Jump to content
Guest prelud

Покупка на Civic

Recommended Posts

Guest prelud

Здравейте, знам, че това вероятно и тук е банална тема, обаче с риск да спамя ще си напиша каквото искам да попитам, пък ако на някой му се пише може да ми помогне :thumbs1:Такаа, от 2-3 години карам Пежо 306 1.4 75коня 93 година. Причината да поглеждам към хондата е, че искам да карама кола с повече екстри, по-мощна и може би по-нова (това не го смятам за особен+). Днес цял ден съм чел из форума и на базата на някакви предварителни симпатии, които имам и неща които съм чувал, пък и парите с които разполагам мисля, че хондата е колата за мен.Искам да ви помоля просто за един съвет за какъв модел да избера на базата на няколко неща които за мен са важни.Та,1. Искам колата да е повече от 75к.с., но не само това ами да има наистина осезаема разлика от това което карам в момента. Може би 100+. Не ме интересува да развива високи скорости, а по скоро искам когато карам нормално със 120-130 да имам някакъв резерв да изпреварвам без да дебна половин час и да се засилвам отдалече когато някой пред мен кара със 110 например. Това май се казва "еластичност", което на Пежото му куца вероятно защото е с малък мотор.2. Искам да има ел. стъкла, серво упрваление и климатик. Това може да звучи смешно, но Пежото ми няма тези екстри и искам това, което взема да бъде задължително оборудвано с тия неща. АБС ми се иска, ама гледам, че е рядкост и при моделите, които го има са по-скъпи като цяло защото са по-нови.3. Искам да не гори повече от 11/100 в София.Тъй, това са моите изисквания. Четох за 5то и 6то поколение на Сивик и чесно казано 5то ми харесва повече на външен вид. Единствено ме притеснява, че има доста мнения из нета, че вътре в купето е шумно. Това, ме кара да се замисля за 6то поколение, може би някой ще опровергае тия мои опасения.Накрая, парите които мога да дам са около 5000-6000 лв. може би малко повече ако наистина има нещо, което се убедя, че си заслужава.Моля ви, ако някой му се занимава да ме посъветва за конкретни модели, двигатели и т.н. за които да се оглеждам. Ако изобщо мога да се надявам на нещо за тия пари и тия изисквания. Пък аз почвам да се ослушвам и да ходя някъде да "пипна" дето се казва :cool: и да покарам някой Сивик да видя как е.Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

6г. Д15З6/Д15З3 114 кс (колегите да кажат по точно) повечето с този мотор имат АБС, но съм виждал и без АБС. останоло, което искаш има. но паричките са ти малко за 6г. малко са шумни, но това е един от малкото им недостатъци. за това пък удоволствието от управлението, ниския разход, динамиката и вискота надежност са нещо, което те кара да забравиш бързо за шума в купето. пък и хубавата музика решава този проблем. успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TrAdIuLi

Така....гледам харесал си 5-та генерация ...Искаш нещо по-вървежно от пежото.... на 5-та генерация всички двигатели 1.3 , 1.5 , 1.6 са доста по-пъргави от твоя :blink: За тези пари 5000-6000 хил. може да си вземеш перфектна 5-та генерация с 1.5 16v мотор .... който е в пъти по пъргав от този на пежото .... -> пример един такъв сивик върви повече от голф 3 ГТи 115 коня , демек върви много добре ;) .... можеш да си намериш 1.5 с ел. тъкла и хидравлика ,но трудно ще бъде склима Препоръчаният от мен лично сивик е с 1.6 SOHC VTEC мотора ( D16Z6 ) .... като вървеж е много добър и е с може би най-дългата скоростна кутия на сивик ..... демек за дълго (магистрала) ще ти е екстра ....ускорението и доускорението е отлично ;) като екстри има всичко ,само без ABS ,доколкото съм запознат само b16a ( VTEC 160 коня ) на сивик има абс .... за тези пари може да си намериш доста читав д16з6......За големия VTEC няма да коментирам ,защото парите ти за БГ са малко ,а пък и са доста голяма рядкост От мен това .... ако намериш д16-ка се мятай без да му мислиш много ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest beneton4o

Здравей.Ще ти отговоря по точки като взема за пример мойта ;) от аватара(един от масовите модели). Та,1.Препоръчвам 5-та генерация с 1.5 16v мотор D15B2.90 коня е (задължително го пробвай ако имаш възможност)-ще се изненадаш приятно.Ако говорим за хечбек,ще видиш колко бързо се изстрелва лекото купенце :P:blink: .И няма да имаш проблем с изпреварването :P;);) .2.Относно екстрите-моя хеч е 95-та и има :ел стъкла и огледала,централно,серво и климатик и др.3.Гори около 8 градско.Относно шума в купето.......ами ако имаш някъква музика почти не усещаш шума на двигателя,но имай в предвид,че доста приятно ръмжат хондичките(но ти сам ще чуеш) ;) .Значи само ABS няма ,но аз ти описах един от по-обикновените модели,а и цената им е около 4800-5500 (с клима) ,съответно към 4000 (без клима).Това мога да ти дам като инфо,гледам че горе долу съвпада с това което търсиш.Пак казвам това е съвсем обикновен модел,а ако имаш възможност за нещо повече(изобщо не му мисли) ;) .PS. Попълни си хубаво профила,пък знае ли се :D , колегите от твоя град може да ти дадат един TEST DRIVE ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chefo

здравей братле, и аз като тебе съм се засилил да си купувам хонда, поради същите причини като твойте, само дето колата дето съм я карал до сега е пежо партнер 1.9 чист дизел (71 коня), и аз търсех нещо над 90 нокя и задължително да не е карана в БГ, смятах да ходя до германия за кола, обаче един пич ми предложи много примамлива оферта - civic 1.4 с клима, от края на 98 година, за 6000 лева, обаче колата е на инвалид. Както се досещаш тази не отговаря много на моето "изискване" да не е карана тук, но офертата е много добра (според мен).та всичкото тва го изписах за да те питам, ти като човек който е в моята позиция, би ли купил тази кола, няма ли да те притеснява тва че е на инвалид и няма я на твоя име

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelud

Привет, благодаря за насоките и куража ;) Вече мога да кажа, че единственото, което ме спира е това, че още не съм карал/возил хонда. Но и това скоро ще стане, оказа се, че имам познат който има 5г. Като се замисля май е по-добре да взема по-запазена 5г отколкото по-евтина 6г. Поне засега така си мисля. Чефо, относно офертата за 6000лв и аз я видях. Да ти кажа не съм много наясно как точно стоят нещата с това колата да е на инвалид, но мисля, че може по някакъв начин да си прехвърлиш като си платиш допълнително. Но наистина не знам. Все пак, на мен не ми се нарави колата да не си е моя поради много причи и не бих взел такава кола. Ще ви държа в течение като има развитие по темата :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

колега, с тези критерии за избор на кола, и парите, които си приготвил, хонда не е твоята коласъжалявам да го кажа това точно във форума на хонда, но ти нямаш нужда от качествата на хонда. ти имаш нужда повече от едно по-новичко пежото ще ти предложи тези екстри, които търсиш, комфорт и разхода му ще е към 11 - влиза в твоите сметкиза да караш хонда на тези пари, трябва да си склонен на доста компромиси. и то точно с тези неща, на които държиш -- екстрите. забравяш за абс, климатик ако намериш ще е добре. звукоизолацията не е на най-високото ниво - музиката на двигателя, на гумите и пътя, е постоянен твой спътниктака че отговори си на въпроса защо точно хонда искаши ако наистина държиш на хонда и на тези екстри, си приготви повече парички. също се замисли за акорд - там екстрите са на ниво, комфорта е много по-висок

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...