jikencio 46 #1 Публикувано 6 Юли, 2014 Здравейте колеги, Не открих старата тема или някоя подобна за ABS и за това пускам нова. Значи на мойта кола още от както я взех от време на време светеше лампата на ABS. Преди като я измиех на автомивка се оправяше, а последния път на задно дясно кололо бях напръскал със спирачна течност всички там простотии и около една година не светеше грам. От една седмица започна да свети и вече няма гаснене и най-интересното е, че след измиване започна. Пръсках по датчиците на ABS, но уви - не се оправя.. Имате ли някакви други идеи какво да проверя за да изгасне. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #2 Отговорено 6 Юли, 2014 Според мен колега можеби имаш заминал датчик. Ако имаш възможност вземи от някъде един оборотен и го сложи на мястото на съмнителния. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #3 Отговорено 6 Юли, 2014 проблема е, че незнам кой е съмнителния... Утре ще видя да почистя предните да видя какво ще стане... Днес иначе се оправи за малко, но после пак започна да свети... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #4 Отговорено 6 Юли, 2014 А между другото сега се сещам за всеки случай прегледай и и на самата главина това, което е срещу датчика. То е едно като гребен и може някъде да се е зацапало. Като цяло започни с подробно почистване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #5 Отговорено 7 Юли, 2014 Прочети грешката и ще видиш къде е проблема ;)forums.hondabg.com/index.php?showtopic=73223 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #6 Отговорено 8 Юли, 2014 еми точно реших да я прочета грешката и лампата хвана та изгасна и от вчера не е светвала.... Сигурен съм, че пак някога ще светне и ще видя тогава грешката... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #7 Отговорено 19 Юли, 2014 Светна лампата, но нещо не намирам букса под жабката, за да направя тази диагностика. Със сигурност ли ма букса и къде е точно? Гледах отдолу и няма нищо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #8 Отговорено 28 Юли, 2014 Намерих буксата и направих това, което пише. Даде грешка 15, което означава сензор заден десен. Свалих го,защистих всичко, каквото можах. За нещастие лампата продължава да свети. Явно датчика е за смяна, но имам само едно съмнение - когато бяха наодннията по морето колата попадна в една локва и беше потънала до средата на гумите. След това 100 километра пак не светеше. Някакви други предположения или да ситърся датчик? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simmart 1 #9 Отговорено 4 Август, 2014 Замери си датчика с омметър,мисля че стойностите бяха от 700до1300ома ама не съм много сигурен.Ако не ти работи няма да ти покаже нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове