш рязко газта на 5-та при 60км./ч. например.. се чуди какво да прави колата, да се набира ли, да спира ли.. По мое мнение 4000об./мин. са най-добрите обороти за мотора, имаш оптимално мазане и охлаждане в тези режими. Ма пък ти колата сам трябва да си я усещаш кога й е добре или зле Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #4 Отговорено 20 Август, 2014 4000 rpm? Говорим за дизел, все пак?!Струва ми се високо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #5 Отговорено 20 Август, 2014 То си е до стил на каране ...колата е пъргава от 1800 до 2500 оборота т.е в макс.въртящ момент. Там е най-приятна за каране.Иначе за икономично каране 1500-2000 оборота без рязки ускорения на темпомат прави чудеса. В книжката са описани смяната на скоростите по следния начин Shift up 1st to 2nd 15 km/h (9 mph) 2nd to 3rd 35 km/h (22 mph) 3rd to 4th 55 km/h (34 mph) 4th to 5th 70 km/h (43 mph) 5th to 6th 85 km/h (53 mph) Така , че прецени и се забавлявай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове