jikony 2 #1 Публикувано 14 Април, 2014 (Редактирано) Здравейте колеги. Онзи ден колата ми която е civic 8 2.2 ctdi 2007 ми направи следния проблем. При палене колата върти но не пали.Разкачих акомулатора поизчаках поставих го пак и отново не става. Извиках човек който да направи диагностика, като първоначално се усъмни в проблем с имобилайзера. Когато обаче проверихме дюзите новото на горивото в една от тях беше доста по голямо от останалите. Посъветваха ме да купя дюза и да се смени.Така и направих купих дюза втора ръка на поносима цена сложихме е но проблема е същия. Когато напръскаме със старт спрей през отвода за въздушния филтър колата пали. От диагностиката няма никакви проблеми без грешки. Колата пали когато я пусна на ход без да се затормозява. Гледахме какво ли не свещи маркучи и не може да установим какъв е проблема. Смятам да ходя в специализиран сервиз на хонда но ако някой може да ми помогне ще бъда много благодарен. Редактирано 14 Април, 2014 от jikony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikony 2 #2 Отговорено 16 Април, 2014 Тъй като установих проблема ако някой има подобен съвета ми е да си направи диагностика в специализиран серзвиз. При мен от диагностиката теста на горивната рейка не бе покрит което подсказа че е за смяна. Опитах да върна дюзата която взех по-рано от търговец на втора ръка части и да поискам да му доплатя за новата част но той ми отказа с което ме изгуби като клиент.Дюзата ще остане за резервна или някой ако има нужда може да ми пише. Купих горивна рейка и всичко си дойде на мястото. Също разбрах че когато използваме не оригинален въздушен филтър се получава една дразнеща вибрация при подаване на газ. Решението е да се сложи оплътняваща гума от оригинален филтър и всичко изчезва. Дано съм бил полезен с инфото! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове