Jump to content
Guest Коцето

Търся ламбда сонда

Recommended Posts

Guest Коцето

Колеги търся ламбда сонда с 5 кабела за Honda Civic 1.5 1996г английския модел. Моля Ви ако имате информация къде мога да намеря-пишете ми.Предварително ви брагодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

ОТ КОСЕР вносител на TOMKO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Коцето

и там няма.общо взето обиколих всички големи магазини в пловдив и никъде не са чували за такава с 5 кабела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

защото ти трябва специална хондова сонда.... питай в бултрако, но се приготви да те заболи сърцето....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Наистина приготви си една сума от 600-700 лв !!! На Логото е с 4 кабела в Бултрако струваше 600 лв :) а в Германия 450 лв , леля ми я докара и нещата се оправиха !!! Такива универсални и т.н. няма да ти помогнат , не стават просто :) Пробвай в eBay има екип във форума ,който може да ти ги поръча :D НО преди всичко това , отиди на стенд в новия център на Хонда в Пловдив за да ти потвърдят , че си е отишла !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Наистина приготви си една сума от 600-700 лв !!! На Логото е с 4 кабела в Бултрако струваше 600 лв :) а в Германия 450 лв , леля ми я докара и нещата се оправиха !!! Такива универсални и т.н. няма да ти помогнат , не стават просто :) Пробвай в eBay има екип във форума ,който може да ти ги поръча ;) НО преди всичко това , отиди на стенд в новия център на Хонда в Пловдив за да ти потвърдят , че си е отишла !!!

и кои Хонди са с такива специални? Всички или има "опростени" модели :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Коцето

Определено дерат кожи, но като знам че ще ми бутне разхода на половина, а сега ми гори около 12/100 градско...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest charlie

Добре де колеги, каква тази местерия с този тип Ламада сонда за икономичните, Кви толкова сигнали текат по нея, че струва два пъти повече от широкобандовата Ламда дето е с контролер и т.н. Имам чуството че некой "ни мета на джанката" с този тип ЛамБади?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

не ни мета :rolleyes:

сондата на икономиците е широкобандова. Контролера е в ЕЦУ-то.... всъщност 1/3 от ЕЦУ-то е контролер за сондата, а останалото е ЕЦУ :lol:

На всичкото отгоре, доколкото знам самата сонда е специфична ( както са всички широкобандови сонди) и до колкото знам не е взаимозаменяема с примерно бошова широкобандова сонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BlackSun

Аз лично си поръчах от бултрако сонда ( с 4 кабела) за моята хода 1,6isr vtec 97' и струваше 246лв или нещо подобно такаче дирекно там не за друго а защото хондите си искат хондова сонда повярвай ми!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

не ни мета !!!

сондата на икономиците е широкобандова. Контролера е в ЕЦУ-то.... всъщност 1/3 от ЕЦУ-то е контролер за сондата, а останалото е ЕЦУ !!!

На всичкото отгоре, доколкото знам самата сонда е специфична ( както са всички широкобандови сонди) и до колкото знам не е взаимозаменяема с примерно бошова широкобандова сонда.

100% вярно - потвърждавам...

този вид не подлежи на замяна нито с Томко или каквато и да е...не ства...минах през този ад ве4е

зна4и ли4но съм питал в Бултрако и ми казаха 4е може да се достави,нямат я нали4на и се плаща около 40% капарао , а цената която ми обадиха е то4но 478.00 лв. !!!

Е не я купих,просто отка4их мойта и си карам с грешка в екуто и не ми дава голям разход,12/100 е абсурд - при такъв разход ша се гръмна...

Има и по грамотно и евтино решение, но не става за ден или два - но определено е по-добре и по-евтино...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Коцето

ще ми споделиш ли решението.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest charlie

Добре де 1net. Знам че си напред с материла по ЦПУ-тата. Ако имаш схемата на ЦПУ-то, намира се къде е контролера на самото ЦПУ, вадиме му захранването или там намираме изхода на контролера и човека си взима една Широкобандова Ламбада с външен контролер и се боцка на директно към входа на оригиналното ЦПУ. Вярно че сумата ще бъде пак около 450-500 лв. ама Ще има Ламбада с външен контролер и там разни екстри с ПЦ да си настройва квот си иска. Другото решение е като мойто с "отворено ЦПУ", ама трябва да си малко маняк за това решение, защото си е цъкане бая по кабеляка и датчиците, но конверсията си отива над 700 - 800 лв. за сметка на вървеж, коне, икономия ако щеш...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Ако побързаш може да си поръчаш при Prelude /Иво/. Той сега прави поръчка от САЩ оригинални части.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=9240&st=0Излиза доста по-евтино от Бултрако !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Това което правим с Мишо е че му слагаме друго ЕЦУ: в неговия случай - P1J и нормална сонда. Даже мишо в момента е с едножилна :( 60-80лв ;) но колата си иска още настройки... има време ;)Чарли, P07 ЕЦУ-тата имат вътре 3 процесора ( даже не са ЦПУ-та, ами са микроконтролери). Един главен, един резервен и един за сондата. Ако някой измисли какъв е сигнала от контролера на сондата до - главния добре, но аз залагам доста че връзката е цифрова. Дори да не е, не знаем какъв е вида му. Едни типове бяха пробвали P07 с програма за P28 и.... топки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest charlie

Ами ясно яка греда... или поръчка от щатите /Иво/ или цялосна подмяна на Професора и Ламбадата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nikolay

И аз се бях видял в чудо преди година с такава сонда. В крайна сметка мои приятели, живеещи във Франция ми я купиха по e-bay с доставка от Щатите, като всичко излезе към 270 лв. После друг приятел ми я донесе на връщане от Франция /До Б-я не доставяха/. Всичко отне около месец и доста бири със съответните приятели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...