Jump to content
Asti

Фарове на Акорд 6-та (1999г.)

Recommended Posts

Здравейте колеги. 

Имам малък проблем с фаровете от Accord Type R които са с инсталацията на обикновен Accord или по-точно казано - нямам дълги :D 

 

Схемата е следната - инсталацията е от Accord 1.8, там фаровете са кристални с обикновенни крушки и буксата на фара е с 4 пина:

1.маса

2.габарит

3.къси

4.дълги

 

Фаровете от Type R са с фабричен ксенон, който е на отделна букса, а буксата която влиза в фара е само със 3 пина ... предполагам липсващия е този за късите, защото дълги и габарит са си пак на обикновенни крушки.

 

Съответно моето творение беше да сравня буксите и там където на Type R -а липсва пина, значи на инсталацията от 1.8, от излишния пин трябва да взема тока за пускането на ксенона. Съответно на буксата за ксенона хванах масата заедно с тази за дългите и габарита и пуснах кабела за късите към буксата на ксенона. 

И сега имам следния ефект/дефект:

Пускам габарит - светва ОК

Пускам къси - светва ксенона ... 

Обаче освен ксенона на таблото светла и лампата за дългите, а дългите не светят. Ако сменя от къси на дълги - никаква реакция, работи си само ксенона. Ако загася фаровете и само цъкна светкавица на дългите, отново пали ксенона, но крушката на дългите в фара не реагира при никакви обстоятелства. 

 

Ако бях объркал да включа ксенона на мястото на дългите а не на късите - щеше да пали ксенона само на дълги, ако го бях объркал с габарита - нямаше да има габарити, а направо ксенон ... ама той сега незнайно защо работи постоянно и на къси и на дълги и според колата съм винаги на дълги, които немога да спра никак. 

 

Някакви идеи какво съм объркал ? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...