Jump to content
target

D16a6 гасне на газ

Recommended Posts

Civic 4, D16A6 с обикновена газова

От около седмица имам следния проблем:

Паля си колата /студена/, без значение /бензин, газ/ нямам никакви проблеми, държи си високи обороти и с покачване на температурата оборотите падат и се нормализират 800-1100 /на газ/ при достигане на максимална работна температура на двигателя.

През това време на увеличаване на температурата и след това при достигане на нормална работна температура нямам абсолютно никакви проблеми, независимо кое гориво ползвам и кога го прехвърлям, следователно от бензин на газ и обратно от газ на бензин.

Проблема се появява при изгасването на автомобила и неговото палене след малко. На момента започва да гасне на газ и да не може да се форсира както трябва,а на бензин нямам проблеми. В началото - първите два дни, като я форсирам 2-3 пъти на газ се оправяше и нямаше проблеми до следващото гасене на колата. След това тази процедура не помагаше.

Направи ми впечатление, че като се е появил проблемът и като я покарам сравнително малко време на бензин 3-5 минути и прехвърля на газ, пак го нямаше проблема, но ако е карана по-малко време на бензин примерно 1 минута, проблема си оставаше същият.

Другото което ми направи впечатление е, че автомобила като се угаси и се запали скоро примерно до петата минута проблема го има, но не и ако се запали по-късно примерно след петата минута.

При получен проблем на газ, докато карам на бензин имам чувство, че колата не е така динамична, както без да се е случвал проблемът.

Взети мерки без резултат по проблемът:

- Почистване на газов филтър

- Почистване на дросел

- Проверка на свещи

Имам съмнения, че колата има някакъв проблем, който не е пряко свързан с газовата уредба, а просто когато проблема се случи, осезаемо се забелязва на газ.

Тук в линка съм качил нагледно клипче

https://www.youtube.com/watch?v=pdYBG0CBVkU

Моля за Вашето съдействие!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...