target 0 #1 Публикувано 11 Май, 2014 Civic 4, D16A6 с обикновена газова От около седмица имам следния проблем: Паля си колата /студена/, без значение /бензин, газ/ нямам никакви проблеми, държи си високи обороти и с покачване на температурата оборотите падат и се нормализират 800-1100 /на газ/ при достигане на максимална работна температура на двигателя. През това време на увеличаване на температурата и след това при достигане на нормална работна температура нямам абсолютно никакви проблеми, независимо кое гориво ползвам и кога го прехвърлям, следователно от бензин на газ и обратно от газ на бензин. Проблема се появява при изгасването на автомобила и неговото палене след малко. На момента започва да гасне на газ и да не може да се форсира както трябва,а на бензин нямам проблеми. В началото - първите два дни, като я форсирам 2-3 пъти на газ се оправяше и нямаше проблеми до следващото гасене на колата. След това тази процедура не помагаше. Направи ми впечатление, че като се е появил проблемът и като я покарам сравнително малко време на бензин 3-5 минути и прехвърля на газ, пак го нямаше проблема, но ако е карана по-малко време на бензин примерно 1 минута, проблема си оставаше същият. Другото което ми направи впечатление е, че автомобила като се угаси и се запали скоро примерно до петата минута проблема го има, но не и ако се запали по-късно примерно след петата минута. При получен проблем на газ, докато карам на бензин имам чувство, че колата не е така динамична, както без да се е случвал проблемът. Взети мерки без резултат по проблемът: - Почистване на газов филтър - Почистване на дросел - Проверка на свещи Имам съмнения, че колата има някакъв проблем, който не е пряко свързан с газовата уредба, а просто когато проблема се случи, осезаемо се забелязва на газ. Тук в линка съм качил нагледно клипче https://www.youtube.com/watch?v=pdYBG0CBVkU Моля за Вашето съдействие! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове