Plamen.Dilkinski 40 #1 Публикувано 27 Март, 2014 Здравейте колеги,От известно време търся из форума тема отговаряща на моя въпрос, но тъй като не успях да намеря ще пусна нова.От няколко месеца съм горд собственик на Сивик 6-ца fastback 1.5 Vtec. Много съм доволен, гледам я като писано яйце, но отскоро при потегляне от покой на първа, или при провличане на полусъединител в задръстване на втора, се чува стържещ звук за около 2-3 секунди от предната лява част на колата, буквално при отпускането на съединителя и съответното подаване на газ.Разпитвах тук-там, казаха ми че било аксиален лагер на съединител, но той е сравнително нов - на не повече от 50k. километра, отделя нормално, при натискане и отпускане на педаля на място при включен двигател няма никакъв проблем, предавките влизат нормално, при включване на предавки след потеглянето няма никакъв проблем, при сваляне на предавки също, само при тръгване с нормално количество газ.Достра странна ситуация.. ще съм много благодарен ако някой сподели мнение. Благодаря предварително.Поздрави,Пламен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #2 Отговорено 27 Март, 2014 маншона на мястото ли си е ? аз имах подобен проблем но при мен беше в движение и се оказа че диска има прекалено голям ръб и опира в накладката .. при смяна дискове накладки всичко заспа ... чуваше се най много при потегляне ,... и после при определена посока на движение ( леко в ляво ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #3 Отговорено 27 Март, 2014 За маншон - не знам, но дисковете и накладките са добре, проверявах наскоро, а тоя маншон каква роля играе, защото мисля че имам един преден ляв за смяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #4 Отговорено 28 Март, 2014 да предпазва да не влиза прах боклуци и тнт .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #5 Отговорено 29 Март, 2014 Лагера е! Скоро очаквай да почне и да ти притриса. С други думи купувай комплект съединител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #6 Отговорено 29 Март, 2014 Добре, ако е лагер не би ли трябвало всеки път при натискане и отпускане на съединителя да се чува ? А за комплект съдинител, не мисля че има нужда, все пак не е толкова стар. Явно ще се ходи при Омбре скоро време А относно маншона, когато й сменях масло, ремъци, филтри и т.н. свалихме предната лява гума заради ремъците, и ми казаха, че имам един маншон, които е за смяна. Интересното е, че след това два пъти са я гледали различни майстори и никой не спомена въпросния маншон, сигурно просто не се вижда ако не е свалено предната лява гума. Има ли вероятност скъсания маншон да е причината? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
varkolaka 8 #7 Отговорено 29 Март, 2014 при мен имаше подобен проблем....при тръгване се чуваше стържене на метал в метал и се усещаше пребоксуване.след известно време започна да се чува този звук и при смяна на предавките в движение. като свалихме ск.кутия,се оказа че 2 от демферните пружини на феродовия диск са излезнали от леглата си(леглата направо бяха разпорени) и стържат в боловете на маховика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове