Jump to content
Guest r2d2

Масълце

Recommended Posts

Guest r2d2

От 1-2 месеца я забелязах 4е ми погорва от масълцето.Днес махнах тротелбодито за нещо и гледам от вътре колектота е поомаслен.На какво ли точно се дължи. То или гумички или сегменти. Ма май 6а дойдат да са сегменти.Компетентни предложения? :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

Ами .. на 90% са сегментите и то само маслообиращите, другите са си ОК и колата си лети, ама тия сдават багажа и започва да си пропушва и да си погорява, особено на високи обороти ... :) Вече на 2 броя сме го изпитали това, а като гледам колегите от форума и те за същото разправят, та така ... В общи линии 5-600лв - сегменти, гарнитури, гумички на клапаните и биелни лагери - това е процедурата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Зна4и разхода на масло не е малък около 1л. на 3000км.И се чудя да не би да е станало нещо друго. Да не съм счупил сегмент или.Между другото този разход го усетих след като я пробвах за макс. скорост и я бях напънал с 207 км. за няколко минути(7-8).Ина4е колата сега си е пу6ка само ,че като ускорявам бързо прави димна завеса. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Колега,с тоя разход на масло са си сегменти отвсякъде.Щом е омаслено чак горе,значи че прави декомпресия в картера и оттам вдига маслото горе.Направи си един експеримент:развий капачката за наливане на масло горе на капака на главата и докато работи двигателя си сложи ръката на отвора,а с другата ръка дай от жилото на газта пълна газ.Ако хвърли масло по ръката ти значи си за ремонт.Ако от там не стане направи същата процедура от щтеката за маслото.Тези "бабешки" експерименти са наъ-лесния начин да разбереш дали се е издухал мотора както и постоянния синкав пушек от ауспуха.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Ако са сегменти е само масления. Не духа от капачката или щеката. Сивкавия пу6ек го има.Аз говоря за този маркич който е сложен директно на колектора(след дросела), не за този който идва от капака на главата и се включва преди дросела(този си е абсолютно чист), а на долу се спуска до една метална кутия която е захваната отзад на блока и играе някаква роля за вентилация на картета май.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GT 4G

Аз карам D15B2 4G! След като вчера си записах час за смяна на маслото, погледнах нивото на старото масло и бях ;) Беше под минимума! Не го бях проверявал от лятото (ГОЛЯМА ГРЕШКА). Днес си смених маслото при Омбре и там ми казаха, че често този двигател има проблеми конкретно с масления сегмент, за това гори масло. Другите сегменти са си ОК. Като се отвори двигателя трябва все пак да се сменят всички гарнитури и сегменти и гумички! За това ремонта за отстраняване на този проблем ми казаха, че е около 500-600 лв :) , както по-горе е написал колегата Iceman!

Редактирано от GT 4G

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Препоръчайте ми сегменти. Но да не са от кашкавал. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest at_chuchev

мдаа ... и аз преди 2,3 седмици си взех колата от ремонт...сегменти, гумички и т.н...е мойта беше доста зле, защото и глава сменях, норемонта беше грубо 850 лв.../цената включва и труда/, като 200 от тях отидоха за главата.За марки незнам какви са...не съм питал :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

мдаа ... и аз преди 2,3 седмици си взех колата от ремонт...сегменти, гумички и т.н...е мойта беше доста зле, защото и глава сменях, норемонта беше грубо 850 лв.../цената включва и труда/, като 200 от тях отидоха за главата.За марки незнам какви са...не съм питал ;)

200лв за глава , малее , кой те ужули така колега :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...