prozacc 13 #1 Публикувано 20 Март, 2014 Колеги, намерих една хонда сивик като моята, на доста по- малко километри е и искам да сменя двигателя и скоростната кутия. Моята кутия преплъзва м/у 2-3. Има ли нещо специфично при тази процедура, защото се налага да я правя сам? Монтьорът ми се прави на луд и отменя от ден за ден, вече 2-ра седмица започва и на мен ми писва. А и колата трябва скоро да изхвърча оттам. Може ли някой по- запознат да ми опише процедурата? Аз мисля да направя нещо такова : 1. Разкача акумулатора; 2. Източа антифриза, маслото на автомата и стеринг помпата. 3. Преминавам към кабелите (ако някой може да ме посъветва как да ги бележа кое къде отива, после да не да се чудя 3 дни... ) 4. След това да откача полоските (ако някой може да ми обясни как излизат от скоростната кутия), 5. И двете коли са с климатик, как евентуално може да запазя дори и малко оставащият фреон? Не знам дали ще мога да откача компресора от двигателя и да го сложа просто на страна. Ако развия леко тръбите, за да преместя компресора няма ли да започнат да изпускат? 6. Изваждане на двигателя от коша с хидравличен крик. Много лесно изглежда така, но едва ли е ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове