Jump to content
Guest CHIPSI

Има ли двувалов двиг. 5g

Recommended Posts

Guest CHIPSI

Колеги , дали има двувалов двиг. D-серия който да е монтиран на 5-та или 6-та ген 1.6 , без VTEC ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

аз порових малко в темата "Двигатели на Хонда" и намерих само това като нещо такова , но не съм сигурен де ...D16Z4 1590 1130 DOHC, w/o CAT Civic, Concerto 90/95 абе имаше едно време едно момче адх-хонда - то ако чете форума все още може да каже мисля :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

има някакви проучвания, че ZC двигателя е правен до 94та година, и е слаган на 5та генерация. но за кой пазар, не можах да разбера. в manual-а за 5та генерация липсва този двигател. но е напълно възможно да има такъв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

аз порових малко в темата "Двигатели на Хонда" и намерих само това като нещо такова , но не съм сигурен де ...D16Z4 1590 1130 DOHC, w/o CAT Civic, Concerto 90/95 абе имаше едно време едно момче адх-хонда - то ако чете форума все още може да каже мисля :)

И аз рових и намерих само този :D16Z4 1590 1130 DOHC, w/o CAT Civic, Concerto 90/95 ...... ама ми се струва малко бъгово инфото с тия 1130 коня :) Ако има някой с такъв двиг. или да има инфо. нека сподели , моля :) и дали е слаган на седан ??? Редактирано от CHIPSI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Има Кончертно с двувалов 1,6 двигател и е 130 конски сили май.незнам дали е Д серия обаче със сигурност

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

има някакви проучвания, че ZC двигателя е правен до 94та година, и е слаган на 5та генерация. но за кой пазар, не можах да разбера. в manual-а за 5та генерация липсва този двигател. но е напълно възможно да има такъв

За Българскиа пазар има направен един такъв :) прототип за сега , следва доизкосуряване и евентуално пускане в масово производство :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

За Българскиа пазар има направен един такъв :) прототип за сега , следва доизкосуряване и евентуално пускане в масово производство :)
Да тоя и аз съм го виждал. Изпитва се при екстремни условия! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

Да тоя и аз съм го виждал. Изпитва се при екстремни условия! :)
скоро ще излезе на бг пазара втория такъв екземпляр но малко по мощен :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Незнам дали е серийно,но в щатите масово 5ген се кара с ZC

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

е чак пък масово... пък и те викат ZC на какво ли не... дори на д16а6.Определено е слаган д16а8/а9 на 5ген сивик, но си е рядкост според мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

е чак пък масово... пък и те викат ZC на какво ли не... дори на д16а6.Определено е слаган д16а8/а9 на 5ген сивик, но си е рядкост според мен.

не ДОРИ, а това е най-масовия ZC там. Но интересното е, че не само му 'викат', но и на блока си пише ZC. Има едновалов ZC (аналог на D16A6), едновалов ZC с VTEC (аналог на D16Z6), двувалов ZC без катализатор (аналог на D16A9) и двувалов ZC с катализатор (аналог на D16A1, D16A8, D16Z5). Има дори и двувалов ZC с карбуратор ... такова чудо не съм виждал!Ето ги и различните разновидности на двуваловия с инжекцион: DOHC ZCза последния пише

appeared in EG5 civic bodies

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...