Jump to content
Guest todor petrov

въпрос за двигател

Recommended Posts

Guest todor petrov

Привет от Монтана на всички от форума. Най после реших да се регистрирам :) След като бях горд притежател на хонда сивик 3 генерация седан, в продажение на около 12 години.Реших да си взема малко по нова хондела, попаднах на обява сивик 4 генерация седан собствениками каза че двигатела е 1,6 пълна инжекция 16 клапана с един распред вал, та вапроса ми е кой двигател може да е това и колко коня? Гледах в каталога на двигатели във форума и ми прилича наd16z2 но не съм сигурен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

Вероятно е Д16А6-110 магаренца! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

именно този, но е малко по-вероятно да е д16а6... което си е същия двигател. Май д16з2 се води 112к.с а д16а6 се води 108к.с, но ако питаш мен тази разлика все едно я няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikitooo

1net е прав, с който и от двата да е, разлика почти няма. Аз съм със седан D16A6 вече четвърта година и много съм доволен. Ако колата ти харесва като цяло, няма да сгрешиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest todor petrov

благодаря за отговорите но маи се настървих на една акорд 4 генерация но пък излиза неяснота относно двигатела, собственика твърди че е А20А3 16 клапана карбуратор 136 коня а в интернеттоя двигател го дават с 12 клапана инжекция 122 коня, сега кои е крив и кой прав незнам съвсем се заблудих ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

благодаря за отговорите но маи се настървих на една акорд 4 генерация но пък излиза неяснота относно двигатела, собственика твърди че е А20А3 16 клапана карбуратор 136 коня а в интернеттоя двигател го дават с 12 клапана инжекция 122 коня, сега кои е крив и кой прав незнам съвсем се заблудих ;););)

Правилно си видял 12кл.122коня!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest todor petrov

човека ми прати снимка на двигатела отгоре пише 16 клапана и доколкото видях са два карбуратора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest todor petrov

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от todor petrov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

тоя 1.6 може и да е д16а2 ... познавам човек с такава 4-та ген. ... и той май е малко помощен от з2 и а6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

какъв е тоя мотор бе?!?!?!?!баси това прилича на акордов двигател... егати къде му е стартера...Човек, провери му моля те номера и го пусни тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

и акумулатора е на обратно ... това май не е сивик :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

какъв е тоя мотор бе?!?!?!?!баси това прилича на акордов двигател... егати къде му е стартера...Човек, провери му моля те номера и го пусни тук.

ами то, това нали е Акорд 4г? Защо се чудиш че прилича на акордов ДВГ?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

верно че вече говорим за акорд... объркал съм се защото в началото идеше реч за сивик... !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ludemir

ИНТЕРЕСЕН ДВИГАТЕЛ КАКЪВ ЛИ Е. НЕ БЕХ ВИЖДАЛ ТАКВОЗ НЯЩО :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

ИНТЕРЕСЕН ДВИГАТЕЛ КАКЪВ ЛИ Е. НЕ БЕХ ВИЖДАЛ ТАКВОЗ НЯЩО :angry:

Моят на сивика ми (5 ген) е същият а номера му е D15B3 :bg: Така че иди ги разбери.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече си взех въпросния акорд за сега няма проблеми много ме кефи но въпроса с двигателя и номера на купето си остават, купето е jhmca56800cxxxxxx а двигателя A20A3 та и двете не съвпадат с деиствителноста тоя номер отговаря на акорд предишната генерация двигателя също които би трябвало да е 12 клапанов а дефакто е 16 клапана и според мен е от F сеията :lol:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече си взех въпросния акорд за сега няма проблеми много ме кефи но въпроса с двигателя и номера на купето си остават, купето е jhmca56800cxxxxxx а двигателя A20A3 та и двете не съвпадат с деиствителноста тоя номер отговаря на акорд предишната генерация двигателя също които би трябвало да е 12 клапанов а дефакто е 16 клапана и според мен е от F сеията :blink:

Публикувано изображение

Добре де нали вече си му собственик карай си го с кеф и да не ти пука!!!

А и между другото много испънат ми се видя на снимката а честит да ти е ;);)

желая ти много безаварийни км и т.н.

:bg:;):bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...